Penger

Stopp med å vri det fancy kredittkortet rundt: Dette er hva det sier om deg

Stopp med å vri det fancy kredittkortet rundt: Dette er hva det sier om deg

Har du noen gang pisket ut et prangende platinekort for å betale tabellen din på en bar eller restaurant?

Eller har du sett at noen andre gjør det?

Det ser kult ut, ikke sant? Det er rett og slett imponerende. Oooohhh, et platinakort. FANCY.

Ifølge ny forskning, det prangende kredittkortet kan være et tegn på lav selvtillit.

Hvis du ikke har råd til en Porsche eller en Jaguar eller den nyeste moten fra Armani eller Gucci eller Fendi eller Prada, så brenner et platinekredittkort i en sosial setting en annen måte å vise et statussymbol på.

Det kan tjene som en mulig måte å forbedre ditt sosiale image på og bygge opp selvtillit, ifølge en ny studie av økonomer fra University of Chicago, Sao Paolo School of Economics, UCLA, Verdensbanken og Harvard.

Her er fangsten: Økonomisk, du er bedre med et vanlig kredittkort. Et mindre prangende kort som tilbyr penger tilbake eller andre rabatter.

Et gjennomsnittlig Joe eller Plain Jane kredittkort kan ikke være et selvtillit, men det ville tjene deg bedre enn det super sexy platinekortet.

Ikke så eksklusivt igjen

Historisk sett kom gull- eller platinekort med høyere kredittgrenser. De var symboler på prestisje, noe som innebar at kortinnehavere tilhørte en eksklusiv klubb med høyvalser.

Det er ikke lenger tilfelle.

Disse dager har platinekort ofte høyere avgifter enn vanlige kredittkort.

Økonomene som gjennomførte den siste studien om selvtillit og kredittkortbruk, prøvde dette eksperimentet: De tilbød folk et platinakort som ikke ga noen tilbakebetaling.

De fant ut at nesten halvparten av disse platin-kortinnehaverne brukte deres prangende kort i sosiale omgivelser - selv om de hadde et annet kort som ville ha fått dem tilbake på kjøpet.

"Platin-kortinnehavere ... synes villige til å betale en kostnad for å vise sine platinekort," forskerne skrev.

Her er hva du skal gjøre i stedet

Ikke la alt det skinnende platina gå til hodet ditt. I stedet får du bare et bedre kredittkort.

En måte å gjøre dette på: Registrer deg med en gratis tjeneste som Credit Sesame, som kan hjelpe deg med å søke etter smarte kredittkort, de som kan være bedre for din livsstil. Det tilbyr også tips for å redusere gjeldene dine og øke kredittpoengene dine.

Et annet alternativ: Med et kontantkort-belønningskort, du kan få betalt for hver dollar du bruker.

Her er et alternativ vi liker: Det er Chase Freedom Unlimited-kortet. Dens krav til berømmelse? Du vil tjene ubegrenset 1,5% kontant tilbake på alle dine kjøp. Plus, hvis du bruker $ 500 i de første tre månedene med å åpne kortet (hei, dagligvarer), vil du lomme en $ 150 bonus.

Det er ingen årlig avgift, og tilbakebetalingsbeløpet utløper ikke. Vi sjekket Credible's årlige belønning kalkulator, og det anslår $ 417 i årlige belønninger basert på våre vaner. * (Du kan angi dine unike utgifter vaner og se hva du også vil tjene.)

Bli registrert - og 0% intro APR i 15 måneder - her.

Status Symboler: Enda lavere enn forventet

Et platinakort er bare et av de fristende statussymbolene som kan gi deg økonomisk støtte.

  • Hvis du kjøper en fancy bil, betaler du mer for bilforsikring.
  • Hvis du kjøper et stort hus, vil du nok betale mer for vedlikehold og reparasjoner.
  • Hvis du får en purebred hund, kan lite Fido eller Fluffy ha flere helseproblemer og arvelige sykdommer enn en uforsiktig mutt.
  • Hvis du går til en dyr frisør, kan du betale mer for den samme tjenesten du får med en billig hårklipp.

Moral of the story: Neste gang, hopp over platinekortet. Selvtilliten din trenger ikke den kunstige boosten.

* Beløpene for årlig belønning vil endres basert på beløpene du oppgir. Navn og definisjoner for månedlig utgiftskategori kan variere mellom utstedere, og kategorier kan ikke justere en-til-en.

Informasjonen til Chase Freedom Unlimited-kortet har blitt samlet uavhengig av The Penny Hoarder. Meninger som er uttrykt her, er forfatterens alene, ikke kredittkortutstederens, og har ikke blitt vurdert, godkjent eller på annen måte godkjent av kredittkortutstederen. The Penny Hoarder er en partner av troverdig.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han har ikke et gull- eller platinekort. Ikke engang en kobber eller tinn en.

Skrive Inn Din Kommentar