Penger

Ønsker du å tjene mer interesse og kutte dine besparelser? Prøv denne CD-strategien

Ønsker du å tjene mer interesse og kutte dine besparelser? Prøv denne CD-strategien

Sertifikat av innskuddsstiger ble en gang sett som enkle kilder til pålitelig investeringsinntekt. Hvis du var villig til å bygge en stige av CDer med vanlige forfallstidspunkter, vil du ende opp med en garantert høy avkastning.

Selvfølgelig, under den siste økonomiske krisen, ønsket ingen å tilby høy interesse på hva som helst og CD-stiger ble mindre attraktive. Nå tilbys bankene igjen høyere rente for CDer, noe som betyr flere muligheter for deg å gjøre disse unike investeringene.

Så er det fortsatt verdt å klatre på CD-stigen?

Alt avhenger av to ting: hvor mye penger har du, og hvor lenge er du villig til å vente på å få den tilbake.

La oss sikkerhetskopiere litt for å forstå prosessen.

Hva er en CD-stige?

For å forstå hvordan en CD-stige fungerer, må vi først diskutere hvordan CD-er fungerer.

CDer, eller innskuddsbevis, er en av de få garanterte investeringene der ute. Aksjer stiger og faller, og selv renten på sparingskonto endres. Når du kjøper en CD fra en bank, er du garantert interessen lovet til deg på kjøpstidspunktet.

Hvorfor tilbyr banker CDer? Den samme grunnen de tilbyr sparekontoer - de vil henge med dine søte penger og la det tjene penger til dem. Selvfølgelig, med en sparekonto, kan du trekke pengene dine når du vil. Bankene foretrekker å beholde pengene dine for en garantert tid, og derfor opprettet de innskuddsbeviset.

Med et depositumssertifikat sier du egentlig: "Hei, bank. Jeg vil gi deg dette beløpet for en garantert tid, og vil ikke trekke den inntil innskuddstiden er fullført. "Så sier banken," Det er kjempebra. I bytte gir vi deg en garantert høy rente på ditt innskudd. "

Her er den viktigste delen: Du og din bank er enige om CD-lengden på forhånd. Jo lengre begrepet lengden, jo høyere rente mottar du.

Siden mange ikke vil låse opp alle sine ekstra penger på CDer som de ikke har tilgang til i et år eller mer, oppretter de en CD-stige: en eskalerende rekke CDer som gir deg tilgang til de høyeste rentene samtidig sørger fortsatt for at du har penger i lommen når du trenger det.

Hvordan fungerer en CD-stige?

Tenk deg at du vil investere $ 3000 i CDer. Du vil ha en høy rente, men du vil også ha tilgang til pengene dine når du trenger det. Så du investerer din $ 3000 som følger:

  • $ 1000 i en seks måneders CD (med lav rente)
  • $ 1000 i en 12-måneders CD (med en middels rente)
  • $ 1000 i en 18-måneders CD (med høy rente)

På slutten av seks måneder får du din første $ 1000 investering tilbake pluss rente opptjent. Du har nå to alternativer:

  1. Hold pengene
  2. Invester $ 1000 pluss interesse i en 18-måneders CD

Et annet halvår passerer, og nå kommer din 12-måneders CD på grunn. Du får din $ 1000 investering pluss renter, og kan enten beholde den eller investere den i en 18-måneders CD.

Seks flere måneder passerer, og din første 18-måneders CD kommer på grunn. Du kan velge å bruke den, eller du kan umiddelbart investere den i en annen 18-måneders CD.

La oss anta at du alltid reinvesterer pengene dine. Fra dette punktet har du tre 18-måneders CDer, som hver gir deg høy interesse. Hvert halvår kommer en av dine 18 måneders CDer på grunn. Du kan bruke det du trenger, og reinvester resten i en annen 18-måneders CD.

Det er en utmerket måte å maksimere interessen din uten å ta på seg mye økonomisk risiko. Sett opp en rekke 18-måneders CDer eller bygg en enda lengre stige som varer fem år eller mer.

Er det verdt å klatre på CD-stigen?

Hvis du har en anstendig mengde besparelser (si $ 1000 eller mer) og du vil ha sikkerhet for en garantert retur, er en CD-stige et godt valg.

Langsiktig CD-er gir deg mye høyere avkastning. For eksempel tilbyr GE Capital en 0,70% APY for en 6-måneders CD, men en 2,25% APY for en femårig CD. Din lokale bank har sannsynligvis også CD-stigealternativer, og de fleste banker har til og med nettgrensesnitt som lar deg lage en CD-stige på få minutter.

Bildetilkomst av GE Capital

Hvis du ennå ikke har nok besparelser til å starte en CD-stige, begynner du å skaffe disse penniene og sjekke ut våre innlegg på å tjene mer penger. Når du har nok besparelser, gi CD-stigen et forsøk og se hvor det tar deg.

Din sving: Har du prøvd å laste dine CDer? Hvordan fungerte det for deg?

Nicole Dieker er frilans tekstforfatter og essayist. Hun skriver regelmessig for The Billfold i krysset mellom frilansskrift og personlig økonomi, og hennes arbeid har også dukket opp i The Toast, Yearbook Office og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar