Penger

Hvordan dette paret lagret $ 40.000 om 2 år og avsluttet deres jobber for å reise

Hvordan dette paret lagret $ 40.000 om 2 år og avsluttet deres jobber for å reise

Hvor mange historier har du hørt om folk sparer enorme mengder penger og legger seg til episke opplevelser?

Logisk vet du at de ikke arvet kontanter eller selger et selskap for å betale for de drømmene, så teknisk deg kunne gjør det samme. Men du har heller ingen anelse om hvordan du kan bygge opp den slags kontosaldo selv. Jeg er med deg - jeg har alltid ønsket å spare på en tur rundt om i verden, men var ikke sikker på hvordan jeg skulle komme i gang. Heldigvis trenger vi ikke å finne ut det selv.

Mark og Britney Johnston of Ett verdens ett år, som lagret $ 40.000 på to år, slik at de kunne slutte jobben sin og reise verden, har masse råd til å dele. Jeg plukket sin kollektive hjerne for å lære akkurat hvordan de klarte å sette bort den slags penger og forberede seg på deres tur.

Klar til å følge deres ledelse og begynne å spare for eventyret i livet?

Før du går: Sparingstips

Hvis du nettopp har begynt, se på hva du tjener hver måned, og finne ut hvordan du legger noen av pengene til turen. Som du har mer gratis penger, støt opp det beløpet du legger til feriekontoen din, og se på den totale veksten.

Dette er mulig selv om du ikke bringer hjem en latterlig høy lønn. Før de dro på turen, jobbet Britnee som kommunikasjonsleder ved Thanksgiving Point, et nonprofit gård, hage og museumskompleks i Lehi, Utah. Mark jobbet som Foto Editor på Daily Herald i Provo, Utah.

Betal av gjeld først

"Det første store skritt var å betale av all vår gjeld," sa Britnee. Paret trakk fra deres besparelser for å eliminere to bil lån og litt kredittkort gjeld. "Det er vondt å se at våre besparelser på flere tusen dollar forsvinner så fort, men gjør det så fri $ 500 [a] måned. Pengene spart fra å betale disse regningene ble deretter overført direkte til vår sparekonto. "

For å betale det raskere, kan du kanskje tenke på å konsolidere deg gjeld (her er hvordan du gjør det). I stedet for å drukne med 20% + kredittkortrente, sparer du massevis av penger hvis du flytter din gjeld til et personlig lån (hvor renten er så lav som 5%).

Tjene mer penger

Hvis de månedlige utgiftene dine er ganske stabile, øker du besparelsene ved å tjene mer penger.

Et godt alternativ er å lete etter frilans arbeid relatert til dine ferdigheter. På toppen av hennes daglige jobb i kommunikasjon fant Britnee klienter til å ansette henne for sosiale medier og skrive prosjekter. "Selv om det betydde mange kvelder og helger ble brukt fra spisebordet mitt," sa hun, "det var verdt det å vite at det ville finansiere drømmen min om å reise."

Pare ned

Spis ut mindre, hold deg i mer. Vi har hørt dette en million ganger, men hvordan ser det ut som dag i dag ut?

For Mark og Britnee betydde det tunfisksmørbrød til lunsj og matlaging av ekstra mat til middag, slik at de kunne ta rester til jobb neste dag. Det betydde å se Netflix i stedet for å gå på kino. Det betydde å invitere venner til middag i stedet for å gå til en bar.

"Heldigvis," sa Mark, "vi er elskere av utendørs - fotturer, klatring, terrengsykling og camping - og disse aktivitetene var allerede gratis eller rimelige."

Hold økonomiene separate

I motsetning til mange gifte par bestemte Mark og Britnee seg for å håndtere sine sparemål hver for seg. Å gjøre det gjorde dem ansvarlige for hver krone de hver lagret og brukte. Britne sa at dette krevde "oss begge til å holde tritt med hverandre, arbeider for å spare $ 20.000 hver."

Resultatet var mindre nagging og større finanspolitisk ansvar. "Vi ble enige om å sette minst halvparten av våre lønnsslipp inn i reisebesparelser hver måned og deretter delte regninger og dagligvarekostnader mellom oss. Uansett hva vi hadde forlatt, brukte vi som vi valgte, "forklarte hun.

Endre Outlook

Mark og Britnee brukte et kjølig tankesett for å motivere seg til å redde. Vi vet alle at du kan spare penger ved å bytte dine daglige $ 4 Starbucks for brygge-hjemme kaffe, men det betyr ikke at det er enkelt å lage bryteren.

For å øke deres incitament til å spare, tenkte de om hva bestemte mengder penger ville representere på deres tur. "Hver gang vi ble fristet av et kjøp - si en $ 40 skjorte - vi ville vurdere hva pengene ville kjøpe oss på våre reiser - fire netter på et vandrerhjem i Nepal," fortalte paret Adventure Journal. "Da ble det mye lettere."

På veien: Gjør pengene dine siste

Overskrift på eventyret ditt? Bruk disse triksene til å strekke besparelsene ytterligere.

Finn et bedre bank- eller kredittkort

Det siste du vil gjøre er å kaste bort dine hardt opptjente penger på bankgebyrer og valutakurser. Ring din bank eller kredittkort leverandør og spør om hvordan kortet ditt fordeler reisende. Hvis det ikke gjør det, handler du om. Her er noen av de beste kreditt- og debetkortene for reise.

"Jeg kan ikke understreke nok hvor gunstig Charles Schwab høyrentekontrollerkort har vært til oss på denne turen," sa Mark. "Det refunderer alle minibanker og tar ikke betalt for utenlandske transaksjoner.Jeg kan ikke forestille meg hvor mye penger vi ville ha brukt i år på avgifter alene uten det. "

Flytt mindre

Ikke bare må du betale for mat og overnatting mens du reiser, men du må dekke kostnadene ved fysisk å komme fra sted til sted - og de legger opp raskt.

Når Mark og Britnee kom til Europa, kuttet de noen av sine opprinnelige destinasjoner, slik at de kunne bruke mer tid (og færre penger) på færre steder. Denne beslutningen mente også at de bedre kunne oppleve hver av de byene de besøkte, siden de hadde mer tid til å utforske.

Avregne kostnadene dine

Når Mark og Britnee virkelig opplevde å oppleve noen destinasjoner, som Paris, ville kreve betydelig mer penger, kompenserte de de høyere kostnadene med seks måneder med en rimelig livsstil i Nepal og Sørøst-Asia.

"For eksempel," fortalte Britnee meg, "vi brukte bare 36 dollar totalt på en måneds verdi for overnatting mens du vandret i Nepals Annapurna-region." Når det er sagt, la hun til: "Ikke la budsjettet holde deg fra å nyte ferien du jobbet så vanskelig for. "

Retur hjem: Spar litt ekstra penger

Med mindre du planlegger å tjene penger på veien (eller aldri planlegger å komme hjem), trenger du litt penger for å starte livet ditt igjen når du kommer tilbake fra dine reiser. Mark og Britnee lagret litt ekstra på toppen av $ 40.000 for deres tur, nok til å dekke levekostnader i minst tre måneder når de kommer tilbake til Utah. "Vi håper å ha heltidsjobber, men det er trøstende å vite at det er noe der bare i tilfelle," sa Mark.

Hva venter du på?

Som Mark og Britnes historie viser det er mulig å spare opp nok penger til å reise verden. Det er ikke en kort vei, men de gode nyhetene sparer for en stor tur som dette vil skape sterke pengehåndteringsvaner og gi deg bedre følelse av kontroll over dine penger.

"Sparing for denne turen og omhyggelig styring av et budsjett under reisen har innpodet en vane vi fortsetter hjem, enten det er for neste ferie eller å kjøpe et hus," sa Britnee. "Det er vanskelig å si hvordan livet blir som når vi kommer tilbake, men vi vil være takknemlige for å være omgitt av familie og venner igjen, og vi vil se tilbake på dette året av eventyr."

Din sving: Tror du at du kan spare så mye penger for å reise eller mot et annet stort mål?

Marian Schembari er en forfatter, blogger og community manager basert i San Francisco.

Skrive Inn Din Kommentar