Investere

Sølv og gull Streaming: Vil fortjenesten strømme til porteføljen din?

Sølv og gull Streaming: Vil fortjenesten strømme til porteføljen din?

Sølv og gull streaming bedrifter er enormt populær blant investorer. Modellen lar vanlige investorer som deg og jeg muligheten til å eie en eierandel i flere forskjellige gull- og sølvgruveoperasjoner.

Sølv og gull streaming selskaper er egentlig bare finansiere i forklædning. I bytte mot en kontant kontantbetaling, mottar et streamingselskap sin andel av deres foretrukne metaller fra en gruvedrift i evigheten.

Vi intervjuet nylig Nolan Watson, konsernsjef for et populært gullstrømningsfirma, og han er bullish på denne sektoren. Men hva pokker er sølv og gull streaming?

Slik fungerer sølv og gull streaming:

 1. Gruvearbeidere trenger kapital for å starte en ny gruve eller utvide på en eksisterende gruve.
 2. Streaming selskaper tilbyr en viss sum penger i bytte for en andel av gullet eller sølv produsert fra gruven.
 3. Hver måned, kvart eller år (som definert i kontrakten) leverer et gruveselskap på slutten av kjøpet.

Både gruve- og streamingselskapets fordel. Gruvearbeideren får tilgang til hovedstaden som er nødvendig for å utvikle en gruve. Strømforetaket har levering av metaller i løpet av kontraktens løpetid, noe som ideelt sett resulterer i mer gull, sølv eller gass (volumetriske utbetalinger er vanlig i olje- og gassfinansiering) enn selskapet som opprinnelig ble betalt for.

I virkeligheten er streaming selskaper finansiere som tilbyr penger i bytte for år og år med gull eller sølv. Avtaler varierer. En sølvstrømmer kan tilby en viss betaling i bytte for retten til å kjøpe en kjent prosentandel av minens produksjon til en bestemt pris. For eksempel kan en streamer tilby $ 100 millioner for å kjøpe 20% av en mins sølvproduksjon for livet til gruven på $ 4 per unse. Så lenge sølv er verdt mer enn $ 4 per ounce, har sølvstrømmen verdien til kjøperen.

Hva gjør sølv og gull Streaming Attraktiv

Strømmen er attraktiv for investorer fordi den gir en ny måte å spille råvarepriser på. Slik er streaming av selskaper forskjellig fra direkte spill på gull- og sølvgruvearbeidere eller olje- og gassborere:

 • Begrensede overraskelser - Enhver med erfaring i gruvearbeidere og energibedrifter vet at de alltid trenger mer penger. Kostnadsoverskridelser er veldig virkelige. Det er færre overraskelser i streaming selskaper fordi de ikke trenger å betale direkte for investeringene som er nødvendige for å åpne og drive en effektiv gruveoperasjon. Streaming selskaper betaler vanligvis en gang; De resterende kostnadene og overskytdet er helt ansvaret for gruven de jobber med.
 • Leverage - Streaming selskaper tilbyr innflytelse til en vareprising. For eksempel, antar en streamingkontrakt kreves betaling av $ 1000 for hver unse gull. Hvis gull var $ 2000, ville kontrakten ha dobbelt så mye verdi enn hvis gull var $ 1500. Forskjellen mellom $ 1500 og $ 2000, er imidlertid bare 33%. En 33% flyt i gullpriser kan da føre til en dobbel i verdien for streamingkontrakten.
 • diversifisering - Sølv og gull streaming avtaler er laget med en rekke forskjellige gruvearbeidere. Resultatet er sterk diversifisering mot en nedgang i et eller flere firmaer. Mens du kan ha diversifisering til forskjellige gruver ved å kjøpe aksjer i et større gruveselskap, risikerer du fortsatt å sentralisere kontroll og økonomiske problemer hvis den minearbeideren skulle løse kontantstrømproblemer. Et streaming selskap har eksponering for mange forskjellige gruver fra mange forskjellige gruvearbeidere, som isolerer investor fra selskapsspesifikke risikoer.
 • Fremtidig mulighet - Streaming kontrakter utlede størstedelen av verdien sin fra fremtiden. Skulle gull, sølv, olje eller gass - hvilken som helst vare som er oppført i kontrakten - verdistigning i fremtiden, streamingkontrakter har innflytelse på stigende priser i fremtiden.

Disse tre fordelene med sølv og gull streaming er en del av grunnen til at streaming har vært så usedvanlig lønnsomt for streaming selskaper. Silver Wheaton (SLW), den største sølvstrømmeren i verden, kombinert løftestang, diversifisering og mangel på overraskelser til utrolig oppside for investorer som prisen på sølv rallied over det siste tiåret. Silver Wheaton-aksjen ble levert til de underliggende prisene i sølv, noe som ga investorer en 9-bagger fra 2008, da sølvprisene bunde. På samme måte gir Sandstorm Gold Ltd. (SAND) investorer mulighet til å streame gull fra store gruveoperasjoner.

Hvorfor sølv og gull streamers kanskje ikke være for deg

Vi kunne ikke ha upsides uten å ha ulemper. Streamers tilbyr unik mulighet til å spille sølv, men de har noen ulemper:

 • De er vekstfokuserte - I motsetning til ... si at MLP, som betaler ut nesten alle sine kontantstrømmer i distribusjoner, er streaming-selskaper vanligvis fokusert på å øke antall kontrakter i porteføljen. Dette betyr at liten eller ingen av kontantstrømmen fra hver kontrakt returneres til investor i form av utbytte. Dermed må investorene tro at den underliggende råvarens pris vil være konstant eller stige i årevis og år for å betale for år med fremtidig inntjeningsmakt.
 • Risiko eksisterer - Streamers er av sin natur spesialitetsfinansiere. Mens Wells Fargo vil generere kontantstrømmer fra sin låneportefølje, uavhengig av råvareprising, gjør et streaming selskap kun penger når prisene på den underliggende varen er høyere enn prisen som den har rett til å kjøpe produksjon.
 • kompleksitet - Gruvedrift og boring er kompliserte industrier.Når eiendommene til flere råvarespillere kombineres for å skape et streamingselskap, slutter selskapet å eie en svært kompleks kurv av eiendeler som eies og kontrolleres av flere selskaper. Å eie et streaming selskap krever at du forstår økonomien og praktiskiteten i mange forskjellige gruveoperasjoner.
 • Mangel på kontroll - Streaming selskaper eier ikke gruvene. I stedet eier de bare en del av produksjonen som kommer fra denne gruven. Et streamingselskap tjener således penger bare når en gruve er aktiv. Hvis en gruvearbeider velger å midlertidig bremse eller stoppe produksjonen ved en gitt gruve, mister det streamingselskap verdifulle inntekter på kort sikt. Streamers må også svelge mulighetskostnaden. Hvis en streaming selskap signerer en kontrakt bare for en gruvearbeidere å forsinke prosjektet med 5 år, er kapital unødvendig bundet opp for perioden, og genererer ingen reell avkastning for investorer.

Skal du gå lenge på Streamers?

Jeg har ingen eksponering for gull eller sølv i porteføljen min.

Men hvis jeg skulle lage gull og sølv en del av min portefølje, ville jeg absolutt se på streaming selskapene først. I motsetning til mange gull- og sølvgruvearbeidere er streamere veldig, svært lønnsomme med minimal overraskelser i kostbare investeringer.

I tillegg, i motsetning til gull og sølvgull, blir streaming selskaper skattepliktig til nåværende kursgevinst skattesats, ikke inntektsskattesatser. Gunstige skatter og enkel økonomi (investere en gang, strøm i årevis) gjør gull og sølv streamers et verdig spill for investorer som ønsker langsiktig, levered eksponering for sølv og gull.

Hva er dine tanker om sølv og gull streaming? Har du tenkt på dette alternativet til å investere i råvarene?

Skrive Inn Din Kommentar