Penger

Dette er hva jeg lærte da jeg endelig satt min økonomi til autopilot

Dette er hva jeg lærte da jeg endelig satt min økonomi til autopilot

Jeg har brukt de siste månedene til å sette min personlige økonomi til autopilot.

Dessverre betyr det ikke at jeg ikke trenger å tenke på penger lenger. Jeg overvåker fortsatt obsessivt budsjettet mitt.

Men det gjør betalt regninger, sparer penger, og til og med tjener penger, en pokker av mye enklere.

Samlet sett føler jeg meg mer økonomisk trygg. I tillegg har jeg mer tid til, vel, sløsing ... eller å skrive om pengerbesparende tips.

Som disse.

Jeg vet jeg vet. Du kan føle deg lurt om å slippe, selv litt. Men her er noen gode grunner til å automatisere økonomien din - pluss tips og verktøy tol hjelper deg med å komme i gang.

1. Du vil beskytte dine hardt opptjente penger

Jeg er en ganske paranoid person. Sværtstedsscenarier tar vanligvis en god del plass i hjernen min.

Men når det gjelder identitetstyveri og data brudd, burde jeg nok være litt mer paranoid. Etter Equifax-bruddet ble jeg med i 59% av forbrukerne som ikke sjekket for å se om deres data var påvirket.

Hvorfor? Til dels var jeg opptatt, og jeg ville alltid tenke på det på den mest upraktiske tiden - som på et fly eller i dusjen. Jeg trodde også at prosessen ville være mye mer involvert (spoiler alert: det er ikke). I tillegg hadde jeg allerede meldt meg til Credit Sesame tidligere i år.

Credit Sesame ikke bare viser meg kredittkort og kreditt rapport - gratis - det tillater meg også å registrere meg for tekst og e-postvarsler. Hvis noe fisket skjer, eller noe endres dramatisk i kontoene mine, lar tjenesten meg automatisk vite.

Plus, det tilbyr $ 50,000 i identitetstyveriforsikring og svindelhjelp hvis noen stjeler og bruker informasjonen min. (Du kan ikke se meg, men jeg banker på tre akkurat nå.)

Nå har jeg frigjort mer plass i hodet mitt for å lage andre forferdelige scenarier.

2. Du vil finne at lagring ikke er umulig

Ganske vist, å spare penger er ikke min forte. Selv da jeg bodde hjemme hos foreldrene mine, kjempet jeg for å kaste penger inn i en sparekonto.

Nå ønsker jeg mer enn noe som jeg hadde tatt saken mer alvorlig. Ser tilbake, jeg coulda-shoulda-woulda sette opp en automatisert sparekonto.

Jeg har lært den beste måten å lure deg på å spare penger, for å automatisere den.

Start rett og slett og del en del av lønnsslippet ditt til en egen, hands-off-konto.

Med Stash kan du starte med så lite som $ 5, og velg hvor ofte - og hvor mye - du vil investere. Vær realistisk. Selv om det er $ 5 i måneden, gjør du noe, og det er alt som betyr noe.

Og fordi det er automatisk, vil du sannsynligvis ikke gå glipp av pengene. Plus, du vil bli overrasket med et fint, lite hekseegg av besparelser - som kan gå mot å betale av gjelden din om nødvendig.

Og hei, når du registrerer deg, vil du Snag en $ 5 bonus å gjøre din første investering!

Nå er du doblet på disse besparelsene ... har jeg rett?

3. Du vil kyst langs veien til pensjon

Ideelt sett. Jeg mener, du vet aldri hva livet skal kaste på deg, men hvis du har en 401 (k) oppsett - eller en annen pensjonskonto - det er kjempebra.

Og hvis det er gjennom arbeidsgiveren din, er det automatisk. Ingen månedlige påminnelser, og igjen, hva du ikke ser, du savner ikke.

Du vil bare være sikker på at 401 (k) gjør hva du trenger den til å gjøre.

Jeg er motvillig til å ansette en finansiell rådgiver fordi, vel, jeg har ikke mange økonomier for en til å gi meg råd om. Men da jeg logget inn på min 401 (k) konto for å peke rundt, kan det like godt ha vært jibberish.

Det er derfor du kan registrere deg for Blooom, et SEC-registrert investeringsrådgivende firma som optimaliserer og overvåker 401 (k).

Blooom gir deg en gratis 401 (k) "checkup". Det vil fortelle deg, for eksempel, om du må blande opp dine aksjer og obligasjoner for å diversifisere dine midler.

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne med det, kan du velge mellom $ 10 per måned. Blooom holder faner på alt for deg.

Det er fint å vite at en dag jeg faktisk kunne pensjonere.

4. Du vil vite at du betaler Hva er rettferdig

For tjenester du ikke nødvendigvis kan shoppe for, er det vanskelig å vite om du betaler det som er rettferdig.

Da jeg nylig søkte kabel og internett, skjønte jeg at jeg bare hadde ett alternativ. Og det var ikke billig.

Jeg prøvde å passivisere (definitivt en oxymoron) med salgsforeningen på den andre enden av linjen, men jeg visste at jeg ble sittende fast, med mindre jeg ønsket å forsvinne Internett - og mine verdsatte dag-til-dag-dager.

Men etter installasjon lastet jeg opp en PDF av min første kabel og internettregning til Trim. trim er et nettsted, personifisert av en søt liten bot med et visir, som fungerer som din personlige finansassistent.

Etter å ha lastet opp PDF-filen, ble Trims AI-drevne system på jobb. Det forhandler med en rekke kabel- og internettfirmaer, inkludert Comcast, Time Warner, Charter og Spectrum.

Hvis Trim klarer å spare penger, vil det ta 25% kreditt. Resten er imidlertid brukt mot din kommende regning (eller regninger).

Og du trenger ikke nødvendigvis å betale for mye. Trim forhandler også med selskaper hvis det er en feil.

I måneden siden jeg har startet tjenesten min, Jeg har tjent $ 10 tilbake. Andre har imidlertid tatt på Twitter for å rapportere å spare enda mer:

@ask_trim Jeg trodde trim trakk en rask en på meg. Jeg tok feil! Trim lagret meg $ 200 på Comcast regningen! Jeg kan ikke tro det. Takk skal du ha! pic.twitter.com/xtPzY5oqsm

- Schwifty (@ Trmplstilskn00) 20. oktober 2017

@ask_trim takk for å spare meg $ 28,97 for en en-dagers Comcast TV og internettbrudd! Du er den beste!

- Zuchini Brød (@ puddlejumper83) 18. oktober 2017

#BelieveTheHype Jeg har nettopp fått en $ 100 comcast-kreditt for ikke noe arbeid. takk. @ ask_trim pic.twitter.com/URbRBxfLqV

- Joshua Lory (@ joshua_lory) 18. oktober 2017

Trim vil også vise deg alle dine abonnementer, så hvis du har et gammelt magasinabonnement skjult i dypene av kontoene dine, vil det vise deg. Du kan deretter automatisk avbryte abonnementet via Trim.

Ærlig talt føles det godt å vite noen - eller noe, i dette tilfellet - har ryggen min. Og at det ikke krever at du sitter i vent for timer om gangen.

5. Du vil gjøre litt passiv inntekt

Som en ekte Penny Hoarder har jeg blitt besatt av å tjene penger tilbake på kjøpene mine. Enhver liten bit teller - og det legges opp raskere, selv om jeg trodde.

For eksempel, i de siste seks månedene, har jeg tjent nesten $ 100 gjennom Ibotta-appen.

Jeg har nylig lagt til en annen til å stash. Det heter Dosh, og det er alt - du gjettet det - automatisert.

Dosh er pent fordi du ikke trenger å skanne strekkoder, ta bilder av kvitteringer eller jakte på promo koder.

Her er hva du skal gjøre:

  • Last ned Dosh-appen. Det er gratis.
  • Koble dine kreditt- og / eller debetkort. Velg de som du bruker oftest. For det første kortet du kobler til, tjener du $ 5. De påfølgende kortene gir deg en annen $ 1.
  • Gå om dagen din.

Hver gang du fullfører en transaksjon hos en Dosh-tilknyttet forhandler, restaurant eller til og med bryggeri, tjener du automatisk kontant tilbake. For eksempel kan jeg tjene 7% tilbake på en lokal kaffebar. Eller 2% tilbake på Sam's Club.

Jeg har hatt nytte av appens passivitet. Jeg trenger ikke engang å sjekke inn. (Unntatt jeg gjør det, fordi det er en viss spenning som kommer med å tjene penger tilbake.)

Bonus: Hvis du vil ha garantert kontant tilbake på hvert enkelt kjøp, må du utdele det beste belønningskortet for deg.

Her er et alternativ vi liker: Det er Chase Freedom Unlimited-kortet. Dens krav til berømmelse? Du vil tjene ubegrenset 1,5% kontant tilbake på alle dine kjøp. Plus, hvis du bruker $ 500 i de første tre månedene med å åpne kortet (hei, dagligvarer), vil du lomme en $ 150 bonus.

Det er ingen årlig avgift, og tilbakebetalingsbeløpet utløper ikke. Vi sjekket Credible's årlige belønning kalkulator, og det anslår $ 417 i årlige belønninger basert på våre vaner. * (Du kan angi dine unike utgifter vaner og se hva du også vil tjene.)

Bli registrert - og 0% intro APR i 15 måneder - her.

Hvis du vil lære om flere måter å sette opp en passiv strøm av inntekt - uansett hvor stor eller liten - har vi noen ideer for deg.

* Beløpene for årlig belønning vil endres basert på beløpene du oppgir. Navn og definisjoner for månedlig utgiftskategori kan variere mellom utstedere, og kategorier kan ikke justere en-til-en.

Informasjonen til Chase Freedom Unlimited-kortet har blitt samlet uavhengig av The Penny Hoarder. Meninger som er uttrykt her, er forfatterens alene, ikke kredittkortutstederens, og har ikke blitt vurdert, godkjent eller på annen måte godkjent av kredittkortutstederen. The Penny Hoarder er en partner av troverdig.

6. Du vil alltid huske å betale alle regningene dine

Å glemme å betale en regning kan sende deg inn i en spiral av sen gebyrer og overtrekk avgifter og rett videre til samlinger.

Det er en annen irrasjonell frykt jeg har - glemmer å betale en viktig regning og ødelegge kredittpoengene mine.

Jeg har begynt å takle denne bekymringen ved å sette regningene mine til automatisk betaling. Nå trenger jeg ikke å bekymre meg for å betale min strøm-, kabel- og internett- eller kredittkortregning i tid fordi den bare kommer fra kontoen min. (Nøkkelen er å bare ha nok penger til å betale for de ...)

Jeg jobber også med å automatisere min månedlige leiebetalinger, men jeg har ikke helt funnet ut det med min utleier. I mellomtiden har jeg satt opp en påminnelse med Trim, som skaper meg en Facebook-melding med en påminnelse.

(Min leie er på grunn av den 12. i hver måned, så det er ikke som det er at lett å huske. Stopp å dømme meg.)

Selv om det ikke er sunt å helt glemme din økonomi - tror jeg det er hva terapeuter kaller undertrykkelse? - Det er nyttig å automatisere noen viktige aspekter av det for å holde den godt oljede maskinen chugging.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er glad i lange gjøremålslister. Uten å automatisere noen aspekter av hennes økonomi, ville hennes lister spanne hele blokken.

Skrive Inn Din Kommentar