Penger

Hvorfor denne 1977-diskrimineringslånsloven fortsatt gjelder for oss i 2018

Hvorfor denne 1977-diskrimineringslånsloven fortsatt gjelder for oss i 2018


Department of Treasury har planer om å slappe av kravene i en tiår gammel regel skapt for å sikre rettferdig tilgang til lån over alle inntektsbeslagene, The Wall Street Journal rapporterte på torsdag.

Fellesskapets gjeninvesteringsloven ble opprettet i 1977 for å bekjempe en praksis som kalles redlining. Redlining, en diskriminerende utlåns praksis som uforholdsmessig påvirket minoritetssamfunnene, tillot bankene å nekte boliglån i visse nabolag basert på inntekt og rase, selv når de som søker lånene, sannsynligvis vil betale tilbake.

Redlining gjorde det nesten umulig for mange kvalifiserte personer som bor i samfunnsbanker som anses uønskede for å få boliglån, småbedriftslån og andre lignende lån uten å betale ublu og ofte uoverkommelige avgifter.

CRA krever at bankene møter utlånsbehovene til de samfunnene de tjener uten å ekskludere kredittverdige personer i lav- og mellomstore nabolag, ifølge Federal Reserve Bank of Governors.

I hovedsak er CRA det som stopper bankene fra å stå i veien for deg og din drøm om boligeiendom, bare fordi du ikke bor i et swanky, øvre klasse nabolag - forutsatt at du har en anstendig kreditt score og tjene nok penger til å tilbakebetale lånet.

Så hvorfor vil statskassen endre CRA?

I følge Wall Street Journal-rapporten ønsker statskassen å endre CRA for å gjøre det lettere for bankene å overholde reglene.

Foreløpig er bankene pålagt å bevise at utlån, investering, og detaljhandel og samfunnsutviklingstjenester er inkluderende på tvers av alle inntektsbeslagene i nabolagene de tjener. Bankene er også pålagt å bevise at utlån i mindre velstående samfunn er rettferdig og ikke belastet med unødvendige avgifter eller risikofylte lån.

Basert på at de overholder CRA, får bankene en rekke karakterer fra "utestående" til "betydelig ikke-samsvar".

Federal Reserve Bank bruker disse betegnelsene når bankene søker godkjenning for å åpne nye grener, fusjonere med andre banker eller flytte eksisterende grener. "Vesentlig manglende overholdelse" betyr diskriminerende utlånspraksis og kan føre Federal Reserve regulatorer til å nekte bankens søknad om utvidelse.

De nye reglene, som fortsatt er utarbeidet, vil gjøre det lettere for bankene å kvalifisere som "fremragende", rapporterte Wall Street Journal.

Finansdepartementet forventes ikke å oppheve handlingen helt, men det vil ikke være klart hvordan reglene vil påvirke kredittverdige personer i fattige samfunn til de nye reglene blir utgitt senere i år.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar