Banker

Sett finansielle regler, og leve innenfor dem

Sett finansielle regler, og leve innenfor dem

I forrige uke på FrugalPortland-kanalen snakket vi om hvordan lagring ikke er veldig sexy. Og jeg er tilbake denne uken for å fortelle deg hva jeg har oppdaget.

Det kan ikke være sexy, men å finne ut hva du kan gjøre med penger du sparer, er så nært som mulig!

Jeg skjønte i helgen (posten kommende på bloggen min) hvor mye av min inntekt jeg hadde klart å spare i løpet av året. Og siden vi oppdaget i forrige uke at jeg ikke er en av de menneskene som kan tenke på personlig økonomi som enkel matte, skjønte jeg at det var noen veldig spesifikke regler som jeg følger som gjør det mulig for meg å redde uten å plage over hver fem, ti eller enda hundre dollar kjøp som kan intrigue meg.

Dine regler kan (nei! Vil!) Være annerledes fordi vi alle er unike, og har forskjellige mål, inntektssituasjoner og ... vel, omtrent alt annet. Jeg kan ikke anta at alle dere er enslige mennesker som bor i Portland, selv om det virkelig ville gjøre dagen min.

Men hvis vi ikke stiller regler ved begynnelsen av voksenalderen, så får vi våre første få lønnsslipp og i hodet vårt, det høres ut som en Vegas-utbetaling. Det er ikke. Så vokser voksenlivet inn og vi innser at vi faktisk ikke får bruke alle pengene våre på morsomme ting som øl og pizza, og at merket med å være voksen har mer å gjøre med hvor fint vi er til vår fremtidige selv enn hvor mye vi kan låne fra dem.

Her er mine økonomiske regler:

  1. Sett automatisk ~ $ 450 / måned i min IRA slik at jeg kan maksimere det. Mitt firma tilbyr ikke en 401K, men du satser på dine britches jeg ville gjøre det før en IRA, men ideelt sett ville man gjøre begge deler. Faktisk hvis du har råd til å maksimere din 401K ($ 17.000 i 2012) og maks ut din IRA, gjør det. Mer kraft til deg. Mer penger, også i det lange løp.
  2. La pengene i IRA alene.Jeg har et fond fond fond, som erhelt fint for min nåværende situasjon. Agonizing over hva du skal gjøre med pengene er bortkastet av min tid, og på dette stadiet i min økonomiske reise, kan jeg helst bruke penger å tjene bedre enn tiden som spiser over en mishandlet $ 5000 i året.
  3. Overfør automatisk neste måned leie til besparelser, og ikke rør den.Jeg blir betalt en gang i måneden, vanligvis etter den femte. Jeg bor også i en kjellerleilighet i min utleiers hus. Det er ikke en situasjon der leien kan være sent, noensinne.
  4. Ta automatisk utbetalinger fra bil og bilforsikring så nær lønn som mulig. Dette bidrar til å holde meg "følte meg brøt" og egentlig ikke opptrer som en kriminell som ikke betaler hennes bilbetaling.
  5. Når du registrerer deg for nye kredittkort, må du alltid sette det opp for å automatisk betale hele balansen hver måned. På denne måten er jeg ikke fristet til å oversette, og jeg behandler kredittkortene akkurat som de er kontanter. På en måte setter dette budsjettet mitt for neste måned. Så selv om jeg låner fra mitt fremtidige selv, er det rentefrit, og neste måneds versjon av meg skal dekke det.
  6. Ikke automatiser regningen jeg vil ha mest, og gå etter det mer enn en gang i måneden. Akkurat nå, det er studentlånet mitt. Jeg har kastet alt ekstra på det regningen, og håper å bli kvitt det så snart som mulig. Jeg har endret denne planen de siste månedene, fordi jeg leter etter et hus, og trenger alle de ekstra besparelsene jeg kan få.
  7. Legg inn min sparingskonto, og hold alltid balansen over $ 1000. Dette har hindret meg i å slå opp i andre områder. Noen ganger tar det noen måneder for å få det tilbake til over $ 1000, men ved å bruke et nødfond til å kjøpe dekk, er WAY bedre enn å betale renter på dekk.
  8. Lev med resten.

Det er det - det er mye automatisering, og det er mye penger som strømmer gjennom kontoen min til mine forskjellige andre spare- og lånbetalinger, men nøkkelen til meg er automatisering. Jeg sjekker tilbake rundt den 8. eller så i måneden (når det meste av alt har ryddet) og se hva slags penger er igjen i kontrollen. Nesten hver gang jeg sjekker, gjør jeg til og med bare en liten betaling til studielånet. Nå er studielånet under $ 2700, og jeg kan føle målstreken. Hvordan kan du lure deg selv for å redde?

Skrive Inn Din Kommentar