Penger

Dette er hvorfor (og hvordan) refinansiering av et lån kan påvirke kredittpoengene dine

Dette er hvorfor (og hvordan) refinansiering av et lån kan påvirke kredittpoengene dine


Det er ingen hemmelighet: Refinansieringslån kan spare deg for tusenvis av dollar.

Enten du refinansierer boliglånet ditt og sparer $ 3.600 i året ... refinansierer studielånene dine og sparer $ 5400 i året ... eller refinansierer kredittkortgjelden din og sparer $ 12.000 i interesse ...

Hvis du vet hva du gjør og kan finne de beste vilkårene og prisene, virker alt godt på finansfronten, ikke sant?

Men vi trengte å vite: påvirker refinansiering kredittpoengene dine? Hvis ja, hvordan?

Hvordan refinansiere lån kan påvirke kredittpoengene dine

Det er en hund-spise-hund verden her ute, og kreditt score vil påvirke refinansieringsrenten og refinansiering vil påvirke kredittpoengene dine.

Men det er ikke så ille som det høres ut.

Rod Griffin, Experians direktør for offentlig utdanning, hjalp oss å spre seg i den illusive verden av refinansiering og kredittpoeng.

Han foreslår før du refinansierer noe, spør utlåner: Vil min opprinnelige gjeld rapporteres som "betalt i sin helhet" eller som "avgjort"?

Hvis din opprinnelige gjeld er rapportert som "betalt i sin helhet, Her er hva kredittrapporten din ser: Du har betalt din opprinnelige gjeld i sin helhet, slik at kontoen ikke lenger er aktiv, og det er ingen negativ historie knyttet til den. Den nye kontoen, den refinansierte med den bedre renten, er nå den aktive.

Det går i utgangspunktet bare, så du bør ikke se noe dramatisk skje med kredittpoengene dine. Livet er bra.

"Hva vil skje, fordi det har skjedd en endring, vil du sannsynligvis se poengene dine dyppe litt først og deretter komme rett opp igjen ganske raskt," sa Griffin. "Gi den en full-lengde syklus eller to, og sjekk deretter kredittpoengene dine fordi du sannsynligvis kommer tilbake igjen da."

Hvis din opprinnelige gjeld rapporteres som avgjort, men det er da kreditt score kan slite.

"Når du avgjør en konto, betyr det at kreditoren godtar å akseptere et utbetalingsbeløp som er mindre enn beløpet opprinnelig skyldig," forklarer Experians nettsted. "Fordi kreditoren tar et tap, anses en status som avgjort, potensielt negativ, selv om det er bedre enn om gjelden ikke ble betalt i det hele tatt."

Så, uansett hva du gjør, vær sikker på når du refinansierer at utlåner rapporterer gjelden din som betalt i sin helhet - ikke avgjort.

Når du ikke bør refinansiere ditt lån

Du starter en eller annen form for endring når du refinansierer din gjeld - avgjort eller ikke - så din kreditt score vil sprette litt, som Griffin sa.

Selv med den lille endringen, bør du ikke planlegge å gjøre et stort kjøp innen de første månedene av refinansiering.

"Det er nok best at du holder av fordi det skaper den forandringen, ustabiliteten," sa Griffin.

For eksempel, hvis du skal ta ut et boliglån i noen måneder, bør du sannsynligvis bare vente. Enhver liten dråpe i kredittpoengene dine kan påvirke disse rentene, noe som kan koste deg tusenvis i det lange løp - eller til og med koste deg å bli godkjent for et boliglån.

(Her er fire andre måter din kredittrapport kan påvirke store beslutninger.)

Før du gjør noen beslutninger ... gjør dette

Før du ser de store dollarbesparelsene og bestemmer deg for at du skal refinansiere, vær sikker på at du handler rundt for de beste prisene.

Vi anbefaler at du bruker en online markedsplass. For studielån, lese troverdig, som vil la deg shoppe rundt for de beste refinansieringsrenten. Deretter kan du være trygg på at lavere rente er verdt refinansieringskostnaden.

Selv om du tenker på refinansiering av kredittkortgjeld, er Even Financial også en god ressurs for å hjelpe deg med det riktige personlige lånet for å dekke dine behov. Det kan hjelpe deg med å låne opp til $ 50 000 (uten sikkerhet nødvendig) og sammenligne renter fra flere långivere. Priser starter på 4,99% og tilbakebetaling planer varierer fra 24-84 måneder.

Du vil også ha det sjekk kreditt rapporten.

"Med noen form for kredittforhold eller søknad, bør du alltid sjekke kredittrapporten din på forhånd," sa Griffin. "Få en kreditt score. Vet hva dine poeng er. Vet hvor du står i forhold til risiko før du går inn. "

Resultatene du trekker fra et gratis nettsted, vil ikke nødvendigvis være det samme som en utlåner ser. Faktisk vil de nok være ganske forskjellige, men Griffin forsikret oss om at det er OK.

Selv om tallene ikke justeres, vil risikofaktorene - og det er det som hjelper med å bestemme kredittpoengene dine.

"Når du får en personlig kreditt score, får du risikofaktorene som går med den poengsummen også," forklarer han. "Disse risikofaktorene forteller deg hva fra kredittrapporten din som har mest påvirket denne poengsummen."

Så vet du hva du trenger å gjøre for å få det til å hjelpe deg med disse rentene.

Hvis du er nysgjerrig på hvilke andre store livsavgjørelser kredittpoengene dine kan påvirke, Les dette.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun taklet denne artikkelen fordi hennes redaktør var nysgjerrig, men hun håper også at det kan hjelpe andre med å ta informerte beslutninger også.

Skrive Inn Din Kommentar