Penger

Hvor mye sprer du på underholdning? Det kan være mindre enn du tror

Hvor mye sprer du på underholdning? Det kan være mindre enn du tror


I vår konstante kamp mot regninger og skatter og den truende trusselen om pensjon, kan det være vanskelig å trygt bruke pengene våre på alt som ikke er relatert til mat, ly, transport, helse og utdanning. Et liv uten noe splurging kan imidlertid bety et liv uten nye opplevelser og mye trengte stressavlastning.

Dermed bruker de fleste av oss noen av pengene våre på underholdning. Disse utgiftene, enten det er å se et live-bandspill i en bar eller gå til favorittfotballagets playoff-spill, er ikke bare greit nok - de kan også være avgjørende for vår lykke.

Hvor mye amerikanere bruker underholdning

Ifølge Fast Company, bruke penger på erfaringer, for eksempel ferier, konserter eller Ny Marvel-film, kan gjøre underverk for vår lykke - langt mer enn å kjøpe ting. For livet å være hyggelig, må vi åpne vår lommebok hver nå og da, og si ja til underholdning, så lenge vi oppfyller våre grunnleggende behov.

Men hvor mye skal du bruke på underholdning? Dette avhenger helt av dine personlige økonomiske mål, nåværende økonomisk status og budsjett.

Per en rapport fra Bureau of Labor Statistics, den gjennomsnittlig amerikansk brukte $ 652 i 2015 på opptak til ulike underholdningsfunksjoner, som museer, spill, konserter, sportsarrangementer, filmer og klubber.

Dette inkluderer også penger brukt på ting som gym medlemskap eller deltakelse i en sportslig liga. Det inkluderer imidlertid ikke penger brukt på ferier, Netflix-kontoen din eller spisesteder. For formålet med denne artikkelen, vil underholdning i det følgende henvise til denne mer begrensede definisjonen.

Hvordan vi bruker det

Av det gjennomsnittlige årlige underholdningsbudsjettet på $ 652 bruker vi $ 45,60 på liveopptredener, for eksempel teater og konserter; $ 42.61 på sportsbegivenheter, som et mindre liga-baseballspill; og $ 59,50 på filmer, parker, museer og lignende attraksjoner. Vi bruker resten på medlemskap, sosiale arrangementer etc.

Mens denne $ 652 maler et fint bilde som den gjennomsnittlige amerikaneren kanskje vil sikte på, det forteller ikke hele historien.

For eksempel, per BLS-data, bare 70% av de voksne i USA tilbrakte mye penger på underholdning i 2012. Av dem som brukte penger, så 59,4% en film minst en gang, 37,4% gikk til en forestillingskunst, 30,4% gikk til en sportsbegivenhet, og bare 21% gikk til et galleri eller museum.

Så hva med 30% som ikke brukte penger på underholdning?

Dataene gjør det ikke klart om de valgte å ikke bruke på grunn av manglende interesse eller mangel på økonomisk tillit, men min tarm forteller meg at det er sistnevnte.

Underholdningsutgifter og vår inntekt

Mens $ 652 er hva den gjennomsnittlige amerikanske bruker, Det er absolutt ikke representativt for alle amerikanere og er skjeve sterkt av de som lager og bruker mye penger.

I 2015 brukte amerikanere som lagde mindre enn $ 15 000 i året, bare $ 144 på underholdning, mens de som gjorde $ 200 000 eller mer brukte $ 3.296 på underholdning - det er nesten 23 ganger så mye.

Den gjennomsnittlige amerikanske, basert på amerikansk nominell medianinntekt per capita på $ 31.099, faller innenfor $ 30.000 til $ 39.999 rekkevidde. I dette området, den gjennomsnittlig årlig underholdningsutgift var bare $ 353 i 2015.

College Grads tilbringer mer

Det er også en tydelig vekst i underholdningsutgifter som går sammen med utdanningsnivå. Amerikanere uten videregående diplom brukte omtrent $ 75 i året på underholdning i 2015, mens de med videregående diplom brukte gjennomsnittlig $ 172.

Høyskoleutdannede amerikanere så et langt mer signifikant hopp, som bachelorstudenter brukte gjennomsnittlig $ 982, mens de med sin mastergradsutgift brukte $ 1,479 i gjennomsnitt.

Millennials Come Out Ahead

Alder forteller imidlertid en annen historie. De i aldersgruppen 35 til 54 brukte mest på underholdning årlig fra 2015, men de fleste andre aldersgrupper er ikke langt bak, lagre for de under 25, som bruker betydelig mindre enn andre aldersgrupper.

Imidlertid var de som var eldre enn 25 år mer tilbøyelige til å delta i billettbegivenheter årlig, noe som indikerer at de deltok på billigere eller gratis arrangementer.

Hvordan kan du spare på underholdningsutgifter?

Før du sammenligner underholdningsutgifter til uansett tverrsnitt av aldersgruppe, inntektsramme og utdanningsnivå du passer inn i, husk at ingen persons økonomiske situasjon er nøyaktig den samme som noen andres.

I stedet for å sikte på å matche landsgjennomsnittet, tilbringe litt tid med budsjettet ditt for å bestemme hva du komfortabelt kan bruke.

Når jeg bestemmer min underholdningsbudsjett, legger jeg generelt budsjett for alt jeg vil ha og trenger først, så ser jeg hva som er igjen. Jeg tar vare på regningene mine, som leie, verktøy, bil, forsikring, dagligvarer og så videre. Først da tar jeg vare på mine investeringer, som min IRA, 401k og besparelser. Jeg legger også penger til nødhjelp og tilfeldigheter.

Jeg vet at jeg trygt kan bruke det som er igjen på underholdning. I noen vanskelige perioder i mitt liv kan jeg si at jeg har tildelt meg langt mindre enn gjennomsnittet for noen i min aldersgruppe, inntektsgruppe og utdanningsnivå. Og i noen langt mer spennende - kanskje mer uansvarlig - ganger har jeg gjort det motsatte.

Det som virkelig betyr noe er det du ta hensyn til dine økonomiske mål før splurging på underholdning, men husk å løsne belte noen ganger og skape minneverdige opplevelser. Tross alt, det er det som virkelig gjør livet verdt å leve.

Timothy Moore er en redaktør og frilanser som bor i Nashville sammen med sin partner og deres to hunder.

Skrive Inn Din Kommentar