Penger

Donere til offer for jordskjelv i Nepal? Tips for å gjøre donasjonen gå videre

Donere til offer for jordskjelv i Nepal? Tips for å gjøre donasjonen gå videre

Som scener med fullstendig ødeleggelse gjør veien til vestlige luftbølger, sitter mange av oss foran våre bærbare datamaskiner og lurer på hvordan vi kan hjelpe jordskjelvofrene i Nepal. Dødstallet fra 7.8-størrelsen av jordskjelvet fortsetter å stige, med den siste tellingen over 4000 liv tapt.

Hvis du ikke har redningsferdigheter eller evnen til å reise til Nepal - hopper på et fly er ofte ikke helt nyttig, uansett - hva kan du gjøre for å hjelpe? Det beste svaret er vanligvis å donere til organisasjoner som arbeider med hjelpearbeid.

Siden hver dollar teller, så vi på måter å gi det som vil maksimere ditt bidrag. Disse tipsene vil hjelpe din donasjon gå videre og sikre at midlene når sine tiltenkte mottakere.

PayPal frarver transaksjonsgebyrer på donasjoner til utvalgte ideelle organisasjoner

En måte å få mest mulig ut av din donasjon er ved å gi gjennom PayPal, som forenkler donasjoner til organisasjoner som leverer redningsarbeid etter jordskjelvet i Nepal. PayPal gjør det ikke bare enkelt å gi, tjenesten er også frafall av sine normale avgifter, så 100% av din donasjon går direkte til den veldedige organisasjonen du velger. (Uten denne fraskrivelsen må mottakeren av din donasjon betale en transaksjonsavgift dersom du ga gjennom plattformen.)

For å donere, gå til PayPal, velg din favorittorganisasjon, og følg de enkle instruksjonene for å sende ditt bidrag direkte til ønsket veldedighet. PayPal Giving Fund, som er en 501 (c) (3) nonprofit, vil distribuere midlene til organisasjonen du velger.

Kvalifiserte organisasjoner inkluderer følgende ideelle organisasjoner:

Leger Uten Grenser leverer akuttmedisinske tjenester til personer i krise, også de som lider etter naturkatastrofer. Organisasjonen arbeider også for å hjelpe mennesker i varslet og epidemisk rammet land. Deres nettsted sier at 87 cent av hver dollar som blir reist, går direkte til programarbeidet, og de mottok en 93% poengsum fra Charity Navigator, et nettsted som evaluerer ideelle organisasjoner.

Direkte lindring fokuserer på å yte medisinsk hjelp til personer i katastrofesituerte områder hvor medisinsk infrastruktur har blitt ødelagt. Det ble rangert av Charity Navigator som en av de beste veldedighetene til å donere til, ha en 99% score og feilfri rangering for ansvarlighet og åpenhet.

Americares mobiliserer et svar for å bidra til å levere donerte forsyninger gjennom lokalt baserte tilbydere. For hver dollar som doneres, leverer de $ 20 i hjelp, inkludert medisinsk og humanitær nødhjelp. Organisasjonen fikk en 93% poengsum fra Charity Navigator.

Andre ideelle organisasjoner som du kan donere til via PayPal uten transaksjonsgebyr inkluderer: Frelsesarmen, International Medical Corps, GoodWeave, Borders, veldedighet: vann, bølger for vann, Team Rubicon, American Røde Kors, Care, katolske nødhjelpstjenester, verdensvisjon , Verdens matprogram USA, Redd barna, Habitat for Humanity, Global Giving, Oxfam America, Mercy Corps og UNICEF.

Mens PayPal er en populær måte å overføre penger på, gir et annet alternativ for å unngå avgifter donasjon direkte til organisasjonen du ønsker via deres nettstedets kredittkortalternativ (hvis de tilbyr en).

Facebook vil matche din donasjon til Nepal

Facebook kunngjorde mandag at det vil matche eventuelle donasjoner gjennom plattformen, opp til $ 2 millioner. Dette er en annen effektiv måte å hjelpe donasjonen til å multiplisere.

Hvis du logger deg på ditt Facebook-feed de neste dagene, ser du en melding øverst som gir deg mulighet til å donere til International Medical Corps, Facebooks valg veldedighet. Organisasjonen leverer medisinsk behandling og forsyninger, inkludert hygienepakker og vannrensingstabletter, ifølge Facebooks Nepal Earthquake Support-side.

Hva er den beste måten å evaluere veldedighetsorganisasjoner på?

Siden PayPal ikke støtter noen av gruppene de avstår fra avgifter, oppfordrer de alle givere til å nøye vurdere en organisasjons oppdragsgivers uttalelse og lese gjennom deres nettsted for å finne ut hvordan donasjoner vil bli brukt før donasjon.

En annen god kilde er Charity Navigator, som lar deg se hvordan organisasjoner bruker pengene sine. Det tilbyr også en praktisk rangering av veldedige organisasjoner som har lovet å hjelpe i Nepal, som inkluderer mange av organisasjonene på PayPals liste.

Under krisetider ser svindlere alltid etter måter å dra nytte av velmenende mennesker. Ikke fall for noen svindel! Følg disse tipsene for å få mest mulig ut av pengene dine.

Gjør din forskning: Sørg for at veldedighet er en veletablert, IRS-utpekt veldedighet. Sjekk Charity Navigator og andre nettsteder som Guide Star for å se akkurat hvor donasjonen din går og hvordan den brukes.

Oppgi din donasjon: Hvis du vil at donasjonen din skal gå direkte mot nepalsk jordskjelv, må du sørge for å utpeke donasjonen din for den spesifikke hensikten. Hvis du ikke gjør det, kan det gå inn i organisasjonens generalfond eller bli satt bort til en fremtidig katastrofe. Mange veldedighetsorganisasjoner foretrekker at donorer ikke utpeker midler til noe spesielt for å gi dem frihet til å sette penger der det trengs og være fleksible i sine planer.Det er imidlertid opp til deg å avgjøre om du vil bruke pengene dine på en bestemt katastrofe, eller hvis du tror at organisasjonen vil gjøre det bra uten å bruke en slik betegnelse.

Søk etter kjærligheten selv: Med svindlere sender ut uønskede e-postmeldinger og foretar telefonsamtaler, donér ikke gjennom organisasjoner som kontakter deg. I stedet kan du gå til en organisasjons nettside (eller PayPal eller Facebook) og donere direkte til veldedighet via offisielle kanaler.

Vurder årsaken: Ikke alle organisasjoner vil bruke din donasjon på samme måte. Vurdere om du vil hjelpe med kortsiktig eller langsiktig lindring. Vil du foretrekke at pengene dine gir mat og vann, hjelpesøk mannskap i deres innsats, eller gjenoppbygger ødelagte byer? Valget er opp til deg.

Og selvfølgelig, når du har gjort din del, ikke glem å beholde kvitteringen fra en donasjon du gjør til fil som skattefradrag neste skattesesong.

Din tur: Vil du donere til organisasjoner som hjelper til med nødhjelp i Nepal? Hva er din foretrukne måte å gi?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar