Penger

Unngå flygebyr: 11 måter å få gratis sjekket vesker og flytteendringer

Unngå flygebyr: 11 måter å få gratis sjekket vesker og flytteendringer

Mellom billettpriser, skatter, sikkerhetsavgifter, bagasjeavgifter, flygebyravgifter og kostbare flyplassmåltider, er flyging en dyr måte å reise på.

Jo, du kan finne billige måter å fly privat, men hvis du sitter fast på et kommersielt flyselskap, vil du finne måter å spare penger på.

Vi kan ikke hjelpe deg med skatter, men de enkleste kostnadene for å eliminere er de for flytteendringer og sjekket poser. Slik slår du dem ut av budsjettet ditt, slik at du har mer penger å bruke på din faktiske tur.

Spar penger på bagasjeavgifter

I 2014 belaste amerikanske flyselskapene sine passasjerer med 3,35 milliarder dollar i bagasjeavgifter, og Delta alene innsamlet $ 833 millioner fra koffert-saddlede passasjerer.

Men du trenger ikke alltid å betale for å ta med mer enn en tannbørste sammen på turen. Her er noen måter å hoppe over bagasjekostnadene på.

1. Fly Southwest

Alle vet at Southwest har gode avtaler, men visste du at de også vil la deg ta med to merkede poser, gratis?

Vær oppmerksom på dette når du handler for billetter. Hvis du tar med et par sjekket poser med deg, betaler du 100 dollar rundtur på mange flyselskaper. Men hvis du flyr sørvest, betaler $ 50 mer på billetten, vil du fortsatt spare $ 50, siden du ikke betaler en krone for bagasjen din.

Husk å lese alle flyselskapsregler på størrelser, vektbegrensninger og gebyrer for bagasje før du baserer en reisebeslutning på bagasjekvoter alene.

2. Bli med i et Frequent Flyer-program

Når du rakker opp de hyppige flygermiljøene, er flyselskapene mer tilbøyelige til å hjelpe deg, siden du er en av deres beste kunder.

Ved å bli med på et flyselskaps lojalitetsprogram og oppnå ønsket status (vanligvis ved å fly et visst antall miles per år) kan du få visse fordeler, som kan inkludere gratis eller redusert pris-kontrollerte poser. Pass på at du leser alle regler og forskrifter og vet utskriftene før du utnytter denne teknikken.

3. Få et flyselskapskort

Hvis du er en hyppig flyger som er lojal mot et bestemt flyselskap, betaler det ofte å få det flyselskapets kredittkort. Mens mange av disse flyselskapskortene har avgifter og andre restriksjoner, hvis du ofte sjekker poser, kan kostnaden for kortet være verdt.

For eksempel kan Delta SkyMiles-kortet få deg en gratis pose når du flyr på flyselskapet, og United MileagePlus Club-kortet får deg to gratis poser. Selvfølgelig gjelder avgifter og restriksjoner og reglene endres ofte, så vær sikker på at du leser utskriftene.

4. Send dine vesker

Etter en lang flytur, frykter du venter på bagasjekarusellen for å hente bagasjen? Lurer du på hvordan det er mulig din er alltid den siste som er lastet fra flyet?

Hopp over bryet og send vesker direkte til hotellet via FedEx, UPS eller en annen leveringstjeneste. Du kan sende flere dager før flyet ditt, og hoppe over siste øyeblikk av ryggsekker rundt, og potensielt spare deg også penger.

Mens prisene varierer ut fra størrelsen og vekten av vesken din, kan du se om du kan finne en transportør for å levere vesker til mindre enn prisen for å sjekke det med flyselskapet.

Du sparer mest penger med lettere poser som sendes over kortere avstander, siden transportørene tar betalt på vekt og avstand, men flyselskapene krever deg en flat bagasjeavgift uavhengig av vekt. For eksempel koster en frakt på 30 pund med FedEx fra San Francisco til Los Angeles mindre enn $ 23 hver vei, i motsetning til $ 25 avgiften for å sjekke det på de fleste flyselskapene.

Du kan bare spare noen få dollar, men du vil også unngå å måtte sjekke poser. Når du kommer til ditt reisemål, vil vesken venter på deg på hotellet, og du trenger ikke å slepe det hvor som helst.

5. Pack Light

En enkel måte å unngå bagasje avgifter er å unngå å ha noen poser. Mens ikke alle kan mestre kunsten til "ingen bagasjeutfordring," jo mindre du bærer, jo mindre betaler du for.

Se om du kan passe alle dine nødvendige gjenstander til en bæreveske og vurdere å gjøre vaskeri halvveis gjennom turen.

Å ta med en bagasje er ikke en sikker måte for å unngå bagasjeavgifter, siden noen flyselskaper, inkludert Spirit, Frontier og Allegiant, tar betalt for dem, så du vil sjekke transportørens fine utskrift. Hvis du er på et av disse flyselskapene, kan du ofte ta med en veske eller et lite personlig element som passer under setet foran deg gratis.

6. Pass på at posen din gjør vekt

Veie posen før du drar til flyplassen for å forsikre deg om at det er innenfor flyselskapets grense, siden overvektige bagasjeavgifter raskt kan legge opp. Hvis det er nært, bør du vurdere å prøve det på en annen skala for å forsikre deg om, eller planlegge å ha på seg eller bære tyngre ting som fottøy eller jeans.

Spar penger på flytteendringer

De fleste store amerikanske flyselskapene krever $ 200 eller mer for en flybytte, men mange lar deg endre flyet på reisedagen for en redusert (men fortsatt dyr) rate. Her er noen tips og teknikker for å hjelpe deg å unnslippe avgifter når du vil endre flyet.

Plus, husk at foretrukne hyppige flygermedlemmer ofte kan bytte flyreiser gratis, så hvis det er du, må du spørre.

7. Endre tankene dine tidlig

Hvis du bestiller fly og planene dine endres eller du bestemmer deg for et annet fly fungerer bedre, har du vanligvis 24 timer for å endre eller avbestille billetten uten avgift.

Andre regler gjelder, selv om det inkluderer at det må være en ikke-refunderbar billett bestilt minst syv dager før flyet. Selvfølgelig, hvis du bytter til et annet fly, må du betale differansen i kostnaden.

8. Fly Southwest

Nok en gang er flying Southwest en fin måte å spare penger på. Du kan ombestemme deg når som helst og få kreditt for fremtidig reise innen neste år. Selvfølgelig, hvis flyprisen går opp, må du betale forskjellen.

9. Bestill direkte med flyselskapet

Bruk av tredjepartstjenester kan gjøre det vanskelig å endre flyet ditt eller spare på avgifter når du gjør det. Bestilling direkte med flyselskaper gir deg det største antallet alternativer.

10. Håper for en forsinkelse

Les hele transportavtalen for flyselskapet ditt, spesielt avsnittet om "ufrivillig refusjon." Hvis flyselskapet forsinker flyet eller det er kansellert, kan du ofte søke om full refusjon, men du må sjekke inn for at flyet skal ta nytte av denne regelen.

Også, hvis flyselskapet endrer flyetiden din, setter deg på en annen tilkobling eller endrer en annen tidsplan, kan du få refundert eller gratis flytteendring.

11. Spør ved porten

Hvis du ser et tidligere fly som passer bedre til timeplanen din, spør du på porten og se hva portagenten kan gjøre for deg. Mange flyselskaper tar mindre for samme flyturendringer, men de trenger en god grunn til å helt fravike gebyr. Mens flyselskapet ikke bryr seg om tidsplanen, bryr det seg om ting som kan koste det penger.

Sjekk statusen for tilkoblingsfly, og hvis du kanskje savner en tilkobling på grunn av en forsinkelse eller et fly som er ledet til du kjører sent, kan du se om du kan komme på en tidligere flytur. Dette er mye enklere å trekke av hvis du bare reiser videre.

Fremfor alt, vær snill mot gateagenter. De hører mange klager de ikke kan gjøre noe med. Hvis du er snill, vil de sannsynligvis være glade for å hjelpe deg hvis de kan.

Din sving: Hvordan sparer du penger på bagasje og flygebyr?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar