Investere

Er en annuitet den verste investeringen en ung person kan gjøre?

Er en annuitet den verste investeringen en ung person kan gjøre?

En av de beste tingene moren min gjorde for meg som ung voksen, var å starte en investeringsstrategi for meg.

Hun ønsket å få meg i gang med å investere, så hun satte opp en investeringskonto med sin økonomiske rådgiver for min fordel.

På den tiden var jeg ung, clueless og helt likegyldig.

Men da jeg begynte min karriere som finansiell rådgiver, ble jeg endelig veldig interessert i hvilke investeringer jeg hadde. Så jeg spurte noen.

Det viser seg at min mors økonomiske rådgiver var rent forsikringsagent og "investeringen" jeg hadde, var en fast livrente som betalte 4,5%.

Jeg husker å tenke på meg selv, "Hvorfor trenger en 24-årig en fast livrente?"

Viser seg at det var et veldig legitimt spørsmål.

Gratis rapport om høyeste livrente priser for 2018

Navn * E-post Telefon * Postnummer * Nettsted Sammenlign priser

Hva er en annuitet?

Annuities er en annen form for pensjonsoppsparing, akkurat som IRA, 401 (k) s, aksjer, obligasjoner, verdipapirfond og sparekontoer. De er utsatt for skatt, og kommer i en rekke typer, med faste, variable og egenkapitalindekserte er de vanligste.

  • Fast Annuities fungerer som en sparekonto. Det er et visst beløp deponert i kontoen, og at pengene tjener interesse. Renter legges til verdien av kontoen og hjelper kontoen til å vokse over tid
  • Variabel Annuities fungerer mer som et fond. Livrenteinnehaveren velger regnskapene de ønsker å finansiere livrenten og legger en viss sum penger i hver av disse kontoene. De tjener penger på grunnlag av hvor godt disse midlene gjør.
  • Egenkapitalindeksert livrenter handle som en hybrid av faste livrenter og variable livrenter. De tilbyr beskyttelse mot ulemper ved å beskytte din rektor, men begrenser også oppadgående gevinster.

Annuiteter anses å være best for folk som har store mengder penger, og som har råd til å diversifisere sin pensjonsportefølje. Vanligvis beskriver dette eldre personer som har akkumulert noen fine besparelser. Men er det den eneste demografiske som kan ha nytte av en livrente?

Unge mennesker og livrenter

Enten en ung bør kjøpe en livrente eller ikke egentlig avhenger av deres økonomiske situasjon og langsiktige mål.

For unge mennesker som har kortsiktige finansielle mål og ikke mange likvide midler, gir det ikke noe livrente i det hele tatt. På grunn av straffen beskrevet nedenfor, ville en ung person være bedre med en vanlig sparekonto for kortsiktig investering.

Men hvis en ung person er økonomisk stabil og ønsker å diversifisere sine pensjonskonto, kan aksjeindeksen livrente eller variabel livrente være et levedyktig alternativ. Legg merke til jeg sier "kunne være", ikke "mest definitivt". En fast livrente, derimot, gir ikke mening i det hele tatt.

Merk: Jeg ville aldri velge en livrente over en Roth IRA eller en 401k. Den skattefrie fordelen av Roth og før skatten og bekvemmeligheten til 401k gjør begge disse første stoppene. Men hvis du allerede har disse godt finansierte, kan en livrente være et flott sted å stash mer unna for pensjonering.

Annuitetsstraff - Les det fulle trykket!

Det er noen straff for å bruke midler fra en livrente, enten for tidlig tilbaketrekking eller uttak før alder 59 ½.

De fleste livrenter har en overgivelsesperiode, alt fra 5 til 10 år. Straffen for å trekke seg tilbake før overgivelsesperioden har gått, varierer med hver livrente, så sørg for at du forstår overgivelsesgebyrene som er skrevet inn i kontrakten din.

Den føderale regjeringen pålegger også en 10% straff hvis du trekker tilbake avkastningen / fortjenesten på livrenten før du er 59 år gammel.

Hvis du planlegger å forlate pengene dine i livrente til pensjonsalderen, er disse straffen ikke et problem. Men likevel er det noe å være oppmerksom på: livrenter er ikke like fleksible som andre former for pensjon, som kan la deg låne eller trekke tilbake i nødstilfeller eller i andre spesielle tilfeller.

Hvorfor jeg utbetalt min livrente

Tanken om å bare få 4,5% på pengene mine var alt jeg trengte for å utbetale min livrente. Jeg var for ung og det var for mye tid på min side å bli avkortet til en så lav pris. (Ironisk nok kjører mange investorer over 4,5 prosent i dag).

Da jeg ringte forsikringsselskapet for å informere dem om min beslutning, advarte de meg om straffen jeg måtte betale, og hvordan jeg kanskje aldri får en så høy rente.

Det gjorde ingenting. Beslutningen ble fattet.

Jeg tok pengene og åpnet en Roth IRA.

Skal du kjøpe en livrente?

Hvis du er ung og ikke har noe imot noen svingninger i dine investeringer, er det vanskelig for meg å gjøre saken at en livrente gir mening. Spesielt nå, siden interessegratten er så mye lavere.

Nå, hvis du absolutt hater markedet, og du elsker alt om ordet "garantert", så kan annuiteter være rett opp i smuget ditt, og vi kan hjelpe deg med å få tilbud om ulike livrenteplaner for å dekke dine behov. Bare husk at livrenter er en langsiktig investering, så lær deg selv før du investerer i en.

Skrive Inn Din Kommentar