Penger

5 ekspert landskapsarbeid tips for å opprettholde en nydelig hage på et budsjett

5 ekspert landskapsarbeid tips for å opprettholde en nydelig hage på et budsjett

Å holde en plen eller hage grønn og voksende er ikke så enkelt som å sprut litt vann på gresset en gang i mellom.

Dedikerte hjemlandskapere finner seg ofte på å legge ned gressdekk, mulching, vanning, lufting og gjødsling av plener og å betale for forsyninger i tillegg til kompetanse og arbeidskraft. Profesjonell plenpleie kan koste $ 100 - $ 200 per måned.

Men i stedet for å beskjære ut $ 2400 i året for å holde bakgårdene deres flotte, fant disse nyskapende husgartnerne sine egne triks for å holde plantene frodige og glade hele året.

Her er fem pro tips for landskapsarbeid på et budsjett.

1. DIY som mye landskapsarbeid som mulig

Ryan Willis har funnet å gjøre alt selv når han opprettholder sin 7.500 kvadratmeter hage i Knoxville, Tennessee, er den beste måten å spare penger på.

"De største kostnadsbesparelsene for meg er at jeg gjør alt selv - fra klipping til såing, gjødsling, planting av blomster, hardscaping, etc.", sier han.

Willis administrerer tre behandlinger til plenen hele året. På våren legger han ned frø og gjødsel. Den høye fescue frø koster $ 75 og startergjødsel med weed preventer er $ 50, og han bruker en broadcast spreader (engangs $ 40 utgift) å bruke dem på plenen hans.

Tidlig på sommeren legger han til "gress og mat" gjødsel for rundt $ 30, etterfulgt av et fallgjødselprogram for å hjelpe røtter om vinteren (ytterligere $ 30).

I tillegg til gjødsling og andre gjør-det-selv-behandlinger, finner GreenPal CEO Bryan Clayton en annen, mer innovativ måte å spare penger på: luftingsko.

"Et par aerating sko koster [s] rundt $ 50," bemerker han. "Men hvis du har på seg disse mens du går på klippe i gården hver uke i sensommeren og tidlig på våren, kan du spare opptil $ 300" mot kostnaden for å betale en profesjonell service.

2. Vurder kunstgress

Mens mange trives med å pleie levende gress, kan andre foretrekke å hoppe over det meste av vedlikeholdet og velge kunstgress.

Til tross for potensialet for langsiktig besparelse, kan installasjon av en kunstig plen være en betydelig upfront kostnad. Den nøyaktige prisen avhenger av mengden arbeidskraft som er involvert, som i stor grad avhenger av typen jord, bergarter og røtter i området.

Kjøp Greens Chad Vander Veen sier at selskapets kunstgress er generelt $ 1,50 til $ 3,50 per kvadratmeter, men "en typisk installasjon, når du ser på tvers av California og Nevada, vil kjøre mellom $ 6- $ 10 / kvadratmeter", inkludert nødvendig arbeidskraft.

Nasjonalt gjennomsnitt for å installere kunstgress er alt mellom $ 5- $ 20 per kvadratmeter, i henhold til Home Improvement site HouseLogic, avhengig av en rekke faktorer.

Mange huseiere finner de lave kostnadene ved vedlikehold over tid tiltalende.

Vander Veen sier en gang installert, krever kunstgress ikke nesten like mye vedlikehold som konvensjonelt gress.

Siden kunstige plener ikke trenger å klippe, forklarer han, du trenger ikke å betale for en slåmaskin eller gass, for ikke å nevne gjødsel og plantevernmidler.

En av de største besparelsene er på vann.

"En $ 200 per måned vannregning kan i det vesentlige kuttes i halv ved å eliminere plenen vanning, " Vander Veen sier.

"De fleste boliger i California bruker 50% av vannet deres på vanning. Over 20 år, den forventede levetiden til et kunstgress av høy kvalitet, som kan bety 24 000 dollar i besparelser. "

Men kunstgress er ikke helt tom for vedlikehold. Eierne bør rake sine plener en gang i måneden med en spesiell kost (rundt $ 25).

Mange kjøper også en flaske renere for å fjerne flekker eller kjæledyrknopper fra plenen. Vander Veen sier en gallonflaske, som koster ca $ 40, kan rydde opp til 6000 kvadratmeter.

3. Velg flerårige planter

Når det kommer til hagen din og landskapsarbeid, plant stauder i stedet for annuals, foreslår Anthony Smith, eier av Nursery Enterprises.

Disse hardere plantene overlever fra år til år og kan føre til en mindre plantegning, siden du ikke trenger å stadig erstatte dem.

"For å holde verftet ditt skarpt på det billige, i stedet for å bytte ut døde eller slitte år, bør du vurdere å bytte til trevlige plantene, som busker, busker, vinranker og trær, sier Smith.

"De ganske fargede plantene kan se spektakulære ut i en kort stund, men til slutt ser de like spektakulært fryktelig ut."

4. Plante spiselig grøntområde

Jennifer Patterson Lorenzetti bruker blomstrende urter og en grønnsakshage for å holde hagen hennes god og samtidig gi en kilde til mat.

Hun regner med at hun tilbringer rundt $ 200 - $ 250 per år på ulike kostnader, som plantestart og frø.

Derimot, detaljhandelen av produsenten hun vokser er rundt $ 750 per år, så hagen hennes sparer faktisk henne om $ 500 årlig.

5. Kjøp mulch i bulk

Å bruke penger på unødvendige forsyninger er en vanlig måte å overføre når du landar på et budsjett.

Kjøper mer enn du trenger - eller ikke nok, som krever ekstra turer til butikken og / eller fraktkostnader - kan rack opp regningen.

Kurt Heckmans selskap, vCalc, søkt å finne en løsning på dette vanlige dilemmaet. Selskapet opprettet en online kalkulator for å hjelpe folk å finne ut hvor mye mulch de trenger.

I de fleste boligforbedringsbutikker koster poser med mulch ca $ 3,33 hver for 2 kubikkfot, ifølge Heckman. Han sier bulk mulch er billigere på $ 35 per cubic yard.

"Det kan sammenlignes med $ 1,54 for en 2-kubikkfotpose, eller litt mindre enn halv pris," Heckman notater.

Han sier også at noen jurisdiksjoner krever at massevis av mulch blir dekket på baksiden av lastebiler som kjører nedover veien, så vær sikker på å kaste en tarp på toppen for å unngå en kostbar billett.

Endelig, Heckman anbefaler å lage din egen mulch ved å slå fallet tre i flis.

"Dette er støyende og kan være farlig, men det er også den billigste kilden til mulch," sier han.

"For $ 66 og en liten gass, si $ 70 totalt, kan du lage flere kubikkmeter (6) mulch på fire timer og eliminere verftet avfall mens du er på den. Det er halvparten av prisen på bulk mulch. "

Din sving: Hva er dine beste tips for landskapsarbeid på et budsjett?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.


Skrive Inn Din Kommentar