Penger

Her er hva som skjer når svindlere får sine hender på dine skattedata

Her er hva som skjer når svindlere får sine hender på dine skattedata

Internett kan være et skummelt sted.

Nettstedene vi besøker hver dag er ingenting annet enn et speck på World Wide Web. Utover det offentlige internett bruker vi daglig, det er en noen ganger farlig versjon av nettet som ikke overvåkes: den mørke banen.

En beryktet markedsplass for narkotika, kroppsdeler, slår menn og kredittkortinformasjon, Den mørke banen er også et sted hvor verdifulle deler av folks identiteter selges: Skatteinformasjon, som W-2 og 1040 returnerer.

Bloomberg rapporterer at IBM X-Force, IBMs sikkerhetsforskningsgruppe, noterte a Mer enn 6000% økning i skattepost-e-postmeldinger oppfanget av systemet fra desember 2016 til februar 2017.

Vent, hva er den mørke weben?

Hvis du ikke er kjent med hva nøyaktig Den mørke banen er, her er en rask trekk.

Den mørke banen refererer til nettsteder som du bare kan få tilgang til via en spesiell forbindelse. Tenk på det som et annet Internett, du kan bare låse opp med en spesialnøkkel.

Søkemotorer kan ikke spore nettsteder på det mørke nettet, som er usynlige for tradisjonelle nettlesere.

Daglige brukere av det offentlige Internett har IP-adresser som binder dem til et sted og gir dem en identitet. Mørke nettbrukere gjemmer seg bak Tor, et krypteringsverktøy som gjør at de kan forbli anonyme.

Denne anonymiteten resulterer i en fullstendig mangel på sikkerhet i den mørke banen, noe som gjør det åpent spill for kriminelle.

Selv om det er hjem for farlig innhold og ulovlig aktivitet, hevder noen at den mørke banen også inneholder noe bra. Det kan være en plattform for politisk undertrykte å uttrykke meninger som kan føre til forfølgelse dersom de stemte dem offentlig, og det kan også tillate folk å kjøpe livreddende medisiner til en brøkdel av deres faste kostnader.

Kriminelle kan selge Skatteinformasjon på Mørke Web

Så nå vet du om det store, dårlige og skummelt dyret kjent som den mørke banen - men hvordan påvirker det deg?

Hvis du blir offer for en skattesvennemelding, kan hele skjemaet ditt bli solgt på det mørke nettet. Noen selger for $ 50 eller mer i bitcoin, og kriminelle holder noen ganger visse deler av dem for å lokke kjøpere til å bruke enda mer.

Ved hjelp av informasjonen på skatteformene dine kan kriminelle ta ut lån i ditt navn, åpne kredittkort eller jevn fil for a skatt refusjon i ditt navn.

Jo, du kan ha en god del av forandring stjålet fra deg underveis, men å ha din identitet stjålet er en enda større hodepine. Det kan kaste kredittpoengsummen i gropene, tømme bankkontiene dine og la deg slite med å gjenopprette i årevis.

Ikke morsomt.

Så, hvordan kan du beskytte din skatteinformasjon fra å bli stjålet på det mørke nettet?

Bloomberg anbefaler å sende inn skattene dine tidlig. Hvilken, ja, ville være en god ide om skattedagen ikke var mindre enn to uker unna ... så la oss komme opp med noen andre ideer, skal vi?

Her er en: Aldri send skatteinformasjonen din via e-post. IRS vil aldri kreve e-postinformasjon. (Den kan imidlertid nå bruke en tredjeparts gjeldssamler i begrensede tilfeller.)

Her er en annen: Hvis du noen gang er i tvil, bare ikke gi ut noe som helst. Ring IRS direkte, og få dem til å verifisere at personen som kontaktet deg, er virkelig en representant. Det gjør aldri vondt for å dobbeltsjekke.

Hold deg trygg!

Din sving: Hvordan beskytter du din identitet?

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar