Liv

Hold deg trygg i løpet av ferien

Hold deg trygg i løpet av ferien

Dette kan være et slags tilfeldig tema for en personlig finans blogg, men jeg trodde det ville være viktig å dele denne vennlige påminnelsen for høytiden. Uansett årsak, kriminalitet går alltid opp i løpet av denne tiden av året - flere behov, flere muligheter, hvem vet? Jeg kan snakke med denne første hånden fordi jeg ble innbrudd for noen år siden, og det var rundt den første uken i desember da det skjedde. Derfor vil jeg dele noen sunn fornuftstips som kan bidra til å holde deg trygg!

Hold huset ditt sikkert

Det første skrittet for å holde seg trygg denne høytiden er å holde huset ditt trygt. Dette betyr at du faktisk låser alle dører og vinduer. Du ville ikke tro hvor mange folk går fra dør til dør i løpet av dagen, og bare sjekk for å se om dørene eller vinduene er åpne. Ikke gi innbruddstyper noen enkle veier inn i huset ditt.

Også, hvis du ikke kommer hjem om natten, anbefaler jeg å sette opp noen lys for å fortsette med en timer, så det ser ut til at du er hjemme. Du kan også stille inn en TV eller radio på en timer, slik at det høres ut som om noen er hjemme også. Innbruddstyper kommer vanligvis ikke nær et hus hvis de tror at noen er hjemme.

Til slutt forstår du at du ikke kan forhindre alt, men du kan forberede deg på det uventede. I mitt tilfelle hadde vi et rusmiddelmisbruker i vår inngangsdør (som var låst og dødbolt). Det var ikke mye vi kunne ha gjort for å forhindre det. Alt de tok var smykker, som ikke engang var verdt så mye. Men vi var forberedt og hadde et hjem lager slik at vi kunne fortelle offiserene nøyaktig hva som ble stjålet.

Mens på kjøpesenteret

De fleste av oss vil tilbringe litt tid på kjøpesenteret de neste ukene. Dette er et kriminelt paradis! Med store folkemengder, og folk som ikke er "faste", er det mange muligheter til å være offer.

Det første du bør gjøre på kjøpesenteret, er å sjekke bilen din når du parkerer. Sørg for at alle verdisakene dine er ute av syne (la dem være hjemme eller sette dem i kofferten). Sørg også for at du låser dørene dine. Igjen, det er folk som streifer parkeringsplassen av kjøpesentre bare leter etter biler igjen ulåst.

Når du er i butikken, sørg for at du beholder verdisaker med deg. Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger jeg har sett en kvinne sette henne vesken i den øvre delen av handlekurven, og la vognen være uovervåket mens hun kjøpte flere stativer, eller til og med ganger, bort. For mange mennesker får sine vesker og telefoner stjålet ved å gjøre dette. Bare vær verdifulle på deg.

På ferie

Til slutt, hvis du skal på ferie, sørg for at du har noen til å stoppe og sjekke huset ditt. Har du sett filmen Home Alone? Vel, den typen ting skjer ganske mye.

Innbruddstyper er bare ute etter julereisende. Ikke gi deg selv bort ved å la avisen og posten hoper opp. Enten har noen kommet og sjekker inn hver dag, eller du kan sette opp en stoppepost og stoppe papirbestilling for tiden du er borte.

Ikke nevner at du kommer til å være borte på sosiale medier, som Facebook eller Twitter. Vent til du kommer tilbake til å legge inn bilder av ferien. Innbruddstyper ser nå etter statusoppdateringer for å gi dem beskjed når folk er ute av byen. Ved å si "Kan ikke vente å fly til New York i 2 uker" på Facebook-siden, er du i utgangspunktet å fortelle innbruddstyvene at det er åpen sesong på huset ditt. Tror ikke på det? Crime Stoppers gjorde en undersøkelse på det, og 4 av 5 innbruddstyper bruker nå sosiale medier av denne grunn.

Hvordan kan du holde deg trygg denne ferien?

Skrive Inn Din Kommentar