Penger

Hva å gjøre hvis du bare ikke kan unngå å ta penger fra din 401 (k)

Hva å gjøre hvis du bare ikke kan unngå å ta penger fra din 401 (k)


Tilgi meg Suze Orman, for jeg har syndet. Jeg trakk penger tidlig fra min 401 (k).

Åh, det er ikke som jeg ville. Det er ikke som jeg ikke undersøkte andre alternativer først. Det er ikke som jeg brukte det til noe moro som en ferie eller et nytt gourmetkjøkken.

Nei. Min mann tok en spennende jobb i en annen stat, og med to barn ansconced i videregående skole, følte vi ikke at det var riktig tid å opprotere hele familien vår. Så etter år med å støtte to husholdninger, vi druknet i kredittkort gjeld. I desperasjonsmodus betalte jeg ut noen av mine 401 (k) for å betale ned balansen på høyrentekort.

Og det virker som om jeg ikke er den eneste.

Ifølge den økonomiske nettsiden HelloWallet har mer enn 25% av amerikanske husholdninger som bruker en 401 (k) eller lignende plan, trukket tilbake eller lånt penger fra sine pensjonsplaner for ikke-pensjonsutgifter; over 50% brukte det til å betale av lån, regninger og gjeld.

Samlet sett legger disse uttakene opp til hele 70 milliarder dollar årlig.

"I virkeligheten," sier Stephen P. Utkus, direktør for pensjonsforskning ved Vanguard, "[pensjonsplaner] er blitt dobbeltformålssystemer for pensjon og kortsiktige forbruksbehov."

Ja, jeg ble slått med en 10% straff, og jeg må betale skatt på uttaket neste april. Men for oss, besparende penger for vår fremtid var egentlig ikke et alternativ mens vi sliter med å betale våre regninger. Dessuten belastet kredittkortene mine mer av interesse enn mine planer var å gi.

Mens jeg ikke kunne unngå en straff, kan du kanskje. Her er tre strafffrie måter å dyppe inn i pensjonsplanen tidlig.

1. Velg din gift forsiktig

Hvis du har en Roth IRA som er minst 5 år gammel, bør du vurdere å dyppe inn i det før din 401 (k).

Du kan foreta en tidlig tilbaketrekking fra dine Roth IRA-bidrag når som helst, av hvilken som helst grunn. Fordi pengene blir beskattet før det blir deponert, vil du ikke bli rammet av skatt hvis du bare trekker ut det du legger inn.

Hvis du bestemmer deg for å ta ut mer penger enn bare bidragsbeløpet, kan skattemyndighetene fravike skattene dine og straffer hvis midlene brukes til ting som hjelper deg med å kjøpe ditt første hjem eller betale for college.

2. Vurder et lån i stedet for en tilbaketrekking

Du kan låne opp til 50% eller $ 50 000 av kontosaldoen din fra arbeidsgiver-sponsede 401 (k) strafffrie (og noen ganger skattefrie), men visse betingelser gjelder.

  • Generelt må lånet bli tilbakebetalt innen fem år (lenger hvis du kjøper et hus med pengene), og renter blir brukt. Betalinger kan gjøres gjennom lønnsslipp fradrag.
  • Du kan bare trekke tilbake bidragene til planen; Du kan ikke trekke tilbake arbeidsgiverens kamp.
  • Hvis du forlater jobben din og ikke har tilbakebetalt lånet fullt ut, vil du ha en begrenset tid til å ponere opp balansen eller ta den som distribusjon. (Les det som du vil pådra seg skatter og straffer.)
  • Du betaler skatt, tid to. Forutsatt at lånebeløpet blir brukt til å betale en utgift, når du begynner å betale tilbake pengene du vil gjøre med skattede dollar, noterer Mary Erl, finansiell planlegger for Nest Builder Financial Advisers i Gurnee, Illinois. "Og når du tar pengene ut av 401 (k) [ved pensjonisttilværelse], blir det beskattet igjen, så du blir beskattet to ganger."

3. Gjør din forskning

Hei, onkel Sam har et hjerte - selv om det kan være to størrelser for små. Avhengig av hvilken type pensjonskonto du har og din grunn til å få tilgang til den, kan du kvalifisere for en strafffri tilbaketrekking. For eksempel:

  • Du har vanvittige medisinske regninger. Regjeringen vil frafalle straffen hvis de uopptjente medisinske utgiftene er over 10% av bruttoinntektene dine.
  • Du er deaktivert. Og vi snakker ikke et ødelagt ben her. Du må være permanent og helt deaktivert.
  • Du har vært arbeidsløs i 12 eller flere uker, og du bruker pengene til å betale helseforsikringspremier.
  • Du kjøper et hjem. Du kan bare unngå straffen hvis du bruker en uttak fra en IRA for dette formålet. Men vær oppmerksom på at det er en livstidsgrense på $ 10.000.
  • Du må betale høyskolekostnader for deg selv, barna dine, selv barnebarnene dine. Når du trenger dinero å betale for et diplom, er en IRA vei å gå. Bruk 401 (k) og du vil bli belastet en straff.
  • Du jobber ikke. Hvis du forlater jobben din - fordi du ble sparket, ble du pensjonert eller du sluttet - og du er 55 år eller eldre, kan du trekke seg fra 401 (k) uten straff.

Jeff Rose, en sertifisert finansiell planlegger som kjører Goodfinancialcents.com, forklarer hvordan svigerfaren trukket penger fra hans 401 k (k) tidlig da hans firma gikk gjennom en buyout, og han ble tilbudt en førtidspensjonspakke ved 55 års alder.

"Vi endte med å ta en utdeling fra hans 401 (k) for å få litt penger på hånden og deretter rullet resten inn i IRA hans," sa Rose.

Uansett hvor alvorlig din økonomiske situasjon, å trekke seg tidlig fra pensjonskonto, bør aldri være ditt første (eller andre eller tredje) alternativ. Straffen, skatter og tap av vekst er gode grunner til å først tenke på å få et lavrentet personlig eller boliglån.

Du kan også jobbe med kredittkortselskapene for å senke renten dersom forbruksgjelden din er ugyldig.En annen no-brainer: Stopp å gjøre bidrag til din 401 (k), og i stedet sokk pengene bort i et beredskapsfond.

Bunnlinjen: Din pensjonsplan er ikke en spargebyr. Og jo mer penger du tar ut nå, desto mindre penger vil kompensere for din fremtid.

Men hvis du tar fra pensjonsfondet er din eneste vei ut av en finansiell syltetøy, vær ikke redd for å ta sjansen. Hvis du er smart om hvordan og når du gjør det (en finansiell planlegger kan hjelpe), vil du minimere eller til og med unngå skade og dukke opp i enda bedre form for å spare for fremtiden.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikkelen inneholder generell informasjon og forklarer muligheter du måtte ha, men det er ikke ment å være investeringsråd eller en personlig anbefaling. Vi kan ikke personliggjøre artikler for våre lesere, så situasjonen din kan variere fra den som diskuteres her. Vennligst søk en lisensiert profesjonell for skatterådgivning, juridisk rådgivning, økonomisk planlegging råd eller investeringsrådgivning.

Donna Christiano Campisano er frilansskribent som sover bedre om natten nå, da hun ikke står overfor økonomisk glemsel.

Skrive Inn Din Kommentar