Penger

Byrået dannet for å beskytte forbrukerne nå fokusert på "byrdefulle forskrifter"

Byrået dannet for å beskytte forbrukerne nå fokusert på "byrdefulle forskrifter"

Da forbrukerfinansieringsbyrået ble opprettet etter finanskrisen i 2008, hadde det en jobb: Beskytt den amerikanske offentligheten fra urettferdig eller fornærmende praksis av finansinstitusjoner.

Det var designet for å være et kraftig byrå, hvis eneste formål var å se opp for den lille fyren. Det gjorde det ved å innlevere søksmål, pålegger massive bøter og foreslår nye regler for banker, lønningslångivere, subprime långivere og studielånere.

Men etter en stor lederskapshake opp i forrige måned, har en bemerkelsesverdig endring kommet til byråets kjernemisjon.

Før White House-budsjettdirektør og CFPB-motstanderen Mick Mulvaney overtok byrået, hadde sitt oppdrag å hjelpe "forbrukerfinansieringsmarkedene å arbeide ved å gjøre regler mer effektive, ved konsekvent og rettferdig håndheving av disse reglene, og ved å gi forbrukere større kontroll over deres økonomiske bor."

Det ble lagt opp på byråets nettside og på bunnen av pressemeldinger som ble gitt ut siden minst 2012.

Siden Mulvaneys ankomst har oppdraget endret seg til dette:

"The Consumer Financial Protection Bureau er et 21. århundre byrå som hjelper forbrukerfinansieringsmarkedene å jobbe med regelmessig å identifisere og adressere utdaterte, unødvendige eller unødvendige byrdefulle regler, ved å gjøre regler mer effektive, ved å konsekvent håndheve føderal forbruker finanslov og ved å gi forbrukere større kontroll over deres økonomiske liv. "

Siden begynnelsen har CFPB vært en tilhenger av finansregulering som beskytter forbrukerne, slik at endring av de få ordene kan signalisere at grunnleggende endringer i hvordan CFPB gjør jobben sin er i horisonten.

Dette er blant de første synlige endringene som kommer siden Mulvaney overtok som fungerende direktør, en stilling som nestleder Leandra English arkiverte en søksmål for å hindre ham i å ta.

Men denne forandringen bør ikke være overraskende siden Mulvaney, da han representerte Sør-Carolina i representanthuset, var en av 65 republikanere som co-sponset en mislykket bill for å drepe CFPB i 2015.

Selv om Mulvaney er i stand til å gjøre store endringer i CFPB, er hans stilling ikke permanent. Han vil være ute når president Trump velger og kongressen bekrefter en ny direktør.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar