Penger

Er det på tide å tømme din sparekonto? Her er hva du skal se etter

Er det på tide å tømme din sparekonto? Her er hva du skal se etter


Mange av oss stoler på sparekontoer med våre hardt opptjente penger. Tross alt, å bruke en sparekonto må være bedre enn å stikke pengene under en madrass, ikke sant?

Mange av oss bruker sparekontoer til å sette opp penger til et nødfond eller oppnå et langsiktig økonomisk mål. Vi setter utsparingsutfordringer for oss selv og finner billigere måter å få våre gresskar krydder lattes, alt for å sette mer penger på sparekontoen.

Men hva om disse sparekontoene faktisk kostet oss penger? Som Christian Science Monitor rapporterte i 2015, kan enkelte sparekontoer "faktisk gjøre din økonomiske situasjon verre."

Her er det du trenger å vite for å velge den beste sparekontoen.

De beste sparekontoene tilbyr høy rente, ingen gebyrer

Hvor mye interesse får du for øyeblikket på din sparekonto?

Christian Science Monitor foreslår at du ser etter en konto som tilbyr minst 1% interesse. Hvis din nåværende sparekonto tilbyr mindre enn 1%, er det på tide å tenke på å gjøre en bryter.

Vi har en god liste over kontoer for å sjekke ut:

Det er også på tide å ta en titt på bankgebyrene dine. Hvis banken din betaler avgifter for lave saldoer eller for innskudd / uttak av penger, har du kanskje ikke den beste sparekontoen for dine behov. Noen banker betaler selv månedlig vedlikeholdsavgift.

Se etter gebyrkontoer uten gebyr for å spare så mye av pengene dine som mulig - og hvis du har en konto med avgifter, prøv å ringe din bank og spørre om gebyrene kan fravikes. Vi har en liste over tips for å hjelpe deg med å komme seg rundt mange av de vanligste bankgebyrene.

Lagre vs. Investering

Den andre store feilen mange mennesker gjør er legger for mye penger på en sparekonto. Når du har et sunt beredskapsfond, så vel som subsparekontoer for livsmål som en ferie eller forskuddsbetaling, er det på tide å begynne å tenke på hvordan du begynner å investere pengene dine, i stedet for å sette den i bankbesparelser.

Hvis du ikke har en IRA eller a Roth IRAfor eksempel kan det være en god tid å starte en. Du kan også vurdere en CD-stige hvis du finner et alternativ med gode renter. Sett de lagrede dollarene på jobb, og la dem tjene enda mer penger.

Tenk på din sparekonto som en måte å få deg til et kortsiktig økonomisk mål, som å bygge opp et nødfond eller spare på en ny bil. Eventuelle penger du sparer for et langsiktig mål, som pensjon, bør gå inn i noe som sannsynligvis vil gi større avkastning - ikke til en bankbesparende konto.

Vil du lære mer? Les hele historien på The Christian Science Monitor.

Nicole Dieker er frilansskribent med fokus på personlig økonomi og personlige historier. Hennes arbeid har dukket opp i The Billfold, The Toast, Yearbook Office, The Write Life og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar