Penger

7 enkle DIY klær reparasjoner som vil spare deg for noen alvorlige penger

7 enkle DIY klær reparasjoner som vil spare deg for noen alvorlige penger

Klær ser alltid ut til å mislykkes i det mest uopprettholde øyeblikket. Hvem har ikke bøyd seg inn i en nedadgående hund for å høre det skremmende ripet av yoga buksene dine? Eller rushed til et jobbintervju og innså at din tidligere uberørte kjole skjorte mangler en knapp?

Mens du ikke alltid kan kontrollere timing av garderobefeil, har du det kan gjenopprett klærne dine til tip-top form. Noen reparasjoner, som for eksempel brudekjoleendringer, er best igjen for proffene, men du kan gjøre mange enkle hjemme reparasjoner selv. Disse teknikkene kan utvide livet til klærne dine og minimere påvirkningen på lommeboken din, enten ved å erstatte eller reparere varen.

Klar til å bringe dine skadede klær tilbake til sin tidligere tilstand? Her er noen ferdigheter å lære.

1. Sy på en knapp

Sjekk ut knappene dine hver gang du vasker - det er en flott tid å se om noen kommer løs. Hvis du merker at en begynner å dingle, sørg for å fikse det før det faller av. Å sette på igjen det er mye enklere når du ikke trenger å gå gjennom bryet med å finne en erstatningsknapp.

Hvis du ikke kunne fange det i tide, og du ikke har den opprinnelige knappen, se om det er en erstatning et sted på plagget. Mange skjorter og bukser har ekstra knapper stashed i midjebåndet, mansjettene eller knappespaken (det dobbelte laget av stoff hvor knappene og knapphullene er). Hvis det ikke finnes noe ekstra, må du gå til en håndverk eller stoffbutikk med plagget for å matche knappen så tett som mulig.

Du trenger også en tråd som matcher fargen på plagget ditt og en nål. Når du har materialene på plass, følg disse enkle instruksjonene for å legge til knappen.

2. Fest sårbare sømmer

Når setet på buksene dine splitter i halvparten (eller når en mindre dramatisk søm mislykkes), følg disse instruksjonene fra Nicola Donati Fine Skreddersy og Alterations hode skredder for å få disse sømene til å se ut som nye. Denne teknikken er moderat vanskelig, så vær oppmerksom på å se videoen et par ganger før du begynner.

Du trenger tråden som passer til plagget, en nål, en saks og en fingerpenn (for å beskytte fingeren når du arbeider med tykke materialer som denim). Først, vri klærne innvendig ut for å finne hullet. Deretter skal du forberede nålen og tråden ved å kutte en lengde på tråd, knytte en knute i den ene enden og trekke på nålen.

Lag en løpesting for å bringe sømmen sammen. Deretter skal du lage en overstitch for å fullføre sømmen og sikre løpestingene slik at sømmen ikke brenner. Til slutt knytter du sluttkuttene, fell av og trim den ekstra tråden. Videoen gjør en fin jobb med å illustrere disse trinnene og masker; Etter å ha sett, bør en amatøravløp også kunne fikse en revet søm.

3. Skift en trekring

Når trekkstrengen trekker ut av favoritt hettegenseren eller joggesko, følg disse enkle instruksjonene for å sette den på plass uten å ha noe oppstyr. Dette er en enkel teknikk, og det fungerer best når trekkstrengen er helt ut av plagget. Hvis du har mistet den ene enden i midjebåndet, er det best å trekke det helt ut, slik at du kan følge denne teknikken.

Først må du ha en sikkerhetsnål. Fest sikkerhetsnålen til den ene enden av snoren og begynn å mate den gjennom sporet som snoren kommer ut av. Løft forsiktig sikkerhetsnålen gjennom midjebåndet (eller hettehullet) og forsiktig forsiktig sikkerhetsnålen beveger seg rundt i det andre hullet. Når du trekker den ut på motsatt side, må du bare fjerne sikkerhetsnålen. Vurder å knytte større knuter i begge ender av trekkstrengen for å hindre at den forsvinner igjen.

4. Sy en hemme

Sy en hemme er en enkel, men uvurderlig ferdighet som kan bidra til å forkorte for lange skjorter, kjoler og bukser. Ved å lære denne teknikken kan du også fullføre uberørte kanter og legge en fin finish på duker, gardiner og mer.

Følg disse instruksjonene fra Tråder Magazine for å lære å knuse med hånden og symaskinen. Instruktøren forklarer komponentene til en hule (inkludert typer av kanter, hemlinje og hemgodtgjørelse). Denne grundige opplæringen gir detaljert informasjon om hvordan du lager en blind hemme (den vanligste typen) med populære sømteknikker, inkludert en fangstøm eller glidesting. Selv om disse begrepene virker ukjente, ikke frykt. Alle kan sy en hule. Det kan ta noen forsøk på å perfeksjonere det, men denne ferdigheten vil sikkert lønne seg.

5. Legg et hull

For å lappe et hull, trenger du: tekstilskjær, tråd (for å matche lappen), nål, linjal, pins, jern og stoff for lapping. Velg stoff for lappen som er minst like solid som stoffet som ga veien i utgangspunktet.

Det gamle ordtaket om å "måle to ganger og kutte en gang" kommer inn i spill her. Lær hvordan du måler plåten og bestem den riktige størrelsen, forberede den ved å trykke på kantene med et strykejern, klem det over hullet på rett sted, og mestre den vanskelige teknikken for å sy plasten på kneet på buksene uten å sy sy bena sammen! Se denne videoen for fullstendige veibeskrivelser. Dette er en moderat vanskelig teknikk som de fleste skal kunne mestre.

6. Darn en sokk

Når tærne begynner å stikke ut av hull i sokkene dine, trenger du ikke å lide frysende føtter, og det er ikke nødvendigvis tid å kaste dem ut.Darning er ikke bare et gammeldags ord - det er en klassisk måte å lagre sokker på.

Denne sok-patching-teknikken krever en stikknål (som er lang med et stort øye og en stump kant), broderi-floss og en "daring-sopp" (eller noe med en avrundet kant for å strekke sokken over - en tennisball vil gjøre) . Først, snu sokken innvendig ut og strekk den over svampen (eller erstatning). Pass på at du ikke knytter tråden, da det kan skape ubehagelig støt. Videoen gir en detaljert illustrasjon av hvordan du syr hullene.

Dette er en ganske avansert teknikk, men det er verdt å prøve det på et gammelt par sokker som er bestemt for raghunken først for å perfeksjonere teknikken før du går videre til finere sokker som trenger patching.

7. Fest glidelåsproblemer

Disse enhetene kan ha en rekke problemer, inkludert relativt enkle å fikse skyveproblemer, når skyvekontrollen har hoppet til den ene siden av glidelåsen. Det er alltid frustrerende når en ryggsekk eller veske på glidelås bestemmer seg for å hoppe på skinnen og glidelåsen splitter vidt åpent, slik at kun den eneste glideren klemmer de to sidene sammen. Dette er imidlertid ikke for vanskelig å fikse.

Men hvis disse metodene ikke fikser glidelåsen, kan det være på tide å erstatte hele glidelåsen. Mens dette er litt mer komplisert enn å sy på en knapp eller hemming bukser, er det fortsatt noe som enda en amatør kloakk kan oppnå.

En liten bit av håndarbeid kan spare deg for store penger ved å forlenge klærnes levetid. Dette kommer også til nytte når du kan finne brukte, litt skadede klær med en dyp rabatt, enten du spiser, handler hos store boksbutikker eller surfer på den lokale butikken. Ta med det hjem, la det opp og nyt godt! Du kan til og med leie dine reparerte klær ut for litt ekstra penger.

Din sving: reparerer du dine skadede klær? Mistet vi en ferdighet du har mestret?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar