Penger

Her er hvor langt en $ 100 donasjon vil gå på 4 populære Crowdfunding plattformer

Her er hvor langt en $ 100 donasjon vil gå på 4 populære Crowdfunding plattformer

Penny Hoarder senior editor Caitlin Constantine opprettet ikke en Facebook-invitasjon til middag og drikke for bursdagen sin i år. I stedet begynte hun en fundraiser ved hjelp av Facebook Betalinger for lettelse i Puerto Rico etter at orkanen Maria ødela mye av øyas infrastruktur.

På 11 dager donerte 21 av Konstantinens Facebook-venner $ 760 - kort av hennes $ 2000-mål, men en betydelig mengde for det hun syntes å være en enkel prosess.

Sammenlign det med for noen år siden, da Konstantin hevdet $ 1000 for Free to Run, en ikke-statlig organisasjon som fremmer sport for kvinner i konfliktsoner. Selv om hun brukte bloggen sin og sosiale medier til å markedsføre den, heve de pengene tok måneder.

Av $ 760 hevet hun for Puerto Rico lettelse med Facebook Betalinger, ca $ 716 av det gikk til nonprofit.

Så, hvor gikk den andre $ 44?

Hvor mye av dine donasjoner gjør Crowdfunding-plattformer?

For mange bruker online plattformer for å skaffe penger - det være seg årsaken, medisinske regninger eller å starte en bedrift - har blitt en måte å raskt dekke kostnadene på.

Men gjør bekvemmeligheten de bringer, betyr mindre av pengene dine, til din sak?

Vi så på fire populære crowdfunding metoder for å finne ut.

Facebook Betalinger

Hvis du leter etter en måte å nå et stort antall mennesker på kort tid, kan Facebook Betalinger være et godt alternativ.

Når du oppretter en innsamlingsaksjonskampanje, har du muligheten til å invitere vennene dine til å donere og dele den på nyhetsfeeden din. Du kan opprette kampanjer for deg selv, en venn eller en ideell organisasjon.

Betalingene er integrert med PayPal, noe som gjør det enkelt for folk å donere. Betalingsprosessoren, Stripe, legger ikke inn donasjoner på mottakerens konto inntil seks dager etter at de er mottatt - og det inkluderer ikke tiden det tar for bankene å behandle betalingene.

Bidrag til personlige årsaker belastes a 6,9% avgift pluss 30 cent. Avgifter for donasjoner til ideelle organisasjoner, derimot, spenner fra 5-5.75%.

Det betyr at for en enkelt $ 100 donasjon til en personlig sak, går $ 92,80 mot årsaken. For en $ 100 donasjon til en ideell, ville $ 94,25 til $ 95 gå mot det.

I henhold til Facebooks fundraisers-seksjon, omfatter alle avgifter betalingsbehandling, drift og svindelbeskyttelse.

GoFundMe

En annen av de mest populære personlige innsamlingsplattformene er GoFundMe. Ifølge nettstedet har plattformen hjulpet folk til å øke mer enn 4 milliarder dollar siden den ble lansert i 2010.

Ifølge prissiden går 5% av donasjonene direkte til GoFundMe, og 2,9% pluss ytterligere 30 cent per donasjon går mot behandling. Mottakere kan når som helst få tilgang til donasjoner gjennom hele kampanjen.

Basert på en donasjon på $ 100, ville omtrent $ 91,80 faktisk gå mot din sak.

GoFundMe annonserer også at den har ingen straff for å savne målet ditt, så vel som ingen frister eller krav. Plattformen aksepterer store kreditt- og debetkort som betalingsformer fra givere.

Crowdrise

Denne plattformen gir brukere mulighet til å skape fundraisers som direkte nyter godtgjørelsen til deres veldedighet eller merkevare. Crowdrise, som er en del av GoFundMe, kan du ikke skape fundraisers for personlig fordel.

Det finnes ingen mål- eller fristkrav med CrowdRise, men selskapet oppfordrer deg fortsatt til å sette dem til å skape fart og spore milepæler.

Tidspunktet for når din veldedighet mottar midler økt avhenger av hvilken betalingsprosessor du bruker. Hvis organisasjonen din for eksempel mottar pengene via Network for Good, vil et tredjeparts programvarefirma som leverer midler via sjekk, motta midler den 15. i den følgende måneden. For eksempel vil du motta midler økt i mars 15. april. Hvis den er konfigurert gjennom WePay, kan du velge daglige, ukentlige eller månedlige overføringer.

Gebyrene for CrowdRise lyder stort i begynnelsen: Plateprisen er 3-6%, avhengig av prisplanen selskapet har valgt, pluss 30 cent, og det er ytterligere 2,9% behandlingsgebyr per donasjon. Hvis donasjonen er under $ 1000, gir CrowdRise givere muligheten til å dekke avgiftene selv, i stedet for å ta det ut av donasjonen.

Basert på en donasjon på $ 100, vil ca $ 90,80 til $ 94,10 gå til din sak, hvis donoren velger å ikke dekke avgiftene. Hvis giveren dekker avgiftene, vil veldedigheten motta hele $ 100.

YouCaring

YouCaring er gratis å bruke, noe som betyr at det koster null plattform avgifter. Du kan skape fundraisers for både personlige og veldedige årsaker. Men det belaster fortsatt for WePay- og PayPal-behandlingsgebyrene som det sier er "uunngåelig". Disse kostnadene er 2,9% pluss 30 cent per donasjon.

Basert på en donasjon på $ 100, ville $ 96,80 faktisk gå mot din sak.

Så Hva er det beste Crowdfunding-nettstedet?

Avhengig av hva du skaffer penger til - enten det er for deg selv eller en veldedig sak - er det mange ruter du kan ta når det gjelder å sette opp en pengeinnsamling på nettet.

Hvis du vil ha potensial til å holde opp til 100% av donasjonene til din sak, kan CrowdRise være ditt beste alternativ - men husk, du kan ikke opprette en personlig fundraiser på plattformen. Hvis du trenger pengene, er YouCaring sannsynligvis det beste crowdfunding-stedet for deg basert på lave kostnader.

Uansett hvilken plattform du velger, men med organisasjon, kampanje og utholdenhet, kan noen av disse plattformene gi deg suksess.

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar