Penger

50/20/30 Regelen er perfekt hvis du er på et budsjett ... men fortsatt har et liv

50/20/30 Regelen er perfekt hvis du er på et budsjett ... men fortsatt har et liv

Budsjetter er skremmende.

Der. Jeg sa det.

Hvis du er noe som meg, når noen sier ordet "budsjett", bryter tankene dine øyeblikkelig alle dine favorittspenne elementer i en stor mentalbjørnkramme. "Ikke bekymre deg øl penger. Jeg vil ikke la dem få deg. HBO, ikke se på dem, og kanskje vil de gå bort! "

Problemet med denne tenkemåten er at den fokuserer på det negative. Ideen om et budsjett som gir deg kontoen for hver eneste dollar, er kvelende.

Som en selvutnevnt optimist, vet jeg at jeg må omprogrammere hjernen min for å se positive. Men hvordan gjør jeg det når noen vil eliminere alle mine morsomme penger?

Slik fungerer det: Arbeid med en budsjettplan som ikke setter et vrang på dine morsomme penger.

Det viser seg at det er et budsjett der ute som bare gjør det. Det kalles 50/20/30 budsjettplanen, og det er perfekt for folk som, som meg, freaker ut ved tanken på budsjettering. Seriøst kan du til og med holde morgen Starbucks løp.

Slik bruker du 50/20/30 budsjettplanen. Det er enkelt.

Ideen om 50/20/30 budsjettplanen ble popularisert av US Sen. Elizabeth Warren, en konkursekspert, og datteren sin, forretningsførende Amelia Warren Tyagi, i sin felles bok "All Your Worth: The Ultimate Lifetime Money Plan." Målet er å bryte ned din månedlige hjemmeinntekt og fokusere utgiftene dine i tre brede kategorier.

Essential Living: 50%

Denne kategorien er for de essensielle regningene. La meg understreke det ordet: viktig.

 • Leie eller boliglån: Du vet, det stedet hvor du bor.
 • verktøy: Så du kan lage din nudler til ramen.
 • daglig~~POS=TRUNC varer~~POS=HEADCOMP: Fordi de ramen nudler ikke kommer fri!
 • Bilforsikring og / eller bilbetalinger: Du trenger en bil ... ikke sant?
 • Telefon og internett: La oss innse det, de er essensielle - så du kan lese The Penny Hoarder!
 • Gass for arbeidet ditt pendler: Fordi sjefen mener du er for svett hvis du går til jobb hver dag.
 • Kredittkort og lån minimumsbetalinger: Gjør ingen feil: Gjør dine minimumsbetalinger på gjeld er en viktig. Du har ikke råd til å håndtere de sene gebyrene og kredittrisikoen ved å ikke oppfylle det grunnleggende kravet. Periode.
 • Annen: Regninger som er essensielle og sannsynligvis ikke morsomme i det hele tatt. Kanskje du har reseptbelagte medisiner, barnehage eller barnevakt. Ja, Mr. Barky teller, men din vin-av-måneden klubb gjør det ikke.

Finansielle mål: 20%

Denne andre kategorien setter fokus på å hjelpe deg med å forbedre din økonomiske helse. Det viser seg at å være mindre fattig er morsommere enn å være dårlig. #livsmål

 • investeringer: Dette inkluderer dine 401 (k) og alle andre investeringer. Har du ikke noe ennå? Det er aldri for sent å begynne å investere.
 • Besparelser: En av de største skrittene for økonomisk helse er å ha nødsparinger, slik at du ikke går bakover hver gang en uventet utgift kommer opp.
 • Gjeldsreduksjonsutbetalinger: Dette gjelder for betaling på kredittkort, studielån og eventuelle andre gjeld ovenfor minimumsbeløpet. Ja, at $ 400 du lånte fra romkameraten din for den helgen i Vegas passer her. (Selv om det er rentefri, kan du kanskje betale din venn tilbake først.) Så lenge du skylder penger, er det vanskelig å komme videre.

Personlig utgifter: 30%

Dette er kategorien som gjør at dette budsjettet virker for budsjett-squeamish. Det er alt du liker å bruke penger på, men ikke egentlig trenge. Du vet, du har penger. Har du merket prosentandelen? Det er et anstendig beløp.

 • Spise ute: Fordi å spise på en restaurant betyr det ingen retter!
 • ferier: Du kan gjøre et tilfelle for ferier som en nødvendighet, men for dette budsjettet er de ikke. Spar opp for det og nyt det du sparer uten skyld - eller ditt kredittkort.
 • Går ut for filmer eller drinker: Seriøst er sosialisering viktig. Veldig viktig. Din morgen latte? Gå for det. Budsjett ansvarlig for det, og det er alt bra.
 • Netflix og andre alternativer for hjemmeunderholdning: Ja, jeg følte deg cringe her. Du kutter slutt ledningen med kabel, så dette er en viktig, ikke sant? Nei. Det er måter å se mange TV-programmer gratis. Når det er sagt, hvis du kan passe det inn i denne delen av budsjettet, går du etter det.
 • Shopping for klær, innredning, etc .: Jeg vet. Det salget vil ikke vare evig! Få de nyeste stilene, men budsjett for dem.

Tips for budsjettering av suksess med 50/20/30-regelen

La oss starte med den største klumpen. Det 50% tallet du burde sette mot nødvendigheter er maksimalt. Ja, det er riktig. EN maksimum.

Hvis de månedlige regningene dine er høyere enn 50% av månedsinntektene dine, må du gjøre noen tilpasninger. Ideelt sett bør boligene ikke koste mer enn 30% av hjemmet lønn. Hvis det gjør det, må du kanskje vurdere nedskalering. Det er ikke morsomt, men det kan være et viktig skritt for å komme frem økonomisk.

Finn andre måter å redusere månedlige utgifter ved å gjøre hjemmet ditt mer energieffektivt og handle smart for dagligvarer. Hvor mye plass har du ute? Kanskje det er på tide å starte en hage for å holde disse kostnadene nede. Kom igjen, bli litt skitten - du kan til og med elske det.

Ta deretter en titt på dine personlige utgifter.Igjen er det 30% en hard linje. Hvis du går over det siste årets kontoutskrifter, vil du sikkert finne ut at du er fudging litt høy i denne kategorien. Jeg vet at jeg har vært skyldig. Prøv disse tipsene:

 • Hvor ofte spiser du ute på restauranter? Vær ærlig mot deg selv og tenk på lunsj i løpet av arbeidsdagen også. Kan du trimme det? Du kan sannsynligvis kutte det i halv uten å lide litt. Tro ikke på meg? Prøv det.
 • Ta en hard titt på TV-, telefon- og internettregningene dine. Trenger du alle disse premiumtjenestene? Kutt litt tilbake og se hvordan du gjør det. Når er siste gang du leser en bok? Sjekk ut ditt lokale offentlige bibliotek for massevis av gratis bøker, filmer og mer.
 • Shopping: Vi alle elsker det, selv om vi hevder at vi ikke gjør det. Det kan være klær. Det kan være bøker. Uansett din svakhet, sett et budsjett for deg selv. Har gamle ting du ikke vil ha lenger? Selg det og legg til pengene til denne delen av budsjettet!

Endelig innse at 20% er der dette enkle budsjettsystemet hjelper deg mest. At 20% er ikke en hardhette. Hvis du kan finne en måte å spare mer på, betale mer på din gjeld eller øke investeringene, gjør det.

Målet for budsjettering er å komme seg ut av gjeld, og øke besparelser og investeringer. Selvfølgelig vil du komme til et punkt der du kan kjøpe ditt drømmehus, og få inntektene du trenger for å ta fantastiske ferier og leve livet du drømmer om å leve. For å gjøre det, trenger du null på å eliminere den gjelden og øke din personlige rikdom.

Er det morsomt? Nei, men med 50/20/30-regelen, er det heller ikke tortur. Det handler om å prioritere og deretter luke ut de utgiftene du kan leve uten. Det handler ikke om å leve som en eremitt eller fornekte deg noe moro eller ekstravaganse.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar