Penger

Du trenger å vite om denne endringen hvis du søker om et boliglån snart

Du trenger å vite om denne endringen hvis du søker om et boliglån snart

Tenker på å kjøpe et hus i sommer?

Du vil kanskje vente på søker om boliglån til 25. juni, når noen ganske betydelige endringer er satt til å tre i kraft. For første gangs boligkjøpere og folk uten kreditt, kan disse endringene gjøre det enklere å kjøpe et hjem.

Fannie Mae - en av landets største boliglånsforsikringsselskaper - skaker ting. Her er hva du trenger å vite ...

Hvorfor få et boliglån kan bli enklere (for noen)

Fannie Mae gjør endringer i Desktop Underwriter (DU), et program som brukes av boliglån långivere for å vurdere risiko.

Når du besøker en boliglåner, legger de inn informasjon om hjemmet du kjøper og økonomien din inn i dette programmet. Innen få minutter får du en godkjenning eller fornektelse.

"Mens utlåner alltid foretar den endelige avgjørelsen, får du et boliglån godkjenning fra Fannie eller Freddie så nært som du kan komme til å forsegle avtalen," NerdWallet forklarer.

"Hvis du ikke får godkjent stempel, må du gå gjennom en manuell låne godkjenningsprosess, som de fleste långivere prøver å unngå."

Og for første gang på 27 år oppdaterer Fannie Mae de dataene den vurderer.

Her er fire endringer som fikk øye på meg:

1. Din kreditt historie vil være mer robust

Gammel måte: Din kreditthistorie inkluderer bare "utestående saldo, utnyttelse og tilgjengeligheten av kreditt", og om du var "i tide eller krenkende eksisterende kredittkontoer."

Ny måte: "Trendede kredittdata" vil nå bli inkludert, hvilke faktorer i "balanse, planlagt betaling og faktisk beløp" i løpet av de siste 24 månedene.

Oversettelse: I stedet for bare å se på din nåværende situasjon, vurderer DU kreditthistorikken dine de siste to årene.

Låntakere som bruker lite av deres tilgjengelige kreditt og regelmessig betaler sin balanse i sin helhet, vil bli vurdert som lavere risiko enn låntakere som bruker mye av deres tilgjengelige kreditt og bare foretar minimumsbetalinger.

"Denne trenderte kredittdata kommer ikke til å gjøre eller ødelegge noen," fortalte Fannie Mae Senior Product Manager Mindy Armstrong NerdWallet.

Men for låntakere som svinger mellom en "godkjenne" og "nedgang", kan en historie om å betale regningene dine i sin helhet hjelpe deg med å bli godkjent. Men det vil ikke gi deg en bedre rente.

Bare en annen grunn til å betale disse kortene i sin helhet hver måned!

2. First-time Homebuyers anses ikke for høyere risiko

Gammel måte: Folk som allerede hadde et boliglån, ble sett på som mindre risikable enn førstegangs boligkjøpere.

Ny måte: "DU vil ikke lenger se låntakere uten boliglånshistorie som en høyere risiko enn de som har hatt boliglånsforpliktelser," ifølge Fannie Mae.

Oversettelse: Dette er gode nyheter om du er en første gangs kjøper - det betyr at DU vil se på hvordan du håndterer andre typer gjeld, som bilbetalinger og studielån.

3. Låntakere uten tradisjonell kreditt kan få automatisert godkjenning

Gammel måte: Låntakere uten tradisjonell kreditt måtte manuelt godkjennes.

Ny måte: Hvis du ikke har en tradisjonell kreditt historie, og ditt hjem kjøp oppfyller flere kvalifikasjoner, kan du få en automatisk godkjenning som alle andre. DU vil vurdere faktorer som egenkapital og belåningsgrad, likviditetsreserver og gjeldsinntekter.

Oversettelse: Låntakere uten tradisjonell kreditt er nå kvalifisert for automatisert godkjenning, noe som gjør prosessen enklere og raskere.

"Millennials som ikke har brukt kreditt tidligere, men kan vise en historie om å gjøre andre betalinger i tide, for eksempel mobiltelefon og forsikringsutbetalinger, kan nå finne døren åpen for konvensjonelle lån," sa Quicken Loans visepresident Bill Banfield til NerdWallet.

Woohoo!

4. Selvstendig næringsdrivende er sett på som høyere risiko

Gammel måte: Selvstendig næringsdrivende ble sett på samme måte som lønnede ansatte.

Ny måte: Selvstendig næringsdrivende vil bli vurdert som en risikofaktor. "Forskning har vist at selvstendig næringsdrivende låntakere pleier å misligholde boliglånet hyppigere enn lønnede låntakere, når alle andre risikofaktorer holdes konstante, forteller Fannie Mae.

Oversettelse: Hvis du er selvstendig næringsdrivende, vil du kanskje få søknaden din inn før De nye endringene trer i kraft - slik at karrieren din ikke vil gjøre deg mer risikofylt.

Ønsker du flere tips for å kjøpe et hjem? Sjekk ut disse innleggene:

  • Skal du kjøpe et hus eller fortsette å leie? Slik bestemmer du
  • Dårlig kreditt? Ingen problem: 8 måter du fortsatt kan kjøpe et hjem
  • Kjøper et hjem? 10 klare måter å spare på ditt boliglån
  • Kan du kjøpe et hus uten å få et boliglån? Denne fyren har gjort det 3 ganger

Din sving: Vil du søke om boliglån før eller etter endringen?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar