Penger

Dette paret planlegger å betale av $ 117 000 av gjeld på bare 3 år. Dette er hvordan

Dette paret planlegger å betale av $ 117 000 av gjeld på bare 3 år. Dette er hvordan

Det andre vårt bryllup var over, min mann og jeg begynte å spare for en forskuddsbetaling på vårt første hjem. Vi var glade for muligheten for å være villaeiere og kunne ikke vente å flytte ut av foreldrenes kjeller.

Men etter å ha kjørt tallene, innså vi at vi kjøpte et hjem på dette tidspunktet i våre liv ville være en forferdelig ide på grunn av vår enorme studentlånsgjeld.

Da vi giftet seg kort tid etter at jeg var ferdig med utdannet skole og han avsluttet bachelorgrad, visste vi at vi begge hadde høy studentlånsgjeld. Men ingen av oss hadde gjort en god jobb med sporing nøyaktig hvor mye gjeld vi hadde akkumulert.

Da vi skjønte at vi skylde en samlet sum på $ 117.000, følte vi seg overveldet og engstelig for vår fremtid.

Vi legger våre planer om å kjøpe et hus på backburner, og tok beslutningen om å betale hele vår gjeld på bare tre år.

Hvorfor vi bestemte oss for å betale av vår gjeld før, snarere enn senere

Vi vurderte flere alternativer.

Vi tenkte på å senke våre månedlige utbetalinger ved å utvide dem over 20 år. Men vi visste at med det alternativet ville vi ende opp med å betale mer enn dobbelt hva vi skylder. Sammensatt interesse er et mareritt!

Vi tenkte også på å bo på en 10 års utbetalingsplan. Men selv da, Vi ville betale mer enn $ 30.000 i interesse. Våre månedlige utbetalinger vil forbli så høy som et boliglån på $ 1400 per måned.

Med enten alternativet, Vi ville ikke ha råd til besparelser, en pensjonskonto eller et nødfond. Hvis et uventet problem oppstod, ville vi sannsynligvis sette det på et kredittkort og bli fanget i en endeløs syklus av gjeld.

Vi trengte å finne en bedre måte. Så, inspirert av Dave Ramseys gjeldssnålball-tilnærming, Vi forpliktet oss til å betale ut våre lån på bare tre år.

Denne metoden er ikke lett - det krever hardt arbeid og ofre. Men det vil være vel verdt det.

Her er trinnene vi tar for å endelig komme seg ut av gjeld.

Vi har gjort en gjeldsavdragsplan

Da min nådeperiod avsluttet etter eksamen og jeg begynte å gjøre mine enorme månedlige utbetalinger, var jeg elendig.

Jeg visste at jeg ville ha gjeld, men jeg hadde naivt trodd en mastergrad ville være min gyldne billett til en høyt betalende karriere.

Jeg tok feil. Min første jobb etter gradskursen betalte så lite det 50% av min inntekt gikk mot studielånets utbetalinger.

Jeg tilbrakte mye tid med å fortryde, og ønsket at jeg hadde gjort smartere økonomiske valg. Men jeg skjønte snart at besettelse over min gjeld var ikke produktiv.

Det jeg trengte å gjøre var å handle.

Kombinert betaler min mann og jeg $ 1200 per måned på våre lån. For å øke vår gjeldsutbetaling, Vi prøver å betale ytterligere $ 1500 Hver på våre egne lån hver måned.

Mens vi har en felles sparekonto, gjør vi betalinger på egen gjeld fra våre personlige kontoer.

Dette er ikke alltid mulig, men vi kaster fortsatt så mye ekstra som mulig mot våre lån. Vi klarer å gjøre dette fordi vi støter på og scrimper som gal.

Vi fant måter å tjene mer penger

Jeg jobber i HR og mannen min er grafisk designer. Ingen av oss jobber i spesielt høyt betalende felt.

Men etter å ha oppnådd et års erfaring med en lavbetalt jobb kunne jeg lande en jobb med en økning på $ 10 000 og mye bedre fordeler. Nylig mottok jeg min første økning.

Jeg startet også en blogg og har jobbet med å tjene penger på det.

Min mann side hustles også - han gjør freelance grafisk / webdesign prosjekter og jobber deltid som en assisterende bryllupsfotograf.

Sammen er vår samlede årlige bruttoinntekt ca $ 90.000. Vi har et lite beredskapsfond på $ 1000 og ingen annen gjeld - vi har spart sparing for pensjon og andre midler på vent til vi har fullført våre studielån.

Vi praktiserer ekstrem frugalitet

Å øke vår inntekt ville ikke gjøre noen forskjell hvis vi ikke klarte våre penger godt.

Vi lever en ekstremt sparsom livsstil og er for tiden på et treårig forbruksforbud, noe som betyr at vi ikke bruker penger på noen uønskede ting.

Jeg spiser ikke penger på middager eller andre morsomme aktiviteter med venner. Hubbyen og jeg blir stadig sammen med venner ofte, men vi har funnet gratis ting å gjøre for moro skyld.

Vi har heller ikke bilbetalinger fordi vi begge kjører gamle biler vi allerede har betalt, og vi planlegger å fortsette å kjøre disse bilene så lenge som mulig.

Vi lever sammen med mine foreldre

Den største måten vi sparer penger på er å bo hos foreldrene mine og bare betale dem $ 150 i leien hver måned. Jeg er klar over at mange mennesker ikke har dette alternativet, og jeg er ekstremt takknemlig for foreldrene mine for at vi skal kunne leve med dem.

Når det gjelder å leve med foreldre i en alder av 27 år er det ikke lett, spesielt med fem av oss (min bror bor også her) i et lite, overfylt hus - men det er verdt det.

Det enkle valget ville være å bytte til en 25-års tilbakebetaling på våre studielån og kjøpe vårt eget hjem. Det ville være mye morsommere enn vår nåværende levende situasjon ... men det ville ikke være smart.

Vi er for øyeblikket et år inn i vår gjeldsutbetalingsreise og Vi har betalt rundt $ 30 000 så langt. De ofrene vi lager nå, vil være vel verdt det når vi endelig oppnår økonomisk frihet.

Din sving: Hvilke måter har du prøvd å betale gjeld raskt?

Jen Hayes er en HR-profesjonell og sparsommelig livsstil blogger. Jenn og hennes ektemann betaler ut $ 117 000 av studentlånsgjeld på bare tre år. Hun skriver om sunt å spise på et budsjett, rimelige bryllupstips, ødelegge gjeld og leve frugalt på bloggen hennes, Frugal Millennial.

Skrive Inn Din Kommentar