Penger

Her er hvordan funksjonshemmede amerikanere kan spare opp til $ 14k per år skattefritt

Her er hvordan funksjonshemmede amerikanere kan spare opp til $ 14k per år skattefritt

Personer på Medicaid eller Supplerende Sikkerhet Inntekt for funksjonshemming går en fin linje når det gjelder å sette penger på en sparekonto.

Legg for lite, og det er ikke nok å skape en pålitelig beredskapsfond. Legg til for mye, og risikerer å miste berettigelse til fordeler.

Å oppnå bedre ABLE-kontoer går over hele USA. De er en fin måte for funksjonshemmede å sette penger på en sparekonto uten risiko for å miste berettigelsen til andre viktige fordelsprogrammer.

Ifølge den amerikanske nettsiden for personvernsadministrasjon, kan alle som er "blinde eller deaktiverte av en tilstand som begynte før individets 26-årsdag", åpne en ABLE-konto.

Det er noen andre krav til kontoinnehavere må møte, så vær sikker på å sjekke ut nettstedet for å lære alle detaljene.

Hvis en funksjonshemmede ikke kan åpne eller vedlikeholde en ABLE-konto alene, kan en forelder, advokat eller agent med fullmakt gjøre det i deres navn.

Det gode med en ABLE-konto er det kontoinnehavere kan stash opp til $ 14,000 per år i det, og det regnes ikke som inntekt. Kontoinnehaveren kan når som helst trekke tilbake penger for å dekke uføreutgifter og tilknyttede regninger.

Hva kvalifiserer som en ABLE Account Disability Expense?

Kontoinnehavere kan øremærke ABLE konto penger til å dekke kostnader knyttet til deres blindhet eller funksjonshemning. Et stort utvalg av utgifter er dekket, inkludert:

  • Bolig og transport
  • utdanning
  • Sysselsettingstrening
  • Helse tjenester
  • Hjelpemidler
  • Juridiske gebyrer
  • Grunnleggende levekostnader
  • Begravelses- og begravelsesutgifter
  • Økonomistyring

Kontoinnehavere kan også bruke pretax-dollar til å bidra til kontoen, og kontoinntekter blir ikke beskattet. Utbetalinger blir heller ikke beskattet så lenge de brukes til uførhetsrelaterte utgifter.

Slik oppretter du en ABLE-konto

For tiden tilbyr bare en håndfull stater ABLE-kontoprogrammer, men mange flere forventes å følge etter dette året. Det betyr imidlertid ikke at ABLE-kontoer er ute av rekkevidde hvis det ikke er noe program i staten din.

Alaska, Michigan, Nebraska, Ohio, Oregon, Rhode Island, Tennessee og Virginia godta folk fra hvor som helst i landet til sine programmer. Hver har sine egne avgifter, fordeler og opsjoner, så sjekk ut Tids state-by-state-liste over ABLE-programmer for å finne en som passer dine behov.

Hvis ideen om å bruke pretax penger til å betale for medisinske utgifter høres kjent, det er fordi konseptet er mye som 529 college besparelser planer og HSA og FSA programmer.

Det er alltid verdt å se på noen skattefordelte program som kan gi deg mulighet til å hakke noen ekstra pennies for å se om du kvalifiserer.

Din sving: Har du en ABLE-konto? Var det lett å sette opp?

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun har en tendens til å henge ut på Twitter mye, så gå og se henne og si hei.


Skrive Inn Din Kommentar