Penger

Spis en Chipotle Burrito nylig? Du må sjekke bankkontoen din ASAP

Spis en Chipotle Burrito nylig? Du må sjekke bankkontoen din ASAP


Redaktørens notat: Chipotle Mexican Grill gir nå mer informasjon om denne sikkerhetsbrudd. For detaljer om steder som er berørt, og hvordan å sende inn et krav med Federal Trade Commission, les hurtigmatkjedens blogginnlegg her.

Chipotle kan bare ikke ta en pause.

Siden det meksikanske fastfoodkjedens E. coli-utbrudd i 2015 har selskapet slitt seg for å vinne positive overskrifter.

Etter at Chipotle nylig økte sine priser med 5% på omtrent en femtedel av sine restauranter landsomfattende, var noen igjen uheldig med selskapet.

Du kan si at en kjedelig sky har vevet over Chipotle for en stund nå, og denne ukaens debacle hjelper ikke: 25. april Chipotle annonsert at hackere brøt sitt betalingssystem.

Oh gutt.

Hackers Breached Chipotle's Betalingssystem - Hvordan påvirkes du?

Den meksikanske hurtigmatskjeden kvartalsvis inntjeningen ring startet av stjernene. Selskapet annonserte samme butikk salg økte med 17,8%. Det hadde opplevd fem fjerdedeler av samme butikk salg nedgang, så nyheten var lovende.

Så lovende, faktisk, at Chipotle Mexican Grill lager økte med så mye som 6,8% etter rapporten.

Men samtalen inneholdt også kunngjøringen av betalingssystemet hack.

Jack Hartung, Chipotle sjef finansdirektør, uttalte at selskapet "oppdaget uautorisert aktivitet" på nettverket som er ansvarlig for behandling av kreditt- og debetkortbetalinger i butikken, ifølge CNBC.

Berørte transaksjoner skjedde mellom 24. mars - 18. april 2017.

Hvorfor er dette dårlig? Et brudd på betalingssystemet setter følsomme data, for eksempel kredittkortnummer, i hendene på kriminelle, slik at de kan stjele kundens penger.

Carissa Economos, senior ved University of Tampa, fortalte meg om hennes bekymringer på Facebook.

"Jeg har vært der 3 ganger i løpet av uken alene og nå er jeg litt freaking ut," sa Economos. "Jeg har sjekket kontoen min og alt virker normalt, men det er gal hvordan en slik stor bedrift kan bli hacket. Det går bare for å vise det uansett hvor sikkert et nettverk er, vil det alltid være en vei inn.”

Hartung sa at selskapet startet en undersøkelse umiddelbart da den lærte av angrepet. En uttalelse fra Chipotle sa at kjeden har tatt skritt som den mener vil stoppe uautorisert aktivitet.

Hvis du nylig har vært i Chipotle, ville det være lurt å sjekke bankoppgjøret. Sørg for å rapportere uautorisert aktivitet til din bank umiddelbart.

Forhåpentligvis slutter Chipotles sorg snart. Jeg hører at det kan begynne å tilby dessert, men jeg prøver ikke å få kredittkortet mitt hacket mens jeg nyter det.

Din sving: Er du bekymret for Chipotle-brudd?

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar