Penger

Kjøp det senere: 5 Utrolige måter utsettelse hjelper deg med å spare penger

Kjøp det senere: 5 Utrolige måter utsettelse hjelper deg med å spare penger

Tilbake da Windows Vista kom ut, tenkte jeg å få en ny datamaskin. I stedet ventet jeg. . . og ventet. Jeg lyttet til folk som klaget over Vista, og jeg gjorde aldri mitt kjøp før Windows 7 slått på markedet. I mellomtiden hadde datamaskinprisene falt, så jeg reddet meg begge pengene og problemer.

Utsettelse kan være en fin måte å bruke mindre på, og det er så mye enklere enn andre strategier.

Ja, det er sett på som en dårlig vane, men de fleste av oss er det flink på procrastinating. Så hvorfor ikke bruke den ferdigheten til å forbedre din økonomiske stilling? Det er lettere enn du tror. Gå på kino neste uke i stedet for i dag. Fortell at bilsalgsmannen du skal vente et par måneder.

Du tror kanskje det er alt det samme til slutt, men Over tid vil du bruke mye mindre penger og være lykkeligere hvis du utsettes riktig. Her er fem grunner til at dette virker så bra, basert på vitenskapelig forskning i kraften til å si "Eh, kanskje neste uke."

1. Du vil endre ditt sinn

Vi blir alle begeistret og vil kjøpe ting med en gang, men hva om vi ventet? Denis Darpy, fra Paris Dauphine University, oppsummerte resultatene av hans forbrukerprosjektstudie som følger: "Procrastination spår om en forbruker vil effektivt kjøpe eller ikke."Ja, forskere trodde det var nødvendig å bevise at jo mer du venter, jo mindre sannsynlig er du å gå videre og få det til å kjøpe. Nå vet du.

Gode ​​selgere har alltid kjent at hvis en kunde forlater butikken for å "tenke på det", vil salget sjelden skje. Så hvorfor ikke bli vant med å vente på å kjøpe ting, spesielt når du er spent på et kjøp? Du vil likevel ende opp med å kjøpe alle de viktige tingene du trenger, men det vil være mange ganger når du skifter deg og holder på kontanter.

2. Du vil finne en lavere pris

Din utsagn kan bare forsinke et uunngåelig kjøp, og det er en fordel i det (se nummer 5 nedenfor). Men du kan også finne en bedre pris mens du venter. Selv om ting du normalt bør kjøpe så snart som mulig, kan du noen ganger spare penger ved å vente. For eksempel har flysøkingsnettstedet Kayak.com et prisvarslingsverktøy som viser om prisen på et gitt fly faller eller går opp (se etter prisutviklingsboksen i søkeresultatene for flyet).

Omtrent alt elementets pris kan falle mens du venter. En av de vanligste situasjonene er med tekniske produkter - tidlig adopters betaler vanligvis mest for en ny gadget. En liten ekstra tid lar deg også lete etter et bedre sted å kjøpe noe. Så er det salget du kanskje savner ved å kjøpe nå. Svart fredag ​​kommer (til slutt), så hvorfor ikke utsette for en stund?

3. Venter er sunt

Venter kan være psykologisk sunn, ifølge en studie gjort på Angelo State University. Forskere så på forsinket tilfredsstillelse og livtilfredshet og konkluderte med at "Folk som er i stand til å forsinke tilfredsstillelse opplever mindre anger enn de som ikke kan, og er mer tilfreds med livet deres."Mens utsagn er ikke alltid det samme som forsinket tilfredsstillelse, er det ofte i kjøpsbeslutninger nøyaktig at.

Ja, dette er "vitenskapen" av sunn fornuft igjen. Du vil sjelden angre på det når du venter på å kjøpe noe, og du vil gå i stykker, og prøver å få alt akkurat nå.

Å være brutt fordi du fortsetter å kjøpe ting du ikke trenger, sannsynligvis ikke fører til et lykkelig liv. Den siste delen er denne forfatterens mening, men kanskje snart vil det bli en vitenskapelig studie med tittelen "Sammenhengen mellom å være blakk og oppleve lavere livtilfredshet."

4. Du vil finne noe bedre

Det er få ting i livet som du trenger nøyaktig når du ser dem. Hvis du venter, kan du oppdage at du aldri virkelig trengte hva det var du skulle kjøpe - vi har dekket det.

Men du kan også finne noe annet, noe som er mer hensiktsmessig, koster mindre og er mer nyttig. Med andre ord, litt tid og tanke kan føre til klokere kjøp.

5. Du sparer penger ved å kjøpe mindre ofte

Vi startet med forskning som tyder på at du kan endre deg hvis du ventet å kjøpe. Men selv med ting du trenge å kjøpe regelmessig, det er en fordel i procrastinating. For eksempel, hvis du bruker apparatene dine i noen få år i stedet for å kjøpe nye, vil du kjøpe færre av dem i livet ditt. Reduser hyppigheten av regelmessige kjøp og spar penger.

For vitenskapelig bevis på dette, leser jeg forskningsdokumentet med tittelen "Forbrukernes varige og optimaliteten til å vanligvis ikke gjøre noe." Mellom kvadratiske ligninger og kompliserte formler fant jeg denne perlen i introduksjonen:

Det er ganske mulig at den beste politikken for et rasjonelt optimeringsmiddel [det er deg] er å gjøre ingenting i lange perioder.

Gjør ingenting? Det høres ikke så dårlig ut. Procrastination er definitivt en av de enkleste måtene å spare penger på.

Din sving: Har du noen gang brukt utsagn for å spare penger?

Skrive Inn Din Kommentar