Penger

DIY Pallet Prosjekter: Hva kan du gjøre med en trepallett?

DIY Pallet Prosjekter: Hva kan du gjøre med en trepallett?

Det virker som om du ikke kan åpne Facebook eller Pinterest i disse dager uten å se et "pallprosjekt". Hva er alt oppstyret om?

En pall er en horisontal treplattform som brukes til å lagre og transportere varer. Du har sikkert sett paller med stabler av frokostblandinger eller vaskemiddel på ditt lokale varehus, boligforbedringsbutikk eller til og med dagligvarebutikk.

WMed svært lite ferdighet kan du vende det gjenvunnet treet fra disse pallene til rimelige, attraktive, funksjonelle elementer for ditt hjem. Alle de palletoppsikringsprosjektene hjelper folk å spare penger på møbler, veggkonstruksjoner, organisasjonsstrukturer og til og med hjemreparasjoner.

Klar til å utforske DIY ideer som kan spare deg hundrevis (noen ganger tusenvis) av dollar? Ta en verktøykasse, pensel og noen trepaller, og la oss komme i gang.

Hva kan du gjøre med paller?

Velg mellom alle slags kreative palleprosjekter. Din eneste grense er fantasien din! Mange av disse prosjektene koster så lite som $ 20 for materialer, mens butikkene kan kjøre deg hundrevis eller tusenvis av dollar.

Her er noen muligheter for å komme i gang:

Møbler

Tenk DIY salongbord, hodegjerder, hyller og utemøbler i stil med Restoration Hardware.

Siden møblene kan utgjøre en stor del av et nytt hus som har et budsjett (over $ 5000 i gjennomsnitt), kan disse prosjektene definitivt hjelpe deg med å spare penger. Chris Ronzio anslår at å lage sine egne møbler har hjulpet ham med å spare $ 5000!

Veggart

Alt sett for møbler? Vurder å lage din egen veggkunst fra paller. Dette trendy alternativet inkorporerer distressed tre i mange forskjellige dekorative stiler. For inspirasjon, sjekk ut Arkitektur Kunst og Design er 30 fantastiske DIY Pallets Wall Art Ideas.

Lagringsløsninger

Palletter er også gode for å lage organisasjonsartikler. Du finner hundrevis av ideer for å bruke paller til å lagre klær, leker, toalettsaker, krydder og mer.

Gulv, vegger og andre renoveringsprosjekter

Hvis du eier ditt hjem, kan du til og med bruke treet til å skape aksentvegger, tregulv og dramatiske tak! Disse kan være billige måter å oppdatere hjemmet ditt og legge til karakter og verdi til hvilket som helst rom.

Hvordan velge en pallett

Ikke sikker på hvordan du velger den perfekte pallen? Donna Williams på Funky Junk Interiors tilbyr råd for arbeid med paller.

Når du velger en pall, bør du vurdere hva den bar - du vil unngå paller som har pesticider eller forurensninger. Williams sier også å "gi det et pass hvis det lukter, ser oljeaktig ut, er flekket, er ekstra tungt, har for mange vriddte negler, eller hvis det ser ut som en mistenksom periode."

Hvis du velger et prosjekt som krever demontering av pallen, foreslår Williams å bruke en jigsag eller gjensidig sag, så vel som en hammer og en kulebøyle. Og siden du aldri helt kan sikre en palls sikkerhet, sier Williams at det er en god ide å skrubbe treet med blekemiddel og såpevann og aldri bruke palletre for noe matrelatert (inkludert grønnsakshager).

For ytterligere informasjon og råd, les Apartment Therapy's guide til valg og demontering av paller. De anbefaler å unngå paller fra din lokale matbutikk, da de er mer utsatt for matutslipp og dermed bakterier. Sjekk også merkene på pallen din for å se om den ble behandlet med kjemikalier.

Mens du ofte kan finn paller gratis, ikke anta at paller som sitter ute bak en butikk, er oppe. Mange bedrifter gjenbruker sine paller, og å ta dem uten tillatelse regnes som å stjele. Sørg for å sjekke med en butikkens ledelse for å få det grønne lyset før du begynner å laste paller inn i bilen.

"Distress" ditt pallettprosjekt

Når du har valgt og rengjort pallen din, er du klar til å takle en av disse DIY-prosjekter, hvorav de fleste innebærer å forstyrre veden.

For å lære å gi helt nytt tre det trendy "urolige" utseendet, snakket jeg med artist Sarah Detweiler fra Church Street Designs om hennes prosess. Hun bruker en hammer, meisel og rund kjørestans for å plage treet hun bruker til sine egendefinerte håndmalte skilt og kunstverk.

Slik vurderer Detweiler å plage pallet ditt:

  1. Begynn med å bruke meiselen for å skape gouges og sprekker i skogen.
  2. Ta deretter en hammer og trykk ned de fleste av de harde hjørnene og kantene rundt bordet. Lag små "ding" merker på forsiden av brettet ved hjelp av hammeren.
  3. Til slutt bruker du den runde stasjonen til å lage faux nagelhullhull over hele brettet.
  4. Når du har nådd mengden distressing du vil ha på bordet, må du male et mørkt underlag (som svart eller mørk brun) over hele brikken.
  5. Når dette er tørt, kjør en voksblokk over hjørner, kanter og andre steder som du tror det ville ha naturlig akkumulert slitasje.
  6. Bruk en skum børste, male et lyst topptrekk over treet. Pass på at du ikke fyller for mange av "hullhullene" og spyler med lysere maling.
  7. Når topplakken er tørr, ta en slipekloss og lass sand av hvilken som helst maling som dekker vokslaget.Kjør blokken over hele flaten av treet for å sikre en sløv finish på hele brikken.

Kan du tjene penger med palleprosjekter?

Absolutt. Som nevnt ovenfor, slår Detweiler paller inn i kunstverk og skilt, som hun selger på Etsy. Et raskt søk på nettstedet viser mange palleprosjekter til salgs for så mye som $ 250 for et salongbord, eller $ 600 for et hodegavl.

Jeg har også sett mange av disse prosjektene til salgs på lokale bønder markeder, loppemarkeder og håndverk messer. Så hvis du er på utkikk etter en morsom og kreativ sidehandel, kan det hende at pallenoppretting er en god form!

Hva venter du på? Ta en paller og gå på jobb med et pengesparende DIY-prosjekt som du vil glede deg over i årene som kommer.

Din sving: Har du pusset opp en pall i møbler eller hjemmeinnredning? Hva skapte du?

Leah Thayer er en Nashville-basert forfatter og lærer. En ivrig pinner på Pinterest, hun nyter DIY prosjekter og dekorere.

Skrive Inn Din Kommentar