Penger

Her er en legitim gratis måte å få din kreditt score på - og det er ikke det du tror

Her er en legitim gratis måte å få din kreditt score på - og det er ikke det du tror


For noen år siden ble min identitet stjålet.

Før det skjedde, kom det idiomet alltid til grunn: En spennende situasjon med en James Bond-lignende figur, som kanskje involverer et tog og flere eksplosjoner.

Men den faktiske opplevelsen var bare en morsom papirarbeid fest - En med potensielt ødeleggende konsekvenser for ting jeg så veldig fram til, som å flytte ut og få jobb.

Hvorfor trenger du kreditt score

Heldigvis var jeg i stand til å komme ut fra under min urettferdige kredittrapport.

Jeg sendte noen veldig spesifikt formulerte bokstaver (think legalese) til samlingsbyråene som eide min falske gjeld. Da de ikke var i stand til å bevise at jeg skyldte gjelden, ble disse beløpene rammet av min rekord.

Men prosessen var lang og involvert mye neglebitende.

Da det kom opp på radaren, var det veldig dårlig. Jeg kunne ha jobbet med det mye før om jeg hadde holdt tettere tabs på kredittpoengene mine.

Få gratis kreditt score

Du kan få tilgang til FICO-poenget ditt bare ved å åpne bestemte kredittkort, rapporterer Holly Johnson på The Simple Dollar.

Det er mange gode alternativer: Et bank av Amerika-kort vil være praktisk hvis kontoene dine allerede bor der - eller sjekk ut Discover's belønninger og reisekort.

Du tjener penger til å bruke det du allerede hadde brukt - uten rart utelukkelser eller regler for å huske.

En gratis kreditt score som teller

"Hvorfor betyr dette?" Kan du tenke. "Jeg kan få kreditt rapporten min gratis når som helst. Har du ikke sett alle de irriterende reklamefilene for FreeCreditReport.com? "

Jeg har ikke en TV, men selv jeg kan ikke unnslippe allestedsnærværende jingles av FreeCreditReport.com.

Men hvis du faktisk har brukt tjenesten, har du sannsynligvis lagt merke til at det krever at du oppgir et kredittkortnummer, til tross for sine "gratis" krav.

Og hvis du ikke avbestiller i tide, blir det abonnementstjeneste.

Selv om du abonnerer på hensikt, er nettstedet misvisende og manipulerende på irriterende måter. Den gir en $ 30 "full" rapport hver gang du logger på, og "aksepter" -knappen er hvor du forventer at "nei takk" en skal være.

Jeg gjorde feilen meg selv. Siden selskapet allerede har kredittkortnummeret ditt, blir du belastet umiddelbart.

Hva om Credit Karma?

Ja, Credit Karma er faktisk gratis - men det rapporterer tall fra kredittforetakene TransUnion og Equifax. De er ikke akkurat det samme som Experians - som er de fleste kreditorer sjekker.

Jeg har tilgang til både Credit Karmas tall og min faktiske FICO-poengsum, og de er bare omtrent 10 poeng fra hverandre.

Men 10 poeng kan enkelt gjøre forskjellen mellom kredittkategorier som dårlig, rettferdig og god.

Bruk kredittkort klokt

Å bruke kredittkort på en forsvarlig måte er en fin måte å bygge en kort kreditthistorie på eller oppnå svak kreditt.

Og ved hjelp av belønningskort kan du få alle slags gratis ting, fra reise til kontanter - bare for å bruke pengene du allerede planlegger å bruke.

Så hvis du er i markedet for et nytt kort og trenger kreditt score, bør du definitivt vurdere å utnytte dette alternativet.

Gå over til The Simple Dollar for å se alle kredittkortene som tilbyr din FICO-poengsum gratis.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en junior forfatter på The Penny Hoarder med en FICO poengsum på over 700. Hun skriver også andre ting, som vinanmeldelser og dikt.

Skrive Inn Din Kommentar