Penger

Dette paret betalte ut $ 20.000 av låne gjeld på 2 år. Dette er hvordan

Dette paret betalte ut $ 20.000 av låne gjeld på 2 år. Dette er hvordan

Nesten alle av oss har forsøkt å gjøre et budsjett på et tidspunkt i våre liv, ikke sant? Men hvor ofte holder vi oss til det?

Hvis en uventet utgift kommer opp, eller hvis kjøleskapet er nesten tomt, holder vi oss etter budsjettet, eller bruker vi mer penger enn vi planla?

En New York City-par bestemte seg for å gjøre det harde arbeidet med å skape et budsjett og holde fast ved det - og Det hjalp dem med å betale 20 000 dollar av studielånets gjeld på mindre enn to år, rapporterer Forbes.

Planlegg framover og hold deg til planen

Johnny og Joanna, paret profilert i Forbes-historien, gjorde sitt budsjettarbeid ved å planlegge fremover så mye som mulig.

De lagde matplaner slik at de ikke ville bli sittende fast med et tomt kjøleskap. De planlagt museumsbesøk på gratis opptaksdager. Jo mer de planla framover, desto mer penger kunne de spare.

Johnny og Joanna bestemte seg også for holde seg til budsjettet uansett hva. Den første måneden innså de at de hadde budsjettert for lite penger til dagligvarer. I stedet for å bruke mer penger spiste de ramen og peanøttsmør for å få pengene sine til å strekke seg - og deretter justert budsjettet for neste måned!

Inkluder rom for uventede utgifter

Et godt budsjett må gjenspeile livet du faktisk lever.

Da Johnny og Joanna innså at de ikke hadde nok i matbudsjettet til å vare gjennom en typisk måned, justerte de budsjettet for å bruke mindre på underholdning og mer på mat. Tross alt må du spise!

Like måte, de sørget for å ha en budsjettlinje for uventede utgifter, som de merker "alt annet." Johnny og Joanna har to små barn, slik at de vet, uansett hvor hardt du planlegger, du går tom for bleier eller trenger å få et ekstra besøk til barnelege. Det kommer ut av "alt annet" -fonden, som bidrar til å holde utgifter på sporet.

Ved å planlegge fremover og forberede både forventet og uventet, kunne Johnny og Joanna betale sine $ 20 000 studentlånsgjeld og begynne å spare for fremtiden.

Å lage et budsjett er en riktig økonomisk strategi, så hvis du har egne gjeld, bruk dette paret som inspirasjon til å lage ditt eget budsjett og betale for gjeld for godt.

Vil du vite mer? Les hele historien på Forbes.

Din sving: Har du noen gang prøvd å stikke til et budsjett? Hvordan gikk det?

Nicole Dieker er frilansskribent med fokus på personlig økonomi og personlige historier. Hennes arbeid har dukket opp i The Billfold, The Toast, Yearbook Office, The Write Life og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar