Penger

Budsjettvennlige eksperimenter som vil ha barna kjærlig vitenskap

Budsjettvennlige eksperimenter som vil ha barna kjærlig vitenskap

Du trenger ikke å bruke store penger for å skape et vinnende naturvitenskapelig prosjekt.

Jeg pleide å jobbe som miljø- og vitenskapsopplærer i museer, klasserom og det store utendørs, så jeg har god erfaring med å utforske vitenskap med barn i alle aldre. Jeg lover: En stor regning er ikke nødvendig for å utforske underverkene i naturvitenskap og natur. Alt du trenger er et nysgjerrig sinn og noen få grunnleggende husholdningsartikler.

Folk kommer vanligvis til å bruke mye på to hovedkategorier: utstyr og materialer til selve forsøket, og materialer til skjermen. I stedet for å blåse store penger på fancy forsyninger, bruk disse strategiene for å berike barnets utdanning og skape et godt vitenskapsmessig prosjekt for mindre penger.

Presentere prosjektet riktig

Visningsmaterialer kan ta en stor bit ut av et lite naturvitenskapelig budsjett. Men ditt barns prosjekt trenger ikke å bruke dyre materialer til å se bra ut.

Først sortere du gjennom dine gamle prosjektbrett fra vitenskapsmesse og andre skoleprosjekter. Det er enkelt å omforme en plakat om middelalderen til et dynamisk displaykort for nye vitenskapelige funn. Først, avskall så mye av det gamle displayet som mulig, vær forsiktig med å ikke rive inn i hovedkortet. Deretter gjenopprett brettet med slagterpapir til en ny start.

Samarbeide med andre familier for å kjøpe et slag slagterpapir eller en multi-pakke med displaykort. Sjekk ut tilbud på store boks butikker og engros klubber samt online-forhandlere. En 200-fots rulle med 4 fot bredt slagterpapir går for rundt $ 20 på Amazon. Det er nok papir til 30 prosjekter! Hold bredden på brettet ditt i tankene når du kjøper og sikte på en sømløs passform for det beste utseendet.

Samme taktikk gjelder for byggepapir. For $ 15 kan du kjøpe 500 ark fargerikt papir for å aksentere diagrammer og grafer på skjermen. Del denne utgiften med andre familier for en billig måte å forklare vitenskapen i stil.

Freebies florerer for brukte skjermbrett samt gjenværende slakter og byggepapir. Legg inn en annonse på Craigslist eller FreeCycle for å se om noen har brukt dem de ønsker å dele med. Også, hold øye med salg hele året. Tilbake til skolesesongen er det en flott tid å lagre på alle slags skolemateriell, fra plakatbrett til byggepapir.

Velger et eksperiment

Sørg for at ethvert prosjekt ditt barn velger bruker den vitenskapelige metoden, inkludert å gjøre observasjoner, utvikle en hypotese, forutsi resultatene, gjennomføre eksperimentet, analysere resultatene og komme opp med en konklusjon. Sørg også for å følge noen spesifikke retningslinjer fra barnets skole og lærer.

Mens du kan kutte hjørner på mange aspekter av ditt naturvitenskapelige prosjekt, må du aldri snakke om sikkerhetsutstyr. Pass på å bruke kvalitetsbriller, hansker og annet sikkerhetsutstyr, og alltid ha riktig tilsyn med voksne.

Fokuser på eksperimenter som bruker husholdningsartikler som du allerede har eller kan kjøpe billig. Forsøkene nedenfor bruker hovedsakelig husholdningsingredienser og kjøkkenartikler som du sannsynligvis allerede har til hånden, samt naturlige gjenstander som du kan samle utendørs gratis.

Budsjettvennlige vitenskapseksperimenter

Disse vitenskapseksperimenter kan alle gjøres med grunnleggende elementer som du sannsynligvis har i kjøleskapet eller pantryet, eller kan kjøpe for bare noen få dollar.

Disse fallbladet eksperimenter bruker blader og grunnleggende husholdningsartikler, inkludert kaffefilter, aluminiumsfolie og gnidningsalkohol.

Oppdag hvorfor himmelen er blå med disse enkle forsøkene som bare bruker solen, så vel som litt vann og noen få grunnleggende husholdningsartikler.

Statisk elektrisitet er et annet morsomt og rimelig tema å utforske. Ved hjelp av hårkam, ballong, tråd og frokostblanding, kan du lage din egen statisk elektrisitet for å observere.

Ved å bruke melk, matfarging, en bomullspinne og oppvaskmiddel, undersøk fargebevegelsen i dette eksperimentet fra American Chemical Society.

Hvis du har et yngre familiemedlem, dissekere en ren bleie for å utforske hvordan de fungerer. Dette forsøket bruker bleier, matfargestoffer, plastikkkopper og andre grunnleggende husholdningsartikler.

Utforsk det klassiske ordtaket om hvordan "olje og vann ikke blandes" med dette enkle kjøkkeneksperimentet som undersøker molekylære bindinger av disse grunnleggende væskene.

En isbit er ikke en match for et mål på fiskelinjen i dette eksperimentet som utforsker fenomenet skjæreis i halvparten, som også ser på hvordan skøyter glir langs isens overflate.

Ingen bringer en rå potet som lunsjtidsmat, men skarpe og saftige epler er veldig populære. Du kan tenke deg at en smaker lett kunne fortelle frukten fra spudet, men dette enkle eksperimentet viser at det er litt mer utfordrende å smake uten lukt.

Poteter er også nøkkelen til denne morsomme feat av styrke som demonstrerer hvordan du kan pierce en potet med bare en drikkestrå.

Kroppen din er det viktigste verktøyet som trengs for å teste din dominerende side med dette enkle og morsomme eksperimentet. Du vil prøve alle dine venner og familie og se hvordan de sammenligner.

Den klassiske eddik og natron vulkanen demonstrerer kjemiske reaksjoner med et budsjettvennlig smell.

Salthet og tetthet er de viktigste temaene å utforske i dette eksperimentet som viser hvordan man lager et egg i flytende vann med tilsetning av salt.

Leter du etter mer? Finn et vell av andre eksperimenter online, inkludert flere fra Science Kids og A2Z Home Schooling. Gratulerer med vitenskapen!

Din sving: Hva er ditt favorittbudsjettvennlige vitenskapseksperiment?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming. For mer, se kepope.com.

Skrive Inn Din Kommentar