Penger

TruTV Game Show 'Betalt av' forteller den syke, triste sannheten om studielån

TruTV Game Show 'Betalt av' forteller den syke, triste sannheten om studielån

Amerikas dystopiske fremtid er nå, og det manifesterer seg i form av et spillutstilling om den knusende vekten av vår kollektive studielånsgjeld.

"Betalt av med Michael Torpey" debutert på TruTV denne uken, fakturering seg som et raske spill show som gir tre overeducated, underemployed saps sjansen til å vinne penger mot sine studielån.

Skuespilleren Michael Torpey er vert for showet, som han samvirket med produksjonsselskapet Cowboy Bear Ninja. I en rekke trivia runder elimineres lav scoring-deltakere. Den som står igjen står utfordret til en lynrunde for å vinne penger mot en prosentandel av studielånets gjeld.

"Betalt Off" er ikke så fartsfylt som det lover, og hermetisert latter kan være cringeworthy. Men vi er bare en episode i showet. Har du noen gang sett den første episoden av "Wheel of Fortune"? Jeg trodde ikke det.

Kampspillet er grunnleggende i premiss, men det understreker den spøkende virkeligheten av studielånets gjeld.

Bedre ring kongress

TruTV, TBS spinoff stasjon kjent for maraton av "Impractical Jokers" og den første helgen av NCAA basketball turneringen, er ikke der du vanligvis gjør en hardt slående titt på studentlån gjeld krise.

Men her er vi i 2018, 10 år fjernet fra den krepsende finanskrisen i 2008, fortsatt Twitter-shrugging om beklagelig helse for amerikanernes økonomi. Vår kollektive studielånsgjeld er opptil $ 1,4 billioner, dersom du taper teller. Og mislighold på disse lånene stiger i dramatisk takt.

Vert Torpey setter opp den første episoden ved å bekjenne at booking et undertøy kommersielt hjalp ham med å betale sine studielån. Deretter gjør han at hver deltakende innrømmer hvor langt i hullet de er. De er alle nysteknisk skrubbet tjuefemårene med studentlånsgjeld så høyt som $ 41.000. De kaller ut navnene på deres alma-matere i en rekke sykeforbrenninger til undervisningsrenter.

Det er vanskelig for hensikt. Utøvende produsent Michael Melamedoff sa at det er lett å ignorere økonomiske vanskeligheter som studentgjeld som andres problem. Men, "disse er ekte mennesker med ekte navn som gikk til ekte skoler og bærer reell gjeld," sa han.

Så snart noen får oppstart etter første runde trivia, lener spillet helt inn i galgenhumor. Torpey forteller konkurrenten han vil få $ 1000 som trøstepris, og instruerer ham om å gå over til en rød telefon midt i publikum og ringe Kongressen for å fortelle representanter om å gjøre noe med studielån. Det er ikke engang et bestemt kongressmedlem. Det er bare et anrop til kroppen som en helhet. "Hei, kongress?" Svetter konkurrenten meg inn i telefonen.

Forventer en annen "call" til Kongressen etter neste runde? Nah. Denne gangen er den eksilte konkurrenten instruert til å sende et gigantisk gratulasjonskort rundt publikum. Det står "Keep it up!" På forsiden, og Torpey forklarer det er for Sen. Elizabeth Warren, som hjalp til med å finne Consumer Financial Protection Bureau og ikke liker studentlånsgjeld.

Disse vignettene er symbolske, forklarer Melamedoff, påminnelser om showets overordnede kall til handling.

"Spillutstillingen er et absurd svar og kanskje det verste svaret på denne krisen," sa han. "Jeg tar det ikke lett at vi lager et spillprogram om en ekte krise."

Enten du ler på vitser eller er rasende av det faktum at showet selv eksisterer, håper Melamedoff at "Paid Off" oppfordrer seerne til å begynne å snakke om hvordan studentgjeld har påvirket våre liv.

"Vi vil tillate folk å le mot kornet av en veldig nyskapende melding," melamedoff sa.

'Betalt av': Hvor trøstprisene er fortsatt priser

Selv etter at den første episodens beste vinneren går av med $ 24.000 mot lånene, gir Torpey et deprimerende faktum i uken (hint: Det handler om studentlånsgjeld) og utfordrer et publikum til et bonussett av trivia-spørsmål for sjansen til å vinne litt penger. Publikumsmedlemmet tar hjem $ 1000.

En grand kan ikke virke som mye av et hull i noen studentlånsfaner, men Melamedoff er stolt over at hver av sesets 64 første sesongkonkurrenter har gått hjem med en kontantpris. Han sa at showet ga ut nærmere $ 500 000 i løpet av sesongens 16 episoder.

Før episoden avsluttes, sender Torpey en siste hilsen til publikum hjemme: "Ring dine representanter akkurat nå, og fortell dem at vi trenger en bedre løsning på studielånets gjeld enn dette spillprogrammet."

Det er Melamedoffs takeaway bak scenene også.

"Om folk elsker vårt show eller er sint, eksisterer det, jeg håper det motiverer folk til å plukke opp telefonen og ringe sine representanter," sa han.

Du pleide å prøve et spill show i håp om å vinne en fin ferie, eller i det minste en riskomfyr. Nå, som en jaded tenåring som lager en julegave, ber vi bare om kontanter. Dette er hvor langt ned vi er, hvor desperat er vi. Vennligst bare gi oss penger. Sammensatt interesse har gjort oss trette.

En halv million ned, $ 1,399,999,500,000 å gå.

Lisa Rowan (@lisatella) er en senior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar