Banker

Hvorfor det er mer sexy å bruke (og hva vi kan gjøre med det)

Hvorfor det er mer sexy å bruke (og hva vi kan gjøre med det)

Det er hundre forskjellige måter å spare et par dollar på. Det er enda flere måter å investere et par dollar på. Jeg leser mange av dem selv. Hver dag lærer jeg at det finnes en myriade av måter å spare eller investere mine hardt opptjente penger på.

Men det får meg til å lure på. Hvorfor leser vi og fordøyer så mye informasjon om den beste måten å bruke pengene på?

En av mine venner synes det er dumt jeg bruker så mye tid på å lese og lære. "Det er enkelt," fortalte han meg. "Alt du trenger å gjøre er å bruke mindre penger enn du gjør. Det er bare matte. "

Det fast med meg.

Hvis min venn har rett, og det er et tilfelle av enkel matte, så hvorfor er det kredittkortgjeld i det hele tatt?

Jeg tror det er mer enn det. Vi vet hvordan du legger til og trekker, så det må være noe annet.

Så slo det meg. Det er markedsføring. Og bedrifter gjør mye bedre enn folk som oppfordrer oss til å redde.

Å bruke penger er sexy

Se på alle reklamefilmer. De er alle for å få deg til å bruke pengene dine. Og når du ikke har det, gjør kredittkort det veldig enkelt å låne fra ditt fremtidige (forhåpentligvis rikere) selv. Hvis du ikke har Joneses av seg selv, slå på TVen og se på bilens reklamefilmer. De vil gi deg en egen Jones.

Nok av våre jevnaldrende kjøper til sexklagen om å bruke penger, at du må være overmenneskelig (eller antisosial, når det gjelder min venn) for ikke å legge merke til. Du blir bedt om å handle med en kjæreste, eller du hører hvordan din kollega nettopp har kjøpt en ny gadget. Så du tror, ​​"oh, min gamle gadget er dum. Jeg må også få en ny gadget. "

Spare penger er Ikkesexy

Kanskje Sexy? Pengene PJ er!

Ikke i det hele tatt. Faktisk, ingen på TV snakker om det - oppmuntrende folk til å spare penger hjelper ikke andre enn personen som sparer penger, så hvorfor ville det bli oppmuntret? Faktisk er de kreftene som måles å bruke for å måle helsen til økonomien. Du hører ting som, "utgifter er opp tre fjerdedeler av en prosent," og du hører aldri, "besparelser er oppe for tredje kvartal på rad", så selv økonomene blant oss teller ikke besparelser i det hele tatt .

Du må ta det på deg selv for å redde. Og det er fet. Og virkelig stinker hardt, noen ganger! Å svømme mot dagens er virkelig utfordrende. Våre jevnaldrende oppgraderer kontinuerlig deres livsstil, og det er virkelig hørt at de ikke vil fortsette. Men vi må lagre. Å spare penger, uansett hvor mye vi tjener, er nøkkelen til å komme videre og gjøre noe ut av livet vårt.

Forsøk å være unsexy - eller omdefinere Sexy for deg

Når du har lyst til å bruke penger, spør deg selv hvorfor du vil gjøre det. Når du får en kampanje, spør deg selv hvorfor du plutselig tenker på å oppgradere bilen din.

Husk de Joneses? De sannsynligvis vil være opp til øyenbrynene i gjeld. De har fylt sine 3000 + kvadratmeter hjem (som de sannsynligvis eier mindre enn 5% av!), Og de kan til og med bruke kreditt for å gå på ferie.

Seks måter å endre din tankegang:

  1. Opplær deg selv: Les økonomiske blogger som utfordrer status quo. Hvis du leser dette innlegget, kan du allerede klappe deg selv på baksiden.
  2. Få nye Joneses: Sammenlign mot en annen peer gruppe. Følg disse bloggerne for en start.
  3. Fokus på hva som skjer:Les om minimalisme og enkelhet, og strever for det. Jeg har funnet ut at det er mye fred i å eliminere rot - huset mitt er renere, jeg trenger mindre plass, og å bytte til å ha mer plass enn ting (heller enn omvendt) har virkelig hjulpet meg med å revurdere viktige ting. Zen vaner er et flott sted å starte.
  4. automat~~POS=TRUNC: Automatiser så mye som mulig. Max ut 401K hvis du er heldig nok til å ha en. Max ut din IRA (min stemme er tradisjonell). $ 458 i måneden i 12 måneder får deg til grensen for 2013.
  5. Lure deg selv Dette er min favoritt tips. Hvis bankkontoen din er liten, så fungerer du mer frugally. Hold det lite og gjør et spill av det. Åpne en sparekonto og begynn å legge til x dollar i måneden til den. Din x vil variere. Ikke legg til denne kontoen i valg av økonomisk sporing. Ute av syne, ute av sinn. Ikke gjør det lett å komme til, og legg ikke for mye i det. Begynn med $ 100 / måned.
  6. Tenk deg at du er pensjonert, og du har spart opp nok i løpet av arbeidsårene for å leve av 80% av inntektene dine. Lev slik.

Eller det er enkel matte og du trenger ikke triks.

Hvordan sparer du penger? Tok det deg lang tid å komme inn i spareposisjonen?

Skrive Inn Din Kommentar