Penger

Hvordan dette paret sparer $ 16 500 per år ved å bo på båt

Hvordan dette paret sparer $ 16 500 per år ved å bo på båt

Har du noen gang levd med altfor mange romkamerater for å spare penger?

Hva med å bo i en skolebuss eller som campingvakt?

Hvis du ser deg rundt, finner du mange måter å spare penger på boliger. Men har du noen gang vurdert å bo på en båt? Hvis du ikke bryr deg om små mellomrom, og tanken på å leve på vannet høres attraktivt, kan denne kostnadsbesparende strategien spare deg for store penger samtidig som du gir en interessant, og noen ganger idyllisk, levende situasjon.

Et par som dro båtruten slått opp sparte masse penger, fortalte de Business Insider. Sam Train og Francesca Spidalieri opprinnelig besluttet å investere i en båt, slik at de kunne eie et hjem av sorter uten å måtte bekymre seg for å selge det som de fulgte med sin karriere som sjøoffiser rundt om i landet. I motsetning til utsikter til hyppige trekk, kjøpte en båt mye mer mening enn å investere i et stykke eiendom, og håpet markedet var gunstig for å selge det når de måtte flytte.

Her er en oversikt over levekostnadene på en båt, fra å kjøpe for å opprettholde den - og hvordan det hjelper dem med å spare penger.

Kjøpe båt

Etter litt shopping gikk Train og Spidalieri på en brukt 40-fots Catalina cruiser. De betalte $ 150.000 for dette flytbare hjemmet, og hver måned betaler paret $ 800 mot båtens boliglån.

Da de først kjøpte cruiseren, bodde de i Newport, Rhode Island, som de fant var ikke den beste beliggenheten for helårs båtliv. De tilbrakte omtrent to måneder i året som bor på båten, nyter de solrike og varme sommermånedene. Men hver gang høsten slapp seg inn, trakk de seg tilbake til en leieleilighet der de bodde mesteparten av året.

Bestemmer å leve på en båt full tid

Paret lærte imidlertid snart at Train's Naval karriere ville flytte dem i San Diego, som er kjent for hele året sol og varmt klima.

Å vite dette store langrennsflyttet var foran dem, paret tok litt tid til å vurdere deres valg. De kunne leie en leilighet i San Diego og forlate båten i Rhode Island, de kunne leie en leilighet i San Diego og bringe båten med seg, eller de kunne hoppe over besværet og bekostning av å leie en leilighet og gjøre båten til deres hjem. For å gjøre sin beslutning, gjorde de matte.

Leieboliger i San Diego løp opp til $ 3000 i måneden på den tiden, og paret ønsket å unngå den regningen. De regnet ut hvor mye det ville koste å forlate sin båt forankret i Rhode Island mens du leide et sted i San Diego, og kom til den konklusjonen at det gjorde mest økonomisk mening å bringe båten med dem til San Diego og bo der. Ifølge deres beregninger, ville å bo i båten spare dem $ 50 000 i løpet av de neste tre årene.

Og siden flåten betalte for flytte, kunne de bruke flyttetillatelsen til å betale regningen for å sende båten til sitt nye West Coast-hjem.

Hvor mye koster det å bo på båt?

Paret har nylig slått ned sine levekostnader for Business Insider. Hver måned betaler de rundt $ 2 200 for å bo på båten. I tillegg til deres månedlige boliglånsbetaling, betaler de en $ 800 standard marinaavgift. De betaler også et ekstra $ 250 supplement for å bo om bord på båten mens det er på marinaen. Denne avgiften inkluderer tilgang til vann, elektrisitet, parkering for begge sine biler og andre fordeler som et vaskerom, et basseng og postlevering for både bokstaver og pakker. Dette sparer dem stress og bekostning av å leie en postkasse.

Selvfølgelig, å bo på en båt inkluderer også noen ukonvensjonelle utgifter, for eksempel $ 25 de gaffel over hver uke for å få deres kloakkbeholder pumpet ut. De ansetter også et pro for å vaske og vaske båten en gang i måneden for å holde den i toppform; dette koster ca $ 80 hver måned. Hvert par måneder ansetter de også en dykker for å svømme under båten og rengjør undersiden, skraper barnakler og gir den en god skrubbe for å sikre at den forblir sjøfarlig. Og akkurat som biler kan bryte ned når du minst forventer at de, er paret alltid forberedt på å hoste over penger for båtreparasjon. Hvert år planlegger de rundt $ 1000 for å overvåke eventuelle uforutsette problemer som kan oppstå med båten.

Siden lagringen er så stram på båten (som bare er 300 kvadratmeter), leier paret også en lagringsenhet hvor de beholder størstedelen av sine verdslige eiendeler. For $ 100 per måned beholder de mesteparten av klærne og ekstra sengetøy, samt andre gjenstander de bruker fra tid til annen.

Men plass ble bare litt strammere for dette paret: De hadde nylig en baby. Bare tiden vil fortelle om de holder seg på båten eller velger en mer konvensjonell plassering for å heve sin familie.

Din sving: Vil du vurdere å bo på en båt hvis du kan spare så mye penger?
Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar