Penger

Her er hvordan en enkel formel kan hjelpe deg å være en smartere klær shopper

Her er hvordan en enkel formel kan hjelpe deg å være en smartere klær shopper

I min uendelige søken for å forenkle livet mitt, skapet mitt og (viktigst) budsjettet mitt, har jeg brukt mer penger enn vanlig på klær.

Jeg vet at setningen lyder counterintuitive, men jeg lover deg at det ikke er det.

For øyeblikket, i stedet for å fokusere på å samle en overfylt garderobe bestående av et billig utvalg av varer (min vanlige MO siden kaste i håndkleet på min kapsel garderobe prosjekt for noen år siden), fokuserer jeg på å gjøre færre og mer forsettlige , kjøp - selv om det betyr at jeg må tilbringe litt mer opp foran noen ganger.

Men det er hele ideen: I stedet for å shelling ut igjen og igjen for billige stykker som vil brenne, rive, krympe, unravel og fade etter noen slitasje, Jeg betaler mer for klær som vil vare lenger, føles bedre og faktisk tjene et sted i skapet mitt ved å oppnå en lav kostnad per slitasje.

Men hva Er Kostnad per bruk?

Kostnad per slitasje er en generell regel at jo mer bruk (eller slitasje) du kan komme ut av et element, desto bedre blir investeringen din.

For klær, oversetter regelen til kostnaden per slitasje.

Kostnaden per slitasje på et element kan bli funnet ved å gjøre litt guesstimation og litt (skrekk!) Matematikk.

For å finne en varekostnad per slitasje må du først anslå hvor mange ganger du har brukt elementet (eller, hvis du handler, hvor mange ganger tror du at vil ha på seg varen). Deretter, du tar den opprinnelige prisen, deler det med hvor mange ganger du har slitt eller vil bruke den og at er prisen per slitasje.

OK, så matte er ikke så vanskelig.

Som et eksempel, la oss se på mitt favorittpar av svarte jeans. Jeg kjøpte dem på Gap for $ 18 for flere år siden. (Jeg har skrevet en fantastisk salgspris - de er vanligvis $ 80 jeans!)

Jeg forsikret (konservativt) at jeg har slitt dekslene to ganger i uken de siste syv årene, noe som betyr at jeg har slitt dem ca 728 ganger. Hvis jeg deler prisen jeg har betalt med antall ganger jeg har slitt dem, får jeg 0,02 - eller 2 cent per slitasje. (Og de går fortsatt sterkt!)

Det kan være den beste klær investeringen jeg noensinne har gjort (i hvert fall er det hvis vi ser strengt på tallene), men jeg gjorde bli heldig med lav salgspris på et kvalitetsprodukt. Likevel ville kostnaden per slitasje på et dyre par ha kommet ut til om lag 11 cent - fortsatt ikke en dårlig avtale.

Hva du bør vurdere når det kommer til kostnad per bruk

Det er to ting du alltid bør vurdere når du fakturerer ut en pris per bruk.

Først, kvaliteten. Vil dette elementet vare gjennom flere vasker og slites? Vil den beholde sin form og farge? Vil stoffet holde opp?

Si at du ser på to svarte gensere i en lignende stil, en høy kvalitet en priset til $ 50 og en lav kvalitet en priset til $ 15.

Hvis du kan ende opp med å få 200 slites ut av den pricier en, men bare 20 slites ut av den billigere en før den begynner å rase eller krympe, kostnaden per slitasje på den dyrere genseren vil ende opp med å bli lavere, og dermed gi deg bedre verdi.

Den andre tingen å vurdere når du trener kostnadene per varen virker som en åpenbar, men jeg er skyldig i å hoppe over den når jeg spionerer et veldig godt salg.

Den andre faktoren? Vurderer om du likevel liker varen eller ikke.

Unngå Low Cost-Per-Wear Trap

Hva du ikke Ønsker å gjøre med cost-per-wear formel er bruk den å rettferdiggjøre å kjøpe opp alle salgsartikler bare fordi de kan til slutt ha en lav kostnad per slitasje (selv om du bare bruker dem noen ganger).

Den t-skjorten du fant på salget for $ 7,50, kan virke som et godt kjøp, men hvis du bare får det til å være hjemme for å la det henge i skapet ditt i flere måneder på grunn av at du sliter fordi du likte prisen mer enn selve skjorten, prisen er meningsløs.

Du vil ikke ende opp med å tvinge deg selv til å ha på seg noe du misliker bare fordi du føler deg forpliktet til å få ned kostnadene per slitasje, og du ønsker ikke å stirre på en skjorte du hater fordi du la en formel lure deg til å kjøpe noe du ikke ville ha sett to ganger på hvis det hadde vært full pris.

Til slutt, hvis du ikke liker hvordan et klær ser på kroppen din, vil du ikke ende opp med å få noe ut av det. Så hvis en kvalitetskjorte som får deg til å føle deg som hundre dollar, er litt dyrere enn den som kom fra 75% rabatthyllen, men sitter i skapet ditt fordi du hater måten den draperer på, Det kan være verdt det i det lange løp å investere i pricier skjorte.

Likevel, akkurat som med mine jeans, kan du lykke med å score en lav salgspris på et stykke klær du vet at du skal ha i årene som kommer og elsker passformen til - og det er det søteste av seire.

Kostnad per bruk er ikke en hard og rask regel

Uansett, å oppnå en lav kostnad per slitasje er ikke alltid slutt-alt, vær-alt - det er mer som et praktisk verktøy å ha rundt når du vurderer et stort kjøp (eller bare nettopp på salgsstativene).

Det vil fortsatt være tider når jeg kjøper en kjole for en hendelse vite Jeg vil bare få noen slitasje ut av det - og det er OK! Ideen bak kostnaden per slitasje har et verktøy som vil hjelpe meg å slutte å tenke og forsikre meg om at jeg kjøper meg fordi det er det rette trekket for meg, og ikke fordi et salgstegn fanget min oppmerksomhet.

I tillegg er det ingen reell grense for at klærnes kostnad per slitasje må treffes. Det er helt opp til deg hva målet ditt koster per-wear-nummer ser ut. Kostnad-per-formelen er egentlig bare en måte å evaluere og omskole dine shoppingvaner når du finner din egen balanse mellom kvalitet og kvantitet.

Så, for en jente som pleide å elske å laste opp på trendy, rask mote, men prøver sitt beste for å finne den balansen, er cost-per-wear-formelen en veldig nyttig retningslinje å vite.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar