Penger

Ny Equifax App låser ditt kreditt gratis. Her er et bedre alternativ

Ny Equifax App låser ditt kreditt gratis. Her er et bedre alternativ


Du har sikkert hørt nå at Equifax gjorde en boo-boo i fjor.

Et datautbrudd hos kredittrapporteringsbyrået lekket personopplysningene til rundt 145 millioner mennesker, og la kreditt og identiteter i fare.

Og vi har nylig lært at bruddet kan ha vært enda verre enn vi trodde.

Så, hva gjorde de fleste av oss? Ingenting.

Men hva om du kunne låse din kreditt i løpet av minutter med en app?

Hvordan Equifax New Lock & Alert App Works

I slutten av januar rullet Equifax ut en ny app kalt Lock & Alert som lar brukerne låse sine Equifax-kredittrapporter. Ved å låse din kredittrapport blokkerer du alle, inkludert deg selv, fra å gjøre endringer i filen din.

Konseptet er enkelt nok: Last ned appen gratis, legg inn informasjonen din - ja, det krever ditt personnummer, og skriv inn den numeriske passordet Equifax sender deg.

Når du har skrevet inn det, vises en stor knapp som du kan sveipe til venstre og høyre på appen.

Sveip knappen riktig, og kredittrapporten din er låst. Husk, dette låser bare din Equifax-kredittrapport, så du må fortsatt låse den ved de to andre byråene.

Jeg prøvde appen, og det virket ganske bra for meg, men ikke alle har hatt en så god opplevelse ved hjelp av Lås & Alert-appen.

Når du vil låse opp kreditt slik at du kan søke om nytt kredittkort eller lån, eller la en potensiell utleier se kreditt, kan du åpne appen og sveipe knappen igjen.

Equifax-appen er gratis å laste ned, og det lar deg også låse din kredittrapport gratis. Både Experian og Transunion har også apps, men det er ikke gratis å låse kredittrapporten med dem.

Credit Lock vs Credit Freeze

Så hva er forskjellen mellom en kredittlås og en kredittfrys? Begge er måter å beskytte din kreditt mot fra enhver som åpner nye kontoer i ditt navn, eller gjør noe som kan påvirke poengsummen din, men de er ikke det samme.

Ifølge Steve Weisman, en ekspert på svindel og identitetstyveri, er de heller ikke like.

"Kredittfryser styres av lover som beskytter deg, mens kredittlås er kreasjoner fra kredittrapporteringsbyråene i henhold til kontrakter som de kan endre på vilje," sa han.

Dessuten kan du ende opp med å betale enda mer for kredittlåsen enn du ville for en kredittfrysing. Hvorfor? Fordi det kommer som en del av en pakke med tjenester, hvorav mange du kanskje ikke trenger.

Skal du låse kreditt med appen?

Nei og ja. Du kan ikke gjøre både en kredittfrysing og en kredittlås. Du må velge.

"Helt ærlig, stoler jeg ikke på noen av kredittrapporteringsbyråene å ha vår beste interesse som deres primære motivasjon, sier Weisman. "Så jeg tror du har det bedre å velge å sette en kredittfrys på dine kredittrapporter på hver av de tre store kredittrapporteringsbyråene i stedet for en kredittlås."

Jeg spurte Weisman hvis en kredittlås er bedre enn å gjøre ingenting.

"Ja. Selv om det har vært noen problemer med appene sine, er det definitivt bedre å låse kreditt med appen enn å ikke gjøre noe og la deg selv være sårbar.”

Så, det korte svaret er å gå av rumpa og fryse din kreditt. La oss innse det: Din personlige informasjon er sannsynligvis ute åpen takket være alle bruddene og lekkasjer.

Det kan ta noen minutter og koster noen få dollar, men frysing av kreditt er den sikreste måten å beskytte din hardt opptjente kreditt score på. Hvis du går fort, kan du fryse den på Equifax gratis.

Hva venter du på?

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar