Penger

Denne fyren ble byttet til en online bankkonto og uvitende lagret $ 800

Denne fyren ble byttet til en online bankkonto og uvitende lagret $ 800

Bankene er ikke de mest populære bedriftene i verden i disse dager. Det setter det vennlig.

To av de fem mest hatede selskapene i Amerika i fjor var kjente banker, med Wells Fargo og Bank of America, som inviterte kundenes iver.

Tenk på ditt siste samspill med en stor bank.

Jeg vet at jeg pleier å unngå dem når det er mulig. Jeg vet at jeg vil bli sittende fast med kundeservice i 45 minutter og venter på å snakke med noen som definitivt ikke kan svare på spørsmålet mitt om det uventede vedlikeholdsgebyret som dukket opp i min uttalelse.

Det er nok å få deg til å holde pengene dine under en madrass ... men du vet at det er en forferdelig løsning.

Heldigvis er noen få smarte bedrifter blitt vant til alt vi hater om tradisjonelle banker, og de begynner å tilby løsninger.

Moderne institusjoner popper opp med elektroniske bankkontoer tilsynelatende utformet i direkte respons på enhver klage vi noen gang har hatt om våre tradisjonelle banker.

Hvorfor åpne en online bankkonto?

Lee Best åpnet en utgifter og sparekonto med Chime på en medarbeiderens anbefaling. Han hadde ventet over den ordspråklige vannkjøleren om sin eksisterende bank, og kollegaen foreslo selskapet, som Best aldri hadde hørt om.

"Han snakket så høyt om Chime og hans erfaring med dem," Best sier, "bestemte jeg meg for å sjekke dem ut. Jeg har vært svært fornøyd helt siden! "

Er pengene dine trygge på en elektronisk bankkonto?

Skeptikere bekymrer seg ofte om sikkerheten til en elektronisk bankkonto hvis navn de ikke kjenner. Noe om en mursteinbygning med en bokstavelig hvelv inne gjør at du føler at pengene dine er trygge.

For å etterligne hvelvelsessikkerhet på nettet, vil Chime-partnere med The Bancorp Bank tilby FDIC-forsikrede kontoer - akkurat som din eksisterende bank, og den tilbyr et stort avgiftsfritt minibank.

Chime utsteder et Visa-debetkort, som gir beskyttelse mot uautoriserte transaksjoner. Nettstedet og appen bruker 128-bits kryptering, tofaktorautentisering for passordbeskyttelse, samt Touch ID-innlogging for å holde din digitale informasjon trygg.

Og så er det alle de grunnene du tenkte på å forlate din gamle bank i utgangspunktet

Eliminere ulemper ved tradisjonelle banker

Samuel Demeny byttet fra Wells Fargo til Chime for å komme seg unna unødvendige gebyrer og restriktive daglige utgiftsgrenser.

Flyttet lønner seg allerede.

Da vi snakket, besøkte Demenys søster og hunden hennes i noen uker, og den dårlige ungen hadde nylig besøkt veterinæren.

Demenys søster befant seg på veterinærkontoret uten en måte å betale $ 700 regningen - ikke hva du vil takle når du allerede har en syk pooch. Hun hadde penger på kontoen hennes, men kortet hennes ble avslått "på grunn av den daglige utgiftsgrensen på hennes kredittforening," sier Demeny.

Heldigvis var han i stand til å gå inn og dekke kostnadene med sitt Chime-kort. "Det var hyggelig at jeg kunne betale for det akkurat da og der uten å ringe til min bank."

Hvis han fortsatt hadde vært med Wells Fargo, hadde han blitt sittende fast med en $ 300 grense og en irriterende vent på telefonen med kundeservice for å heve den.

Selv om nettbasert banktjenester fremdeles er nytt og ukjent for mange mennesker, har både Best and Demeny blitt positivt overrasket over sine erfaringer med Chime.

Det er derfor de sier at det fungerer bedre for dem enn deres gamle (mer kjente) institusjoner.

1. Spar penger uten å tenke på det

En av de mest attraktive tingene med denne online bankkontoen, begge gutta sa, er de automatiske sparealternativene.

Demeny bruker begge Chimes "Automatic Savings" -alternativene til å bygge et hekseegg - et alternativ er å spare hver gang han tilbringer, og en annen funksjon lar ham lagre hver gang han blir betalt.

Appen runder opp sine Chime-kortkjøp til nærmeste dollar og flytter den digitale forandringen til sin sparekonto. Han liker at han ikke trenger å tenke på disse besparelsene, og han merker ikke dem fraværende fra budsjettet.

I løpet av ni måneder reddet han $ 800 på denne måten.

Han har også nylig aktivert Chimes mulighet til å holde 10% av hver lønnsslipp inn i besparelser. Han har allerede stashed $ 450 fra tre lønnsslipp.

Han og kjæresten Thomas vil bruke besparelsene for å flytte til Seattle.

"Det er bare så varmt her nede," sier han om sitt nåværende hjem i Houston, Texas. "Jeg vil flytte opp nordover."

Demeny og Thomas besøkte Seattle for to år siden og ble forelsket i Stillehavet Nordvest. De ser frem til å ringe området hjem til slutt.

Når de beveger seg, vil de kunne spare på alle de små flytteutgiftene som legger til - som nedbetalinger på møbler - i stedet for å bruke kredittkort.

"Vi kan betale for mange ting foran, fordi vi begge bruker Chime, og pengene er lagret," forklarer Demeny.

2. Nyt god kundeservice (uten å komme på telefon)

Mens Demeny har vært i stand til å konvertere mange venner til Chime, var Thomas en vanskeligere selger, sier han. Han hadde forbehold om å bruke en bankkonto på nettet.

Hvem ville han gå til med spørsmål?

Men Demeny viste Thomas noen chat-logger med Chimes kundeservice og forklarte hvor enkelt det var å sende en melding gjennom appen da han hadde et spørsmål

"Deres kundeservice er topp lyd," fortalte Demeny meg. "... Du kan sende en tekstmelding og innen 10 eller 15 minutter har et svar. Med Wells Fargo var det som to eller tre dager. "

Best enige. Chime reps er "alltid profesjonell, høflig og kunnskapsrik" sier han.

Demenys entusiasme for selskapet er enkelt. "Folk som jobber for Chime virker bare lykkeligere, som de liker jobbene sine mer."

3. Få betalingen din opp til to dager tidligere enn dine medarbeidere

"Jeg mottar mitt direkte innskudd en dag tidligere enn alle mine kolleger som bruker andre banker, sier Best. "Jeg mottar mine onsdager, de får deres på torsdager."

Demeny får lønnsslippet to dager foran sine kolleger - på onsdag i stedet for fredag.

I motsetning til de fleste finansinstitusjoner venter Chime ikke på å gi deg tilgang til pengene dine til din betalingsdato. Det legger til penger på kontoen din så snart den mottar varsel fra arbeidsgiveren og umiddelbart legger inn pengene til kontoen din.

Det faktum at jeg er betalt onsdag mot fredag, hjelper meg med å budsjettere før helgen selv starter, forklarer han, så ... Jeg kan sette opp mine planer tilsvarende uten overspenning.

4. Ingen flere skjulte gebyrer for å bruke kontoen din

Demeny citerte avgifter som en stor grunn han forlot Wells Fargo etter å ha åpnet en Chime-konto. Han betalte 25 dollar i året bare for å holde sjekklisten aktiv og ville måtte betale ytterligere 45 dollar i året for å legge til en sparekonto.

"Jeg ønsker ikke å måtte betale for å holde en bankkonto åpen, spesielt hvis jeg har penger i det," sier han.

Chime, i sammenligning, belaster ingen månedlige gebyrer (og har ingen minimumsbalanse), ingen kortsiktig avgift og ingen utenlandske transaksjonsgebyrer.

Minibanker er avgiftsfrie på MoneyPass steder. Demeny bruker minibanken på en lokal Walmart, ca 10 minutters kjøretur fra hjemmet.

I de sjeldne tilfellene når det ikke er noen avgiftsfri minibank i nærheten, hjelper appen ham med å finne bedrifter der han kan få penger tilbake ved utsjekking, som en nærliggende matbutikk.

5. Tjen penger for å telle folk hvorfor du elsker chime

Demeny er en Apple Sales Associate om dagen, men han stoler ikke på salgsmulighet for å overbevise venner og kollegaer om å prøve Chime.

"Jeg har ikke lyst på å oppsøke et produkt," han sier. "Jeg føler at jeg snakker veldig lykkelig om noe, fordi jeg føler for det .."

Heldig for ham, Demeny kan få betalt for de han "lykkelig" konverterer.

6. Gjør banken din fra hvor som helst

"Appen er brukervennlig og praktisk," sier Best.

Demeny ekko den følelsen, og flere ganger nevner hvor lett Chime-appen skal brukes. Tilmelding tok bare noen få skritt, og han fikk sitt debetkort i posten om fire eller fem dager.

Du kan også koble en eksisterende bankkonto og overføre penger frem og tilbake med Chime-appen. Når du har direkte innskudd satt opp, kan du bruke Chimes mobilkontroll innskudd funksjon for å sette inn papir sjekker via appen.

Hvis du noen gang trenger å sende en papirkontroll for de gamle skolens betalinger som din månedlige leie, kan du legge inn betalingsinformasjonen i appen, og Chime vil kutte en sjekk og sende den til deg.

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter / nyhetsredaktør på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar