Penger

Child Identity Theft er et voksende problem. Slik beskytter du barna

Child Identity Theft er et voksende problem. Slik beskytter du barna

Tenk deg å få en telefonsamtale fra et samlingsbyrå.

Representanten sier at Nathan har plukket opp hele $ 34.000 i gjeld ved å kjøpe ting som en storskjerm-TV, en høyteknologisk drone og til og med en litt brukt bil. Hans gjeld er for sent, og byrået trenger svar.

Nå, tenk Nathan er din sønn, og han er bare 5 år gammel.

Hva er Child Identity Theft?

Barnets identitetstyveri er når noen får tak i en minors personlige opplysninger og bruker den til personlig gevinst. Som med vanlig identitetstyveri, kan dette alvorlig skade offerets kredittpoeng.

Selv nyfødte barn og små barn kan bli ofre. Hvis en tyv er i stand til å få sitt personnummer og fødselsdato, kan de bruke denne informasjonen til å søke om kredittkort, bankkontoer, lån, offentlige fordeler eller til og med få jobb.

Hvorfor ville de velge å bruke et barns identitet? To svært enkle grunner:

 1. Et barns personnummer inneholder en ren skifer. De har ingen kreditt score å snakke om, så en tyv med en forferdelig kreditt score kan få lån og fordeler som ellers ville være ute av rekkevidde.
 1. De fleste mennesker skjønner ikke hva som skjedde før mye, mye senere. Tenk på det. Når husker du først SSN? For meg var det da jeg var 18 år og begynte å søke på høgskoler og deretter for mitt første kredittkort. Og det er ganske typisk.

Forskere anslår at ca 1,3 millioner barn har sin identitet stjålet hvert år. Hvorfor er det bare et estimat? Fordi så mange som 50% av dem er under 6 år og kanskje ikke oppdager kriminaliteten før år senere. Det er ingen fin måte å spore på.

Med andre ord, mens lite Johnny spiller i sin sandkasse, kan noen dårlige dommere være ute og ødelegge hans kreditt og hans fremtid.

Dessverre alt for ofte, de dårlige dudene er nær hjemmet.

"Nøkkelen til mest identitetstyveri er nummeret på personnummer. Nå har du et barn med et personnummer. Hvem skal stjele den? Noen ganger er det et familiemedlem, sier Steve Weisman, en advokat hvis nettside Scamicide bidrar til å utdanne folk på trusselen om identitetstyveri. "Jeg har sett det mer med andre familiemedlemmer enn ekte foreldre. Kanskje det er tanter, onkler eller utvidede familiemedlemmer. "

Weisman sa motivet bak barnets identitetstyveri er vanligvis økonomisk.

"Det er vant til å kaste opp gjeld og kreditt uten å betale pengene tilbake," sa han. "Når du stjeler identiteten til et barn, har du en ren skifer. Det er ingen forbrytelser, ingen dårlig kreditt og ingen negative. "

Ved det tidspunktet offeret eller foreldrene oppdager problemet, kan offerets kredittpoeng allerede ha mange års skade. Det kan løses, men det er en lang, utmattende og kostbar prosess.

Hvordan skjer det?

Siden du egentlig ikke tenker på at barna har personnummer, mye mindre en kreditt score, kan det virke rart at de vil være utsatt for identitetstyveri. Men siden de kan ha begge, er trusselen alltid til stede.

Identitetstyveri skjer ofte når de dårlige får hendene på et barns personnummer. Det skjer ofte når foreldre ubevisst legger barnets SSN der ute for at folk skal kunne se eller høre:

 • En tur til barnelegekontoret. Personen i resepsjonen ber om SSN og foreldrene reciterer det høyt, slik at hele ventetiden kan høre.
 • Foreldre fyller ut papirarbeid for skolen. Det kan være en ekskursjon eller bare litt grunnleggende bakgrunnsinformasjon til skolekontoret.
 • Foreldrene bærer barnets trygdekort med seg og mister det.
 • Foreldre forlater barnets informasjon sårbare i eget hjem.
 • I noen tilfeller kriminelle selv skanne kirkegårder for friske graver som tilhører barn som utgangspunkt.

Hvordan er Child Identity Theft vanligvis oppdaget?

Ikke overraskende er det vanligvis foreldrene som skjønner hva som skjedde først. Barna ser ikke på kredittpoengene sine.

Dessverre forstår foreldrene i de fleste tilfeller ikke hva som skjedde før deres barn er nesten vokst.

Foreldre kan varsles til barnets identitetstyveri av noen få røde flagg:

 • Innsamlingsbyråer ringer for å samle inn ukjente gjeld i barnets navn.
 • En søknad om billån eller annen transaksjon avvises på grunn av dårlig kreditt.
 • Deres barn blir nektet et førerkort fordi et førerkort med navn og SSN allerede eksisterer.
 • Ungdommen nektes arbeid uten forklaring.
 • Ungdommen er søkt av politiet for ukjente forbrytelser.

Men det skjer, å oppdage at barnets identitet er blitt stjålet kan være en forferdelig opplevelse. Hva gjør du? Kan du fikse det?

Nøkkelen er å forbli rolig og ta de riktige skrittene.

Hva å gjøre når du oppdager identitetstyveri

Når du har oppdaget at barnet ditt er offer for identitetstyveri, er det avgjørende at du beveger deg raskt for å stoppe skaden. Så kan du fortsette å reparere den. Her er dine første skritt.

 • Kontakt et av de tre store kredittrapporteringsselskapene: Equifax, Experian og Transunion. Be den om å sette et svindelvarsel på barnets kredittrapport.Ved å spørre et byrå for å gjøre dette, kan du være trygg på at de vil kontakte de to andre byråene og gjøre samme forespørsel. Et svindelvarsel tvinger alle som ber om tilgang til kredittpoengsummen, for å verifisere innehaverens identitet før de utsteder ny kreditt.
 • Vurder å sette fryser på barnets kredittrapport. Dette begrenser tilgangen til kredittpoengsummen, slik at ingen, inkludert barnet ditt, kan åpne nye kontoer.
 • Be om en kopi av barnets kredittrapport. En rekke selskaper, som Credit Sesame, tilbyr gratis kreditt score rapporter.
 • Ta kontakt med enhver bedrift der du kan se at barnets informasjon ble misbrukt for å prøve å kansellere kontoer. Dette vil stoppe eventuelle ekstra kostnader.
 • Lag en identitetstyveri-rapport. Dette vil fungere som en offisiell rapport om forbrytelsen, samt hjelpe deg med å finne ut de neste trinnene for å reparere barnets kreditt.
 • Hold grundige notater. Hold orden på hvert navn, nummer, dato og alt annet du kan for hver kommunikasjon du har gjennom hele prosessen. Det vil gjøre ting mye enklere når du går.

Forhindre det før det skjer

Den beste måten å håndtere identitetstyveri, enten det er for deg eller ditt barn, er å ta skritt for å unngå det før det noen gang skjer. Når det gjelder barnet ditt, kan du ta noen grunnleggende skritt for å sikre at deres identitet forblir trygt.

 • Ikke hold barnets trygdekort med deg. Hold det på et trygt sted og husk nummeret til når du trenger det.
 • Spør alle situasjoner når noen ber om barnets personnummer. Trenger de virkelig det, eller kan noen annen form for identifikasjonsarbeid?
 • Kontroller barnets kredittpoeng regelmessig, for bare å være sikker på at den er i god stand. Hvis ikke periodisk, i hvert fall når han eller hun er 15, fordi den poengsummen snart kan bli mye mer relevant.
 • Hvis det er mulig, legg fryser på deres kredittkontoer så snart de har et personnummer. Dessverre er dette ennå ikke lovlig i hver stat. Med denne skrivingen tillater bare 29 stater foreldrene å sette fryser på barnas kreditt.

Weisman håper flere stater vil tillate foreldre å fryse sine barns kredittpoeng.

"Dette er noe som burde være en no-brainer. Det er ingen ulempe med det, sa han. "Disse lovene tillater foreldre å etablere en kredittrapport med de tre byråene og umiddelbart fryse den."

Han er også en fan av Childscan.

"Childscan vil se på kredittoppføringer knyttet til barnets personnummer. Hvis barnets SSN dukker opp, er dette en fin måte å se om den er der ute, og hvis IDen er stjålet. Tjenesten er gratis. "

Ikke vent på det samtalen

Den gode nyheten er at barnets identitetstyveri kan unngås lettere enn andre former for identitetstyveri. Ved å beskytte barnets informasjon og sette fryser på kreditt, kan du stoppe det før det noen gang blir et problem.

Fordi barnet ditt ikke vil ha et kreditt- eller debetkort som de vil bruke på steder som Kmart eller Sonic, er det færre muligheter for at informasjonen blir lekket.

Ikke vent å ringe fra et samlingsbyrå eller hold pusten for å se om barnet ditt kan få førerkort.

Du forteller dem å beskytte tennene sine ved å pusse og for å beskytte hodene sine ved å ha på hjelm når man kjører på sykkel. Gjør din del og vær proaktiv for å beskytte barnets identitet.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar