Penger

16 kredittkort som gir deg utvidede garantier på nesten alt

16 kredittkort som gir deg utvidede garantier på nesten alt

Bilde dette: Du er i en storboks butikk, hvor du skal overføre kredittkortet ditt for å kjøpe noe stort.

Vi snakker et kjøleskap. Eller en ny TV. Eller en fin støvsuger.

"Vil du kjøpe en utvidet garanti?" Kan kassereren spørre.

Ditt svar: Sannsynligvis vil du gå "Um ......" og shrug. Har du til og med sjekket garantibetingelsene på den aktuelle varen du skal kjøpe? f

Sannsynligvis ikke.

Men hvis du er i ferd med å legge ned store penger for et element du vil holde opp i noen år (eller mer), kan en garanti være en faktor.

Hva om du kunne utvide garantien uten å betale ekstra?

Hvis du er en smart kredittkort bruker, er det like enkelt som å plukke riktig kort for kjøpet.

Hvilke kredittkort tilbyr utvidede garantier?

Kort sagt, alle av dem, selv om detaljer varierer mellom kortselskaper.

Hvis du ikke finner "garanti" delen av kortet ditt, er det sannsynligvis kalt "utvidet beskyttelse".

Her er nedbrytingen basert på typen kredittkort.

MasterCard

MasterCard "World" -kort tilbyr en utvidet garanti for varer med en produsent eller butikkgaranti på 12 måneder eller mindre.

MasterCard dobler den opprinnelige garantien i maksimalt 12 måneder for de fleste varer, og hvis du kjøper en 12 måneders eller mindre servicekontrakt eller ytterligere utvidet garanti på en vare, vil selskapet ære ytterligere 12 måneder.

MasterCards utvidede garanti sparker dagen etter at den opprinnelige garantien utløper. Hvis din kaffepotte kjøler over 364 dager etter at du har kjøpt den, kan du bare få produsentens garanti; det er ingen dobbeltdyping her.

Den utvidede garantien har en grense på $ 10 000, så forvent ikke å kjøpe en helt ny bil på forhånd med MasterCard. I tillegg er disse elementene helt utelukket fra dekning: antikviteter, samleobjekter, gulvmodeller, motoriserte kjøretøyer, planter og programvare.

Normal slitasje er også utelukket. Så hvis du brenner ut blenderen din for å lage for mange frosne margaritas, er du alene.

Hvis varen kan repareres, vil Mastercard trolig betale et autorisert reparasjonsanlegg direkte.

Ellers kan du forvente å refundere for varen innen omtrent en uke for å snu inn kvitteringer og annen dokumentasjon som kreves for ditt spesielle krav.

Hvis du er på utkikk etter et nytt MasterCard med garantibeskyttelse, er det noen solide alternativer:

1. Citi Takk, du foretrekker

Få to poeng per dollar på servering og underholdning og ett poeng per dollar på alle andre kjøp.

Du får en 0% intro april i 15 måneder, deretter bytt til 13,24% -23,24%, basert på din kredittverdighet.

Det er ingen årlig avgift, og ingen utløpsdato eller begrensning på poengene dine. Bruk poengene dine til å reise, hendelse billetter eller handle med dem på Amazon.

2. First Progress Platinum Prestige MasterCard sikret kredittkort

Hvis du vil forbedre din kreditt med et sikret kort, har denne en fantastisk 11,99% variabel rente.

Det er en årlig avgift på 44 dollar, men ingen minimumskrav for kreditt. Sikkerhetsdepositum (og kredittkort) kan variere fra $ 200 til $ 2000.

3. JetBlue Plus-kort

JetBlue har bare byttet fra Amex til MasterCard, og det nye kortet har ingen årlig avgift.

Tjen fire poeng per dollar på JetBlue-kjøp, to poeng per dollar på restauranter og kjøpesentre, og ett poeng per dollar brukt på alt annet.

Kortet kommer med en variabel april på 12,24%, 20,24% eller 25,24%. Poeng utløper aldri, og det er ingen utenlandske transaksjonsgebyrer for bruk av kortet ditt.

Visum

Visa Signatur-kortinnehavere har utvidet garantibeskyttelsestjeneste som utvider dekning opptil et år på produkter med garantier på tre år eller mindre.

Visa-dekning utvider nøyaktig hva som tilbys av produsenten eller forhandlerens garanti, men varer som er kjøpt for profesjonell eller kommersiell bruk, er ikke kvalifisert.

Hvis du trenger å sende inn et krav, må du oppgi en kopi av kvitteringen og den opprinnelige garantien.

Vil du gå papirløs, eller i det minste gjøre en innsats? Bruk den valgfrie garantibestandstjenesten.

Registrer produktet ditt med Visa over telefonen, send inn dine kvitteringer og garantiinformasjon, og de vil beholde alt på filen.

Så hvis du trenger å få et element reparert eller erstattet, er alt du trenger å gjøre å ringe Visa, i stedet for å blande rundt i skrivebordet for nødvendig dokumentasjon.

Hvis varen kan repareres, vil Visa trolig betale et autorisert reparasjonsanlegg direkte. Ellers forventer refusjon for varen innen omtrent en uke for å fullføre kravsprosessen.

Her er noen signaturkort å velge mellom, hvis du leter etter et nytt Visa:

4. Chase Freedom Unlimited

Et alternativ vi liker? Det er Chase Freedom Unlimited-kortet. Dens krav til berømmelse? Du vil tjene ubegrenset 1,5% kontant tilbake på alle dine kjøp. Plus, hvis du bruker $ 500 i de første tre månedene med å åpne kortet (hei, dagligvarer), vil du lomme en $ 150 bonus.

Det er ingen årlig avgift, og tilbakebetalingsbeløpet utløper ikke. Vi sjekket Credible's årlige belønning kalkulator, og det anslår $ 417 i årlige belønninger basert på våre vaner. * (Du kan angi dine unike utgifter vaner og se hva du også vil tjene.)

Bli registrert - og 0% intro APR i 15 måneder - her.

* Beløpene for årlig belønning vil endres basert på beløpene du oppgir. Navn og definisjoner for månedlig utgiftskategori kan variere mellom utstedere, og kategorier kan ikke justere en-til-en.

Informasjonen til Chase Freedom Unlimited-kortet har blitt samlet uavhengig av The Penny Hoarder. Meninger som er uttrykt her, er forfatterens alene, ikke kredittkortutstederens, og har ikke blitt vurdert, godkjent eller på annen måte godkjent av kredittkortutstederen. The Penny Hoarder er en partner av troverdig.

5. Capital One Venture Belønner Kredittkort

Venture Rewards-kortet har noen av de beste reisevilkårene rundt. Få to miles per dollar på hvert kjøp, og bruk miles for et flyselskap eller hotell.

APR varierer fra 13,24% til 23,24%. Det er ingen årlig avgift det første året, men forvent å bli belastet $ 59 hvert år etter det.

6. Bank of America BankAmericard Kontantbelønninger Kredittkort

Tjen 1% kontant tilbake på hvert kjøp, sammen med 2% kontant tilbake i matbutikken og 3% kontant tilbake på bensinstasjonen på de første $ 1500 i kombinert kjøp.

Din variabel april vil være mellom 13,24% og 23,24%, og det er ingen årlige avgifter. Nye kortinnehavere nyter 0% innledende APR for 12 faktureringssykluser.

7. USAA Belønninger Visa

Militære servicemedlemmer og deres familier kan dra nytte av USAA-fordelene med dette belønningskortet.

Den tilbyr 1% kontant tilbake på hvert kjøp, sammen med 2% kontant tilbake i dagligvarebutikken og 3% kontant tilbake på bensinstasjonen på de første $ 1500 på kombinert kjøp.

Det er ingen årlig avgift eller minimum finansavgift, og APR kan være så lav som 10,15%.

8. TD Aeroplan Visa Signatur Kredittkort

Tjen to Aeroplan miles per dollar brukt på kjøp av Air Canada, og en kilometer per dollar brukt på alt annet.

Det er ingen årlig avgift først, men du betaler $ 95 etter det første året. Din rente vil være en variabel 14,24%, 19,24% eller 23,24%, basert på din kreditt historie.

American Express

American Express er kjent for medlemmets fordeler, og den utvidede garantien er ikke noe unntak.

Selskapet utvider den opprinnelige produsentens garanti på fem eller færre år.

Hvis lengden på den opprinnelige garantien er mindre enn et år, samsvarer Amex med det - og hvis det er mellom ett og fem år, gir Amex ett ekstra garantiår.

Du er dekket for kjøp opp til $ 10 000, unntatt typiske ting som motorvogner, gjenstander som er skadet av naturkatastrofer eller programvare.

American Express kan kreve at du sender det defekte elementet, men det vil refundere fraktkostnaden. Pass på at du beholder kvitteringer og en kopi av Amex-utsagnet fra kjøpet.

Her er noen alternativer hvis du ønsker å legge til en Amex i lommeboken din:

9. Plenti Kredittkort fra Amex

Tjen tre poeng per dollar i amerikanske supermarkeder, to poeng per dollar på restauranter og ett poeng per dollar overalt.

Det er ingen årlig avgift, og du vil ha en variabel APR på et sted mellom 15,24% og 25,24%.

10. Hilton HHonors Card fra American Express

Hyppig reisende? Hit veien med dette kortet, som tilbyr syv poeng per dollar brukt på deltakende Hilton-eiendommer.

Du får også fem Hilton HHonors poeng for hver dollar du bruker på amerikanske restauranter, supermarkeder og bensinstasjoner.

Det er ingen årlig avgift, og den variable APR er mellom 15,49% og 19,49%.

11. Blå fra American Express

Dette kortet holder det enkelt: Du tjener ett poeng per dollar brukt.

Avhengig av kredittverdigheten din, får du en variabel APR på 15,49%, 18,49% eller 20,49%. Og du betaler ikke en årlig avgift.

12. Platinum Delta SkyMiles kredittkort

Dette kortet har en årlig avgift på $ 195, men kommer med store fordeler for hyppige reisende.

Tjen to miles per dollar brukt på Delta reise og en kilometer per dollar på alt annet. Du vil også nyte en ledsagerpris hvert år, prioritet ombordstigning på Delta-flyreiser, en gratis kontrollert bag og ingen utenlandske transaksjonsgebyrer.

Forvent en variabel APR på 15,49% til 19,49%.

Oppdage

Oppdag tilbyr en utvidet produktgaranti på opptil et ekstra år på garantier på 36 måneder eller mindre.

Den er tilgjengelig for alle Discover-kortmedlemmer, så lenge du har kjøpt kjøpet med Discover-kortet ditt. Sørg for å sende kravet ditt via telefon innen 45 dager etter hendelsen.

Vurder disse alternativene:

13. Oppdag det for studentkort

Dette studentkortet betaler 1% kontant tilbake på de fleste kjøp, men tilbyr 5% kontant tilbake i roterende kategorier gjennom året.

For eksempel kan du hente 5% penger tilbake i høst på Amazon.com. Du får 0% april i seks måneder, deretter 13,24% til 22,24% variabel april.

Det er heller ingen årlig avgift.

14. Oppdag det Miles-kort

Med 0% rente for de første 12 månedene, etterfulgt av 11,24-23,24% variabel rente, er dette et godt alternativ for folk med reisefeilen.

Tjen 1,5 miles per dollar brukt på hvert kjøp, og miles utløper aldri.

Det er ingen blackout datoer, og du kan få $ 30 kontant tilbake hvert år for Wi-Fi kjøp i fly.

15. Oppdag det Chrome-kort

Få 2% kontant tilbake på gass og restauranter for opptil $ 1000 i kombinert kjøp hvert kvartal.

I tillegg får du 1% kontant tilbake på alle kredittkortkjøp. Løs inn penger tilbake for noe beløp, når som helst - det utløper aldri.

I tillegg er det enkelt å bruke belønningene dine penger ved Amazon-kassen.

16. Oppdag det sikret kredittkort

Bygg kreditt med dette sikrede kortet og tjen fortsatt 1% kontant tilbake på kjøp, pluss 2% på gass og på restauranter opp til $ 1000 per kvartal.

Det er ingen årlig avgift, og det er en 23,24% variabel APR.

Du må betale i noen kontanter for å sikre kredittlinjen, men hvis du er forpliktet til å betale av balansen hver måned, er dette kortet en god avtale.

Vil du få mest mulig ut av din utvidede garanti?

Følg disse tipsene for å få mest mulig ut av retningslinjene dine.

Sjekk garantier før du kjøper

Hvis du gjør et stort kjøp, er det verdt å bruke tid til å sjekke garantien.

Stacking-produsenten og butikkgarantien kan strekke beskyttelsen ytterligere, selv før ditt ekstra kredittkortdekning går inn.

Hold dokumentasjonen din

Øyeblikket du har et ødelagt produkt på hendene, er det siste tid du vil være scrounging rundt for rynket opp kvitteringer.

En enkel to-lags mappe er trolig alt du trenger for å holde oversikt over dine kjøpegarantier.

Ikke utsett hvis det er et problem

Hvis noe går galt, vent ikke å sende inn et krav!

Hvert kredittkort har forskjellige tidsfrister for å sende inn utvidede garantikrav, vær så snill å innløse fordelene dine.

Når du åpner et krav, har du et begrenset vindu for å sende inn dokumentasjon, så ikke åpne et krav og glem det du gjorde det. Det er bare penger ned i dreneringen!

Lisa Rowan er en forfatter, redaktør og podcaster som bor i Washington, D.C.

Skrive Inn Din Kommentar