Penger

Carpooling kan hjelpe deg med å spare store: for dette paret, $ 3,120 per år

Carpooling kan hjelpe deg med å spare store: for dette paret, $ 3,120 per år

Som mange amerikanere, da mannen min og jeg flyttet til forstedene til en større by, var en av våre største bekymringer pendlingen.

Begge oss jobber downtown i Madison, Wisconsin, og siden sentrum ligger på en isthmus (omgitt av vann på begge sider), er parkering ekstremt begrenset. Da vi bodde i sentrum, tok mannen min bussen, og jeg kjørte til arbeid der parkering ble inkludert i jobben min. Da vi var forberedt på å flytte til forstedene, var min manns bussritt ikke lenger mulig, med mindre han ønsket å forlate en halv time tidlig for å gå til busstasjonen for en 45-minutters busstur.

Sitt bussen var upraktisk, vi så på en parkeringsplass i sentrum. Hans jobb tilbyr ikke en, så han måtte kjøpe et pass for en parkeringsplass for byen. Ser på en mandag til fredag ​​daglig parkeringskort som passet våre behov, vi ble forbløffet over. Det koster $ 180 per måned - det ville være $ 2160 per år for parkering alene!

I tillegg vil det være kostnaden for gass, rundt $ 80 i måneden for sin 25-mils daglige tur / retur. Han ville være forking over $ 3,120 hvert år bare for å kjøre til jobb. Det måtte være et bedre alternativ.

Bestemmer seg for å Carpool

Som de fleste som pendler med bil, nyter jeg tiden alene. Det gir meg tid til å forberede seg på arbeidsdagen, å dekomprimere på slutten av dagen og å stenge ut når det er nødvendig.

Jeg var nølende med å gi opp min egen tid, og også gretten om å forlate 10 minutter tidligere og komme hjem 10 minutter senere for å imøtekomme min manns tidsplan. Men $ 3.120 var for mye penger å kaste bort på kjøring separat, spesielt når han jobbet mindre enn en fem minutters kjøretur fra min egen arbeidsplass.

Vi har vært carpooling i omtrent et år nå, og det har spart oss mer enn $ 3000, så vel som slitasje på vår andre bil. Vi liker å vite at vi kunne klare med bare én bil, om nødvendig.

Carpooling kommer med uventede bonuser også, slik sjansen til å rehash dagen med noen rett etter at du forlater kontoret. Vi liker å chatte om arbeid på stasjonen hjemme, og for det meste snakker vi om andre ting når vi kommer hjem.

I tillegg er det godt å ha et annet sett med øyne når du kjører hjem i rushtid. Ved flere anledninger har vi hjulpet hverandre pass opp biler, fotgjengere og syklister. Det er også beroligende å ha noen andre i bilen under dårlig vær.

Hvor finner du Carpool-medlemmer

Klar til å spare penger ved carpooling? Se etter potensielle carpool medlemmer i tre deler av livet ditt. Den første er din familie. Fungerer din ektefelle, partner eller familiemedlem relativt nær din arbeidsplass? Gjør noen av dere parkering som en ansattes fordel?

Neste, snakk med naboene dine. Har noen i din bygning eller nabolag en lignende tidsplan og pendler? Se etter fellesskapslister, Meetups og Facebook-grupper der du kan legge inn interessen din. Sjekk om noen av dine kolleger bor i et lignende område eller kjør forbi nabolaget ditt på vei til jobb.

Til slutt vurder det bredere fellesskapet. Vil du være villig til å dele en tur med noen du møter på Craiglist eller et ridesharing-nettsted? Hva med en venn av en venn?

Hvis byen tilbyr incitamenter for carpooling, kan det også gi et meldingsbord eller annen måte for interesserte parter å koble seg til hverandre. Sjekk denne listen over byer som betaler deg for bilpool for mer informasjon om potensielle programmer.

Vær klar for ulemper

Selvfølgelig har carpooling noen ulemper. Noen (OK, de fleste) morgener er jeg krabbe, og vi har en "ikke snakkes" regel på plass under kjøringen til jobb. Noen kjører hjem er stressende mellom trafikk og lufting av daglige frustrasjoner.

For å få jobbe med bil, kommuniser hele tiden og vær fleksibel. Når mannen min må gå tidlig eller bli sen, må jeg justere, akkurat som han gjør når jeg har uvanlige forpliktelser som holder meg sent eller får meg til å komme tidlig.

Før du forplikter deg til en bilpool med en nabo eller noen du møter på et bilparkeringssted, bør du vurdere sikkerheten din. Ikke bare invitere noen gammel fremmed inn i bilen eller hopp inn i deres. Be om tegnreferanser, møt først på et offentlig sted, eller vurder å finne bilpoolmedlemmer fra ditt pålitelige nettverk.

Bottom line, carpooling er en enkel måte å holde litt penger i lommen. Du vil kutte gass- og parkeringskostnadene dine, redusere miljøpåvirkningen din og forhåpentligvis ha en hyggeligere pendling, alt på samme tid.

Din sving: Har du prøvd carpooling? Hvilke tips har du for noen som bare begynner?

Richanda Turner er frilansskribent som bor i Sun Prairie, Wisconsin med sin mann, hund og katt. Hun har kaffe, kickboxing på treningsstudioet, og teller ned dagene til studentlånene er betalt, og hun blogger på rishenda.wordpress.com.

Skrive Inn Din Kommentar