Penger

Rapport: Amerikanerne skylder nå mer enn før den store resesjonen

Rapport: Amerikanerne skylder nå mer enn før den store resesjonen


Året 2008 ble kalt. Du husker 2008, ikke sant? Året rett før den store resesjonen?

Vel, det heter, og det vil ha sin husholdningenes gjeld rekord tilbake.

Det er offisielt: Amerikanerne har gjenvunnet sin appetitt for gjeld. Vi har krysset en terskel, fordi vi er nå låner mer penger enn vi gjorde på toppen av den amerikanske boligboblen i 2008.

Husker du hva som skjedde etter det, ikke sant? Ja, det var da hele det globale finanssystemet kollapset.

Slappe av. Det kan ikke være så ille denne gangen, men du må fortsatt spille kortene dine riktig. Vi snakker om måter å gjøre det på.

Først, nyheten: Samlet amerikansk husholdningsgjeld klatret til $ 12,73 billioner i begynnelsen av 2017, presset dagens gjeldsnivå høyere enn $ 12.68 billion topp i 2008, ifølge Federal Reserve Bank of New York.

Hovedforskjeller eksisterer mellom nå og 2008, noe som reduserer sannsynligheten for en annen finansiell nedsmelting. Det viktigste: Mer av dagens gjeld holdes av eldre, mer kredittverdige låntakere i forhold til 2008, ifølge Fed.

"Det økende gjeldsnivået viser at mange av de millioner amerikanerne som kjempet under lavkonjunkturen, har tilstrekkelig reparert sin kreditt for å kvalifisere seg for lån," rapporterer New York Times. “Det antyder også en økende optimisme om økonomisk vekst blant banker og andre långivere. "

Mens mennesker i 2017 håndterer boliglån og auto lån bedre - med færre foreclosures og standardinnstillinger - er det faktum at studielån bidrar til å øke gjelden.

Det er en frykt for at stigende studielånsgjeld kan føre til en bølge av mislighold som den fra 2008s finansielle debacle.

"Dette er ikke en markør, vi burde være veldig glade for å komme tilbake til," sa Heather Boushey, direktør for Washington Center for Equitable Growth, Times. "I abstrakt, signalerer mer gjeld optimisme. Men i virkeligheten bruker familier gjeld som en mekanisme for å betale for ting som deres inntekter ikke støtter. "

Slik går det ikke ut av vår økende appetitt for gjeld:

1. Finn ut hva du håndterer

Kart ut nøyaktig hva slags gjeld du har

For eksempel, hvilke selskaper skylder du penger til? Er noen av dine gjeld i samlinger? Hva er ditt månedlige minimumsbetalinger på hvert kredittkort eller lån?

En enkel måte å gjøre dette på er å melde deg på med en gratis tjeneste som Credit Sesame. Dette verktøyet viser balansen din på ubetalte regninger, kredittkort eller lån. Det gir også tips om å redusere gjelden din og øke kredittpoengene dine.

2. Konsolidere din gjeld

Hvis du faller bak på kredittkortgjelden, kan du finne deg selv knust av renten nord for 20%. Du kommer aldri på den måten. Du bruker så mye på interesse, du betaler aldri dine saldoer.

Det kan være verdt å konsolidere eller refinansiere din gjeld.

Ved å refinansiere et eksisterende lån, tar du ut et helt nytt lån, som følger med nye vilkår og (ideelt sett) en lavere rente. Troverdig er en online markedsplass som tilbyr forbrukerne personlige lånetilbud. Tenk på det som Zillow - men for personlige lån.

Priser starter på 5,99%, og du kan sjekke din ved å legge inn et lånebeløp her ($ 500 til $ 40.000) og sammenligne dine personlige valg på under 90 sekunder.

Bunnlinjen: Det er best å ha en strategi når vi snakker om husholdningens gjeldsnivåer som overgår 2008-tallene.

Ekspertene insisterer på 2017s husholdningsgjeld, er egentlig annerledes. For det første er forbrukerne for tiden kriminelle på mindre enn 5% av total gjeld, sammenlignet med nesten 12% av gjelden som var mer enn en måned sen i 2009.

Færre av oss faller bak.

La oss fortsette den trenden.

Opplysning: Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker. Må vi alle være litt rikere i dag.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han husker 2008 altfor godt.

Skrive Inn Din Kommentar