Penger

Trenger du en morsom aktivitet for barn? Prøv disse gratis borgerprosjektene

Trenger du en morsom aktivitet for barn? Prøv disse gratis borgerprosjektene

Hvem ønsker ikke å gi et bidrag til den store mengden kunnskap i verden - spesielt hvis det er underholdende og gratis?

Citizen science er en enkel måte å lære noe nytt, gjøre et morsomt eksperiment og bidra til å utvide verdens kunnskapsbase samtidig. Forskere bruker disse dataene i viktige studier og for å lage nye funn.

Deltakelse i borgervitenskapsprosjekter er en fin måte å tilbringe en ettermiddag med barn, eller det kan til og med være en morsom og gratis dato natt. Klar til å bli statsborgerforsker?

Hvordan virker det?

SciStarter, et nonprofit nettsted, har en stor katalog over borgerfaglige prosjekter sortert etter aktivitet og emne. Du kan også søke etter søkeord for å finne et passende prosjekt. Hvis du for eksempel vil jobbe med et prosjekt som involverer fugler, skriver du bare inn ordet "fugler", og du får se dusinvis av fugleprosjekter som spenner fra ColonyWatch, som overvåker Colorado's vannfugler. til Magpie Mapper, en smarttelefonapp som sporer magpiepopulasjoner; til Yard Map, som hjelper folk å kartlegge bakgårdens landskap mens de lærer å skape gode naturområder og gi verdifulle data til forskere.

Du kan også bla gjennom alternativer for bestemte tider - i regn eller om natten - eller på plass, som på skolen, hjemme eller i bilen. Ved å velge dette alternativet får du en fantastisk liste over aktiviteter som vil holde hele familien underholdt på lange veisturer. Et antall av de bilbaserte aktivitetene fokuserer faktisk på å holde styr på roadkill underveis. Prosjekt Roadkill fokuserer på sporing av dyrs dødsfall i USA, og den passende navnet Project Splatter er et lignende prosjekt i Storbritannia.

Nysgjerrig? Her er en håndfull av de morsomme, gratis borgervitenskapelige prosjektene som er tilgjengelige for å gnage din interesse. Hvis disse prosjektene ikke er helt det du leter etter, sjekk ut hundrevis av andre alternativer på SciStarter.

ZomBeeWatch

Lær alt om zombie fluer med dette prosjektet sponset av San Francisco State University Department of Biology og andre partnere.

Etter at forskerne oppdaget at en bestemt fly var parasitiserende honningbier i California, Oregon, South Dakota, Vermont og Washington, satte de seg til å undersøke videre. Forskere jobber med borgerforskere for å kartlegge omfanget av flyets spredning over Nord-Amerika. Dette fascinerende prosjektet innebærer å samle bier og observere dem over en periode for å se om flypuper vokser i dem og voksende fluer dukker opp.

Du trenger lange bukser og en langermet skjorte, samt et bærbart lys for å samle biene, men ellers er dette prosjektet gratis. Barna vil ikke kunne gjøre dette alene, men kan sikkert hjelpe en voksen med observasjoner.

Prosjekt BudBurst

Hvis planter er din ting, bli med Project BudBurst-forskere for å samle viktige data ved å observere bestemte planter og opptak når de vokser blader, blomster og frukt.

Borgerforskere i alle 50 stater kan samle inn data som forskere og lærere kan bruke i klimaendringer. Alt du trenger å gjøre er å velge en plante for å overvåke og registrere dine observasjoner. Hvis du ikke er sikker på hvilken plante du vil velge, tilbyr forskerne en liste over deres 10 mest etterspurgte plantearter, inkludert vanlig lilla, California valmuer og sørlig magnolia.

Selvfølgelig ser de etter data på mange forskjellige planter - blant annet trær, busker, vildblomster, urter, gress og mer - så hvis du ikke har en av de 10 øverste i nærheten, finner du mange andre alternativer. Alt du trenger er tilgang til ditt valgte anlegg og en måte å sende inn observasjoner på nettet, noe som gjør dette til et enkelt prosjekt for yngre barn.

Solar Storm Watch

Tilbring en regnfull dag som deltar i Solar Storm Watch-prosjektet. Dette borgervitenskapsprosjektet lurker frivillige fra hele verden for å hjelpe til med å oppdage soleksplosjoner og spore dem for å se om de er på vei mot jorden.

Dette noe tekniske prosjektet passer best for voksne eller tenåringer. Det er en fin måte for amatør-astronomer å lære mer om solen og måtene forskerne overvåker. Solar Storm Watch har selv et forum hvor frivillige kan samhandle med hverandre og bli en del av et virtuelt samfunn.

PressureNet

Har du en Android-telefon? Gjør det til en folkemengdet værsensor med PressureNet-borgervitenskapsprosjektet.

Last ned appen fra Google Play-butikken og samle inn levende atmosfærisk trykkdata med telefonens innebygde trykksensor. Forskere håper å bruke dataene til å forutsi tidspunktet og plasseringen av alvorlige værforhold, som tornadoer og tordenvær. Jo flere "smarttelefoner" forskere bruker, desto flere data samler de.

Alt du trenger er en Android-smarttelefon med et barometer, som Galaxy S5 eller HTC One, og appen.

Nasjonalt kakerlakkprosjekt

Vil du lære om skumle crawlies? Bli med i National kakerlakkprosjektet, og hjelp med å analysere DNA fra disse små, seksbenede skapningene.

Denne studien tar sikte på å se hvordan kakerlakker 'genetikk sammenligner over amerikanske byer og stater, og til og med i andre land. Forskere håper også å oppdage noen forskjellige arter av kakerlakker som kan se ut liknende, men være genetisk forskjellige.

Dette prosjektet omfatter innsamling, merking og mailing i døde kakerlakker for analyse. Det eneste nødvendige utstyret, ifølge prosjektoppføringen, er "skarpe øyne for å kaste kakerlakker", og dette er et godt alternativ for barn, tenåringer eller noen andre som blir begeistret ved tanken på å fange feil.

The Dental Arcade Game

Rettsmedisinske antropologer og rettsmedisinske odontologer bruker mye tid på å se på tennene. Å merke seg hvilke tenner som har oppstått, hjelper dem med å analysere alderen på hver skalles eier, men mye av deres data er utdatert.

Deltakelse i dette prosjektet bidrar til å bygge en større og mer mangfoldig database. Du vil ganske enkelt dele informasjon om alder og etnisitet, samt hvilke tenner du har. Det er en flott aktivitet for barn, som kanskje liker å bruke et speil for å telle hvor mange av deres voksne tenner har kommet inn.

Identifiser Cloud

Har du tilbringe en time i gresset og ser opp på skyene? Odds er, du så noen interessante figurer.

Dette borgervitenskapsprosjektet spør folk om å fange bilder av uvanlige skyer og dele dem med andre nettbaserte skytevåkere som kan bidra til å identifisere vanskelige og ukjente skyer og formasjoner. Det vil si, identifisere dem med deres vitenskapelige klassifikasjoner - de vil ikke hjelpe deg med å bestemme om den skyen ser ut som en kalkun eller en elefant.

Alt du trenger for dette er et digitalkamera og muligheten til å laste opp bilder, så alle smarttelefoner bør gjøre trikset.

Din sving: Har du deltatt i noen borgerfaglige prosjekter? Hva gjorde du?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar