Investere

Tjen for mye for en Roth IRA? Tull!

Tjen for mye for en Roth IRA? Tull!

Tjener du for mye til å gjøre et Roth IRA bidrag?

I henhold til IRS-regler, er du forbudt fra å gjøre et Roth IRA-bidrag hvis din endrede justerbare bruttoinntekt er mer enn:

  • $ 183,000 hvis du er gift innlevering i fellesskap, eller
  • $ 125 000 hvis du arkiverer som en enkeltperson eller husets leder

Hvis du faller inn i denne kategorien, kan du ikke gjøre et Roth IRA-bidrag, ikke sant? Feil.

Mens du ikke kan lage en direkte bidrag til din Roth IRA, betyr det ikke at du bør skrive av ideen om å finansiere Roth IRA i år.

Du kan fortsatt lage en indirekte bidrag til din Roth IRA, uansett hvor mye penger du tjener, og om det er et direkte eller indirekte bidrag, er det viktigst å få pengene inn i Roth IRA hvor det kan bli skattefritt og hvor du kan trekke det skattefritt inn dine pensjonsalder.

Så hvordan lager du et indirekte Roth IRA-bidrag? Alt begynner med en 2010 kongressens regelendring.

Merk: Sjekk her for siste Roth IRA Regler og bidragsgrenser for 2012.

Roth IRA Konverteringsgrenseregelendring

Nøkkelen til å gjøre et indirekte Roth IRA-bidrag er en 2010-regelendring der kongressen fjernet inntektsgrensen for å utføre en Roth IRA-konvertering.

Før 2010, hvis du hadde en justerbar bruttoinntekt på over 100.000 dollar, forbød IRS deg fra konvertere en tradisjonell IRA eller en gammel 401k til en Roth IRA.

Men nå som inntektsgrensen er blitt løftet, hvem som helst (uavhengig av inntekt) kan utføre en Roth IRA konvertering.

På dette punktet spør du sikkert deg selv, "så hva? Inntektsrammen på bidragene er fortsatt i kraft, og jeg tjener for mye! "

Det er et godt spørsmål, og svaret er at eliminering av inntektsgrensen på Roth IRA konverteringer baner vei for deg å lage en Roth IRA bidrag - uavhengig av inntekt.

Fond Din Roth IRA Uansett Inntekt

Hvordan? Fordi noen (uavhengig av inntekt) kan gjøre ikke-andelen bidrag til en tradisjonell IRA. For de fleste er fordelen ved å lage et tradisjonelt IRA-bidrag at det er skatt egenandel, men odds er at du bare kan gjøre ikke-fradragsberettigede bidrag på grunn av høy inntekt. Og det er bra, for det er akkurat hva slags bidrag du vil gjøre.

Når du har finansiert din tradisjonelle IRA med ikke-fradragsberettigede bidrag, kan du deretter konvertere din tradisjonelle IRA til en Roth IRA og ... Presto! Du har bare finansiert din Roth IRA.

Gjort riktig, bør du unngå inntektsskatt på konverteringen siden du ikke har hatt tid til å generere noen investeringsinntekter, og du skylder ikke konverteringsskatt på bidrag som opprinnelig var fradragsberettigede.

For eksempel, la oss si at du er gift, 40 år gammel, og tjene $ 300 000 per år. I henhold til IRS-regler, er du forbudt til å yte direkte bidrag til din Roth IRA, siden inntektene på $ 300 000 overstiger inntektsgrensen på 183 000 dollar for ektepar.

Du kan likevel fortsatt kreve $ 5000 i ikke-fradragsberettigede bidrag etter skatt til en tradisjonell IRA, og konverter deretter den tradisjonelle IRA til en Roth IRA skattefri.

Er det virkelig så enkelt? Ja og… Nei.

Trenger du å åpne en Roth IRA? Her er en oversikt over beste steder å åpne en Roth IRA.

Potensielle fallgruver

En slik konvertering er ikke alltid en skattefri begivenhet. Det er hvis du ikke allerede har en tradisjonell IRA. Men hvis du allerede har en, kan det bli komplisert.

Hvorfor? Som tidligere nevnt, gjør de fleste tradisjonelle IRA-bidrag for å dra nytte av skatteferansen. Så hvis du allerede har en tradisjonell IRA, er det med all sannsynlighet finansiert med fradragsberettigede bidrag.

Du kan fortsatt gjøre det ikke-fradragsberettigede tradisjonelle IRA-bidraget, men IRS vil ikke la deg konvertere bare Dine ikke-fradragsberettigede bidrag. Enhver Roth IRA-konvertering du utfører, vil utløse inntektsskatt på de delene av konverteringsbeløpet som representerer opprinnelige skattefradragsberettigede bidrag og inntekter, og IRS krever at du behandler kostnadsgrunnlaget som en prosentandel av skattefradragsfrie og ikke-fradragsberettigede bidrag.

For eksempel (og dette er et forenklet eksempel), la oss si at du er gift, 40 år, og tjene $ 300 000 per år. Du bestemmer deg for å gjøre et indirekte Roth IRA-bidrag ved å følge trinnene som er skissert ovenfor, men du har også allerede en tradisjonell IRA verdt $ 30.000 - hvorav $ 10.000 representerer inntekter, mens de resterende $ 20.000 representerer originalen din fradragsberettiget bidragene.

Hvis du gjør et $ 5 000 ikke-fradragsberettiget bidrag til din tradisjonelle IRA, forsøk å konvertere $ 5000 av tradisjonell IRA til en Roth IRA, vil du skylde IRS-inntektsskatt.

Hvorfor? Fordi IRS bestemmer kostnadsgrunnlaget for konverteringen ved å se på Total bidrag - i dette tilfellet $ 20.000 i fradragsberettigede bidrag og $ 5000 i ikke-fradragsberettigede bidrag.

Prosentvis betyr dette at 80% av bidragene dine er fradragsberettiget, mens de resterende 20% ikke er. Som sådan, hvis du forsøker å konvertere en del av din tradisjonelle IRA, er 80% av konverteringen din skattepliktig, mens de andre 20% ikke er.I tillegg, hvis du konverterer noen av eksisterende midler som er resultatet av tidligere investeringsinntekter, er de også gjenstand for inntektsskatt.

I eksemplet ovenfor har vi nå $ 45 000 i Roth IRA - $ 20 000 i fradragsberettigede bidrag, $ 5000 i ikke-fradragsberettigede bidrag og $ 10 000 i inntjening.

Anta en effektiv skattesats på 35%, og konvertere hele tradisjonell IRA til en Roth IRA vil utløse en inntektsskatt på $ 10 500. Hvorfor? Fordi dine fradragsberettigede bidrag er skattepliktig ($ 20 000 x 35% = $ 7 000) og inntektene dine er skattepliktig ($ 10 000 x 35% = $ 3.500).

Så hvis du bestemmer deg for å gå denne ruten, sørg for at du søker råd og veiledning fra en sertifisert finansiell profesjonell. Sørg også for at du har masse penger til hånden for å betale konverteringskatter hvis du fortsatt ønsker å gå videre med en konvertering.

Handle før konverteringsgrensen kommer tilbake!

En Roth IRA kan være et flott sted å øke din pensjonssparing, så ikke gi opp hvis du tjener for mye til å gjøre et direkte Roth IRA-bidrag.

Du kan alltid gjøre ikke-fradragsberettigede tradisjonelle IRA-bidrag og deretter konvertere til en Roth IRA. Bruk imidlertid denne "bakdør" -bidragsmetoden når du kan. Ikke bare anta at det alltid vil være tilgjengelig. Kongressen kan alltid lovgjøre en ny inntektsgrense for Roth IRA-konverteringer, og så blir du lukket ut igjen.

Så ikke ta din nåværende mulighet for gitt.

Dette er et gjestepost fra Britt som skriver for Your-Roth-IRA.com, et nettsted som ser ut til å utdanne folk om Roth IRA-regelverket.

Skrive Inn Din Kommentar