Penger

Etter å ha regnet ut kostnadene, slår denne videregående skole ned alle 8 Ivy League-skoler

Etter å ha regnet ut kostnadene, slår denne videregående skole ned alle 8 Ivy League-skoler

Dagens smarte studenter vet at de ikke kan ignorere de stigende kostnadene ved en høyskoleutdanning - og at hver dollar de sparer nå vil være til nytte for dem i fremtiden.

Så da Houston High School senior Ronald Nelson fant ut at han hadde blitt akseptert til alle åtte Ivy League skoler - samt andre store navneskoler som Stanford og Johns Hopkins - begynte han å gjøre matematikken.

"Etter noen tanker og hensyn til alle skolens tilbud, bestemte Nelson seg for at det ikke ville være verdt den økonomiske belastningen å bruke disse pengene på hans grunnutdanning," rapporterer Business Insider. I stedet valgte Nelson en skole som tilbød ham et full-rute-stipend: Universitetet i Alabama.

Den høye prisen på studielån

Selv om du går til Harvard eller Yale, høres det ut som en drøm går i oppfyllelse, kan det være et økonomisk mareritt å betale studentlån. Den nyutdannede klassen i 2014 hadde flest studentgjeld i en hvilken som helst kandidatklasse i historien, ifølge The Wall Street Journal, med den gjennomsnittlige studenten som er ansvarlig for å betale tilbake 33.000 dollar.

For Nelson er en full tur på en flott statsskole et smart alternativ til en dyr Ivy League-grad. Business Insider noterer at Nelson også mottok ekstra økonomiske incitamenter: "På grunn av sine høy standardiserte testresultater på SAT og ACT, avviste UAA Nelson's out-of-state avgifter og dekket hans studiekostnader. Gjennom fellows programmet og hans National Merit stipend, vil Nelson også ha stipend for ekstra campus kostnader og potensielt studere i utlandet. "

Planlegging for Graduate School

Studielån var ikke Nelson's eneste hensyn da han valgte sin alma mater. Nelson planlegger å gå til medisinsk skole etter at han har uteksaminert, noe som betyr at han skal være i skolen i lang tid. Ved å spare penger på sin bachelorgrad, har Nelson og hans familie mer økonomisk frihet til å gjøre smarte valg om høyere utdanning.

Så hvem vet - Nelson kan ende opp med en Ivy League-grad på sitt CV igjen! Det vil bare ikke være en kostbar lavere grad at han skal betale seg i årene som kommer. I stedet vil han nyte en gratis tur, bli kjent med sine universitetsstudenter i Alabama og rope "Roll tidevann!"

Vil du lære mer? Les hele historien på Business Insider.

Din tur: Vil du skru ned en Ivy League-skole hvis det innebar at du fikk en gjeldsfri høyskoleutdanning? Tror du at Ronald Nelson gjorde det riktige valget?

Nicole Dieker er frilans tekstforfatter og essayist. Hun skriver regelmessig for The Billfold i krysset mellom frilansskrift og personlig økonomi, og hennes arbeid har også dukket opp i The Toast, Yearbook Office og Boing Boing.


Skrive Inn Din Kommentar