Banker

Hvordan spare penger for et stort kjøp

Hvordan spare penger for et stort kjøp

I fjor kjøpte mannen min og en tømmerhytte. Vi fikk det som så ut som en fantastisk avtale på overflaten, men vi gikk inn i hjemmet prosessen med å vite at 1) å ta vare på et logg hjem er dyrere enn å eie mange andre typer boliger og 2) vår "avtale" skulle trenge noe arbeid før i stedet for senere.

De to store problemene med huset var at taket trengte erstattet og huset hadde logger som trengte reparert og refinished. Vi fikk raskt et nytt tak og begynte deretter å lagre våre pennies for den mer kostbare loggen reparasjonen.

Vår reparasjonsestimat kom inn på en hel del $ 17 000 - mer enn jeg hadde trodd det ville være. Siden vi begge er mot ulønnsomme gjeld (unntatt boliglånet), visste vi at det var ikke et alternativ å ta ut et lån for disse reparasjonene. Vi begge ønsket å gjøre reparasjonene snarere enn senere, så vi bestemte oss for å spare penger. Denne måneden har vi offisielt lagret på bekostning pluss litt ekstra for sikkerhets skyld.

Slik reddet vi penger for et så stort kjøp.

Jeg var sikker på at vårt nødfonds var på plass først

Jeg fastslår at alle har behov for et beredskapsfond. Uten en er det bare for mye som kan gå galt.

Før vi begynte å spare, sørget jeg for at vårt beredskapsfond var fullt pluss at vi holdt en ekstra buffer i vår kontrollkonto. (Ja, jeg liker å ha buffere for mine buffere!) Tilbringe vår nødfond var ute av spørsmålet.

Min første anbefaling når du sparer penger for et stort kjøp, er å sørge for at din nødsparing er tilstrekkelig. Vanligvis er 6-8 måneders utgifter nok.

Jeg slo ned målet etter måned i henhold til min tidsfrist

Jeg begynte å spare for reparasjonene så snart vi lukkede på huset - lenge før vi selv fikk et anslag. Da vi fikk anslaget, hadde jeg allerede mer enn halvparten av pengene spart, og da brøt vi målet fra der.

Jeg kunne fortelle at i løpet av de neste månedene måtte jeg spare rundt $ 500 per uke for å få tak i fristen jeg skutt for. Jeg begynte å betale mer oppmerksomhet til mine utgifter og funneling så mye ekstra penger til min online sparekonto som mulig.

Hadde jeg slått ned målet tidligere, og visste hva jeg trengte å spare, er jeg sikker på at jeg ville ha slått mitt mål raskere. Å ha de månedlige beløpene å skyte for var veldig motiverende.

Jeg automatiserte våre besparelser

En av fordelene ved at jeg er freelancer er at jeg har flere forskjellige inntektsstrømmer. Snarere enn å bare få en lønnsslipp fra en arbeidsgiver, mottar jeg inntekter fra mer enn et dusin steder hver måned. Selv om dette er en hindring for noen, elsker jeg det faktisk.

Å ha flere inntektsstrømmer gir meg mulighet til å velge bare et par til å bruke for vanlige utgifter og trakt alle de andre til ulike økonomiske mål. Jeg bestemte meg for å bruke et par av mine større inntektskilder og automatisk ha dem deponert i min sparing.

Hvis du ikke har flere inntektsstrømmer, betyr det ikke at du ikke kan bruke denne metoden. Faktisk er automatisering av din lagring en av de smarteste tingene du kan gjøre. Det fjerner helt behovet for viljestyrke.

Hvis du sparer for et stort kjøp, bryter du ned målet ditt, og deretter får du pengene automatisk fra din lønnssjekk eller sjekker regnskap hver måned eller uke. Et flott gratis verktøy for å automatisere besparelsene dine er Qaptial. Sjekk det ut og les vår Qapital gjennomgang her.

Jeg lagret Lump Sums

For meg synes faste pengesummer alltid det enkleste å spare. For eksempel overbetalt jeg skattene mine i fjor og endte opp (overraskende) med en tilbakebetaling på rundt $ 2k. Siden jeg faktisk ventet å skylde penger, fikk jeg en tilbakebetaling, og det var lett å sende penger direkte til besparelser.

Jeg har også mottatt noen arbeidsrelaterte faste beløp som jeg ikke hadde forventet de siste par månedene. Disse gikk rett til besparelser, presset vår konto litt forbi hva det trengte å være å betale for reparasjonene.

Hvis du kommer over en uventet fallfall, send den direkte til din sparekonto.

Andre tips for å gjøre besparelsene så enkle som mulig

Følg et budsjett inntil du når målet ditt - Etter at jeg fikk anslaget på reparasjonene, visste jeg at jeg måtte kutte på noen av de frivoløse utgifter jeg gjorde. Selv om jeg ikke normalt er en til å ta ekstreme frugality-tiltak, reduserte jeg utgifterne mine i løpet av de siste månedene av besparelser, til jeg slo mitt mål.

Opprett en bestemt sparekonto for innkjøp - Jeg elsker å ha spesielle sparekontoer for hvert av mine mål. Det er hyggelig å se på en kontosaldo og raskt se hvor nært du er å være fullt finansiert. Du kan opprette separate sparekontoer (gratis) på en nettbank som Capital One 360.

Ta en midlertidig pause fra andre finansielle mål - Et av de største økonomiske målene jeg har, betaler meg boliglån tidlig. Jeg har gjort store fremskritt i det siste året, men tok en pause for å spare penger for våre reparasjoner. (Jeg holdt andre viktige mål på plass som å spare for pensjonering og barnas høyskole.)

Plukk opp ekstra arbeid - Det er tusenvis av måter å tjene ekstra penger. Hvis du vil nå målet ditt, må du vurdere å plukke opp litt mer arbeid. Her er over femti ideer hvis du ikke allerede har en.

Ha en fast frist - Å ha en fast frist er en så stor hjelp. Uten en tidsfrist er det lett å føle at du skal skaffe alle dine ekstra penger mot dette målet for alltid, noe som bare ikke er virkelighet.Når du har en tidsfrist på plass, kan du se nærmere på denne tidsfristen og vite hvor nær du er å oppnå målet ditt.

Sparer penger for et stort kjøp Tar tålmodighet og utholdenhet, men det er verdt det

Jeg vil være den første til å innrømme - å spare penger for et stort kjøp er ikke alltid morsomt. Det var definitivt dager hvor jeg hellere ville gjort noe annet med pengene mine. Til slutt visste jeg at det ville være verdt det å spare så fort jeg kunne, slik at jeg kunne få jobben gjort og over med.

På dagene når du har lyst til å gi opp, fortsett å gå uansett. Fokus på å se på at balansen vokser og å vite at du er hardt arbeid, skal holde deg gjeldfri.

Hvilke strategier har du brukt til å spare penger for et stort kjøp?

Skrive Inn Din Kommentar