Penger

Kunne gale grønnsaker hjelpe deg med å spare penger og redusere matavfall?

Kunne gale grønnsaker hjelpe deg med å spare penger og redusere matavfall?

Jeg elsker å gå inn i en matbutikk og se hyller full av fargerike råvarer. Naturens bounty i all sin skjønnhet, ikke sant?

Vel, som det viser seg, egentlig ikke. Naturen - og dens råvarer - er langt fra perfekt.

Og vårt ønske om overveldende røde radiser og adorably runde appelsiner er ikke godartet: det betyr mer enn seks milliarder pounds av ferske råvarer om året, gjør det aldri til butikken.

Opprørende, ikke sant?

Hva hvis du i stedet kan kjøpe det "kosmetisk utfordret" produsere - ikke bare hindre enorme mengder matavfall, men også spare penger?

I de siste årene har disse spørsmålene begynt å percolate, og til slutt merker de store gutta (takk, Walmart!) At ...

Her er det du trenger å vite om stygge produkter - og hvorfor det er viktig.

Hva er Ugly Produce? Og hvorfor betyr det?

Du har kanskje hørt den oppsiktsvekkende statistikken som Amerikanerne kaster bort 40% av maten vår — $160 milliarder verdt mat - et uanstendig avfall av tid, penger og ressurser.

Og selv om du kan gjøre ditt beste for å bekjempe matavfall når du kommer hjem, må ekte endringer begynne med våre kjøpevaner.

"Gårder er faktisk nummer ett sted hvor maten kommer til å kaste bort i Amerika," forklarer Ben Simon, medstifter av Imperfect, en distributør av stygge produkter.

"Det er anslått om lag 20% ​​av alle frukter og grønnsaker som vokser i landet, gjør det ikke av gården," sier han.

Hva? Hvorfor?

For det meste sier Simon på grunn av "kosmetiske problemer." Betydning de er ikke pen nok for oss å kjøpe - en standard vi, forbrukerne, har satt til dagligvarebutikker.

"Det handler om blemish-free produsere," en produsent distributør fortalte The Guardian. “Det som skjer i vår virksomhet i dag er at det enten er perfekt, eller det blir avvist. "

Jeg vet ikke om deg, men jeg bryr meg ikke så mye om hvordan mitt produkt ser ut; Jeg vil bare ha det til å smake godt.

Simons kunder er enige. Ufullfylte skip esker med grimme frukter og grønnsaker til mer enn 5.200 abonnenter i Bay Area.

De sparer også penger: i gjennomsnitt 30% -50% over vanlig produksjon, anslår Simon.

Viktigere enn besparelsene er imidlertid de miljømessige og samfunnsmessige gevinsten som kommer med å kjøpe stygge produkter.

"Innenfor USA, kassert mat er den største enkeltkomponenten av deponi og forbrenningsanlegg, "The Guardian rapporterer. "Matdumper er en økende kilde til metan, en langt kraftigere drivhusgass enn karbondioksid."

Og når vi slutter å kaste bort mat, kan flere gå til de som trenger det. Denne National Geographic artikkelen forklarer hvordan gale frukter og grønnsaker kan bidra til å løse verdens sult.

Så når du kjøper stygge produkter, sparer du ikke bare penger - du gjør også en god ting for verden rundt deg.

Hvor kan du finne stygg produsere?

Ombord med stygg produsere? Jeg tenkte det.

Dessverre er det vanskeligere å finne det enn det burde være.

Simons selskap serverer for tiden Bay-området, og planlegger å ekspandere til resten av California snart. Klikk her for å be om at ditt område skal være neste!

Hungry Harvest tilbyr en lignende tjeneste i Baltimore, DC og Philadelphia. Registrer deg for nyhetsbrevet, og du får en gratis boks hvis det kommer til ditt område.

Selv om du bor utenfor disse byene, er det fortsatt et par ting du kan gjøre:

1. Sjekk Farmers Market

Prøv å gå direkte til bøndene selv; de kan gjerne dele med produsere de ellers måtte kaste.

Vær forsiktig, skjønt: Simon advarer noen bønder kan prøve å selge deg produkter som er "distressed" eller om å gå ut. For å unngå dette, nøye undersøke hvilket som helst produkt før du kjøper det.

"Se på det, føl det, lukt det," sier han. Hvis du ikke er sikker på hva du skal se etter, er det en primer på å plukke moden produsere.

Bor ikke i nærheten av noen gårder? Sjekk Falling Fruit, et nettverk av urban foragers som hjelper deg med å finne den "overse kulinariske summen av våre bygater."

2. Spør din matbutikk

Ugly produsere har bare gått inn i en håndfull dagligvarebutikker - du kan se hvilke på EndFoodWaste.orgs supermarkedkatalog. Ufullkommen, for eksempel, selger sitt produkt til 11 Whole Foods butikker i California.

I forrige uke gjorde Walmart bølger ved å kunngjøre at i tillegg til de stygge poteter ("Spuglies") den har solgt i Texas siden mars, vil den nå tilby stygge epler i 300 butikker i Florida.

Disse 5-pundene posene vil koste $ 4,97, skrev Walmart talsmann John Ales i en epost. Til referanse koster en 5 pund pose med vanlige Red Delicious-epler på min Walmart 5,42 dollar, så den ufullfylte pose ville være en besparelse på 8%.

På en nylig tur til min Walmart her i Saint Petersburg, Florida, så jeg ikke noe - og personalet var ikke klar over programmet - men forhåpentligvis vil de være på hyllene snart.

Simon støtter den store forhandlerens beslutning, kaller det "en god start", men er skeptisk til sine langsiktige effekter.

"Så vidt de sier, er dette bare en engangsinnsats, sier han. "Vi trenger flere dagligvarebutikker som tar spranget som hele maten er med ufullkommen. Det betyr å selge hele året, ikke bare å gjøre et engangs salg og sette ut en pressemelding. "

I det sannsynlige tilfellet din matbutikk ikke selger stygge råvarer, anbefaler Simon å snakke med produsenten.

"Bransjen blir stadig mer bevisst på matavfall," sier han, "slik at flere forbrukere får det til dem, jo ​​mer kan problemet være på industriens radar."

EndFoodWaste.orgs Jordan Figueiredo er enig i at taler opp er nøkkel - han tilbyr til og med et "#DemandUgly Toolkit" på sin side med forhåndskrevne sosiale medier innlegg for å hjelpe gnistendring.

3. Reduser matavfall hjemme

Selv om du ikke finner stygge råvarer i ditt område, kan du likevel ta skritt for å bekjempe matavfall hjemme.

Kjøp hva du vil spise, og spis hva du kjøper, Oppfordrer Simon.

"Det er veldig viktig å planlegge måltidene dine før du går til matbutikken," sier han. "Finn ut hvilke oppskrifter eller måltider du vil lage mat i en gitt uke, og deretter gå derfra."

Leanne Brown, forfatter av den fantastiske kokboken "Good & Cheap," rammer dette som bare kjøp gir deg "en hensikt for."

Simon anbefaler også å lage en "Spis denne første" søylen, hvor du kan plassere matvarer som bare vil være gode i noen dager. (Beslektet lesing: hvilke "selg-by" datoer betyr egentlig.)

Sløse av mat, og dermed kaste bort penger, går mot alt vi Penny Hoarders står for. Så gjør ditt beste for å finne og kjøpe stygge produkter og bekjempe matavfall i hjemmet ditt.

Disse trinnene kan virke små - men i møte med milliarder pund og dollar av årlig matavfall, vil jeg si alle gulrotteltene.

Din sving: Vil du kjøpe stygge produkter? Har du sett noen i ditt område?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar