Penger

Her er hvorfor det er viktigere enn å sjekke kreditt for brudd

Her er hvorfor det er viktigere enn å sjekke kreditt for brudd

Det neste kapitlet i Equifax saga avslørte det 2,4 millioner flere forbrukere enn tidligere rapportert ble påvirket av den opprinnelige 2017 brudd.

Det gir det totale antallet til nesten 148 millioner mennesker. Yikes.

Equifax sa imidlertid at denne partiet forbrukere hadde minimal informasjon stjålet i forhold til den opprinnelige 145,5 millioner.

Hvilke nye personlige opplysninger ble kompromittert

Mistenkelser oppstod forrige måned etter en Wall Street Journal artikkel, og en undersøkelse ledet av Elizabeth Warren foreslo at mer informasjon, som skatteidentifikasjonsnummer og passnummer, ble kompromittert i det opprinnelige bruddet.

Equifax bekreftet i går at hackere fikk tilgang til navn og delvis førerkortnummer på disse 2,4 millioner forbrukerne, men cybertyver fikk ikke hendene på fullstendig informasjon som hjemmeadresser, eller førerkort utstedende stat, utstedelsesdato eller utløpsdato.

Disse nylig berørte forbrukerne hadde også ikke deres personnummer som ble stjålet i takt med deres førerkortnummer, og derfor ble de ikke tidligere varslet, ifølge Equifaxs uttalelse.

Paulino do Rego Barros, Jr., Equifaxs midlertidige administrerende direktør, sa i en pressemelding: "Dette handler ikke om nyoppdagede stjålne data. Det handler om å sile gjennom de tidligere identifiserte stjålne dataene, analysere annen informasjon i våre databaser som ikke ble tatt av angriperne, og gjøre tilkoblinger som gjorde det mulig for oss å identifisere flere personer. "

Så dette kom ikke opp før, fordi Equifax fokuserte på brudd på personnummeret, noe som medfører en høyere risiko for identitetstyveri.

Hva å gjøre hvis informasjonen ble stjålet

Hvis du tenker på det, er 147,9 millioner mennesker nesten halvparten av USAs befolkning. Det er mange mennesker. Skummelt.

Hva er enda skremmere er en ny undersøkelsesrapporter at 50% av amerikanerne ikke har sjekket sin kreditt de siste seks månedene. Mer enn en fjerdedel av respondentene i alderen 18 til 37 hadde aldri sjekket sine kredittrapporter eller poeng. Enda verre, hadde 46% av samme aldersgruppe ikke hørt hva som helst om Equifax-bruddet.

Hvis informasjonen din var inkludert i denne nylig avslørte delen av bruddet, planlegger Equifax å nå ut direkte til deg. Det vil utvide de samme gratis kredittovervåkning og identitetstyveribeskyttelse som det gjorde for andre som var involvert i brudd.

Ikke bli varslet betyr ikke at du bør være selvtilfreds med din kreditt eller personlige opplysninger. Det tar bare et minutt å sjekke om bruddet har skadet dine personlige opplysninger.

Hvis det var, vil du kanskje vurdere å sette opp svindelvarsler eller sette fryser på kreditt.

Du kan også dra nytte av det nye Lock & Alert-programmet som Equifax lanserte gratis i januar. Det lar forbrukerne låse og låse opp Equifax kredittrapport - for livet - med en datamaskin eller mobiltelefon.

Alt vi vet er at det er mer tidkrevende og koster mer å gjenopprette fra identitetstyveri enn å hindre det.

Stephanie Bolling er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun setter opp e-postvarsler og får varsler når noe endres på kreditt. Ta det, svindlere.

Skrive Inn Din Kommentar