Eiendom

Skal du kjøpe en timeshare nå?

Skal du kjøpe en timeshare nå?

Da jeg var på college, hadde en av mine roommates foreldre en timeshare.

De skulle ikke bruke den en av helgene, det var deres "sving", så vi bestemte oss som romkamerater for å ta en miniferie og bo i timeshare.

Det var mye moro, og det fikk meg til å tenke at kanskje jeg, når jeg vokste opp, vil gjerne leie eller kjøpe timeshare.

Jeg har imidlertid forandret meg siden da. Jeg tror ikke en timeshare er riktig for meg - og absolutt ikke typen timeshare som låser deg inn i en bestemt plassering. Hva skjer hvis du ikke ønsker å feriere på samme sted år etter år? Det finnes andre timeshare alternativer tilgjengelig der ute nå, og noen kan til og med være en god avtale, hvis du er en bestemt person.

Timeshare Alternativer

For det første er det en god ide å lære om de tilgjengelige timeshare-alternativene. Den tradisjonelle timeshare krever at du foretar en forhåndsbetaling for retten til å bruke en bestemt leilighet, hotellrom eller feriested eller et annet feriealternativ for en viss tidsperiode. For eksempel kan du kjøpe rett til å bruke en leilighet med tre soverom på et skianlegg i Park City i to uker i året (en uke om vinteren og en uke om sommeren, kanskje). Du kan også være pålagt å betale årlige vedlikeholdsgebyr på toppen av din første, forhåndsbetaling.

Et annet alternativ, skjønt, vokser i popularitet: Et poengprogram. Du kjøper et visst antall poeng foran, og disse poengene kan brukes til opphold på alpinanlegg i timeshare-nettverk. Dette betyr at du ikke er begrenset til et enkelt sted hvert år. Du kan bytte poeng, og bo på forskjellige steder, og reservere for ulike tider av året. (Vær imidlertid oppmerksom på at i noen tilfeller må du reservere så mye som et år i forveien på grunn av populariteten til noen feriesteder.) Du kan kjøpe eller tjene flere poeng, og du må kanskje betale et vedlikeholdsgebyr.

Før du forplikter seg til timeshare, må du kontrollere at du forstår systemet som brukes, og begrensningene.

Selge Timeshare

En av tingene du må være oppmerksom på er at få eksperter vurderer timeshare å være investeringsalternativer som sannsynligvis vil gi deg en avkastning. I noen tilfeller (se vilkårene i avtalen din) kan du leie ut timeshare din hvis du ikke kan bruke den på et bestemt tidspunkt, eller du kan dele den med venner og familie. Dette kan kompensere for noen av kostnadene dine. Å selge timeshare, vil trolig føre til tap. På grunn av det store antall timeshare på markedet, er det en ganske usannsynlig scenario å bla din timeshare for et overskudd. Timeshares er ikke akkurat tradisjonelle eiendomsinvesteringer.

Hvis du vurderer en timeshare, må du innse at det er sannsynlig å være en investering av tid og stemning, og ikke en som gir deg økonomisk avkastning.

Vil du bruke den?

For noen mennesker fungerer en timeshare. De bruker timeshare, eller de leier det ut eller har familie og venner som kan bruke den. Andre, skjønt, kjøper timeshare og finner seg låst inn i utgifter - og de bruker ikke alltid timeshare. Og vurder om du kan lage din egen ferie for billigere eller ikke. Tross alt, selv om du har feriestedets beliggenhet, vil ikke timeshare-kjøpet ditt dekke flybillett, godt, underholdning og andre utgifter. Du kan kanskje sette sammen en tur for mye mindre enn den årlige kostnaden for timeshare.

Tenk på hvorfor du vil ha en timeshare før du kjøper en. Ærlig vurdere om du vil bruke en, og vurdere kostnadene. Bare du vet om en timeshare er verdt det for deg.

Har du kjøpt en timeshare? Hva har vært din erfaring?

Skrive Inn Din Kommentar