Investere

Gone Daddy Gone - AGI Restriction For Roth IRA Conversion

Gone Daddy Gone - AGI Restriction For Roth IRA Conversion

I 1982 utgav The Violent Femmes tittelsporet til debutalbumet "Gone Daddy Gone" som fortsatte å være et episk album. Nesten bare en episk hendelse er løftingen av $ 100 000 AGI (Adjusted Gross Income) restriksjon for enkeltpersoner eller par som ønsker å gjøre en Roth IRA-konvertering. Som det står akkurat nå, for noen skattebetalere uansett din arkiveringsstatus, kan du ikke gjøre en konvertering hvis du overskrider denne grensen. De fleste vet alle (hvis ikke, da vet du nå) at i 2010 løftes disse restriksjonene, og alle og deres bror vil kunne gjøre Roth-konverteringen. Hvis dette gjelder deg, er det noen tips for å få deg forberedt på Roth IRA Conversion-hendelsen når restriksjonene er offisielt "gått pappa borte".

2010 AGI grenser er "Gone pappa gått"

Hvis denne artikkelen var nyttig, kan du også sjekke ut disse innleggene også: 7 ting å vite om 2010 Roth IRA-konvertering, Roth IRA Tid til å konvertere, 7 ting å vite om Roth IRA 2009.

Begynn å forberede deg nå til konvertering

I utgangspunktet er det to måter du kan forberede deg til Roth IRA-konvertering i 2010.

I utgangspunktet må du se gjennom alle dine gamle pensjonsplaner som du kanskje har. Dette kan omfatte: tradisjonelle IRA, SEP IRA, Simple IRA, gamle 401k, gamle 403b. Når du får de sortert ut, legg dem opp for å få en omtrentlig totalverdi. Når du har fått summen, har du nå en følelse av hva din skatteregning vil være. Et par ting å vurdere:

  1. Sannsynligvis er kontoene dine nede hvis de var hvor som helst nær aksjemarkedet. Dette kan gjøre det så mye mer en attraktiv mulighet til å konvertere.
  2. Husk at når du konverterer i 2010, har du muligheten til å utsette skatten over 2011 og 2012 på en 50/50 deling. Dette alternativet er kun tilgjengelig i 2010.

Vær også oppmerksom på at selv om du kan dele skatten mellom de to årene (2011 og 2012), vil den faktiske skatten som skal betales, være basert på skattekonsollen i det året.

Eksempel

Du har en $ 50 000 gammel tradisjonell IRA som du vil konvertere til en Roth IRA i 2010. Du velger å splitte den over skatteårene 2011 og 2012 slik at du krever $ 25 000 av ordinær inntekt i 2011 og deretter igjen i 2012. Hvis for noen Grunnen til at inntekten din er unormalt høyere (økning i lønn som et eksempel) i 2011, vil du ende opp med å betale mer i skatt det året enn du tidligere hadde. Kort sagt, det er ikke basert på skattekonsollen i 2010-året.

"Backdoor" i en Roth IRA ved hjelp av tradisjonell IRA

Mange har ønsket å dra nytte av Roth IRA de siste årene, men kunne ikke fordi de overgikk grensene for Roth IRA. Mange deretter avgjort for pretax erstatning for den tradisjonelle IRA. Det eneste problemet med den tradisjonelle IRA (annet enn å betale skatt ved pensjonering) er at etter visse inntektsgrenser får du ikke lenger et skattefradrag for å bidra til en. Du får fortsatt skatt utsatt vekst, men det er det.

Hvis du er en aktiv deltaker (gjør årlige tillegg eller påløper en fordel) i en selskapsplan og gjør mer enn $ 65 000 som en enkelt skattebetaler i 2009 (eller $ 109 000 som giftgiftskatt), blir du diskvalifisert for å ta full fradrag. Det du er igjen med er den uverdigbare IRA.

Innføring av Nondeductible IRA

Tidligere var det ikke noe så attraktivt om den uverdige IRA. Med 2010 rett rundt hjørnet, har den ikke-fradragsberettigede IRA blitt et veldig populært verktøy for å gi høy lønnstakere en vei inn i Roth IRA - en "bakdør" måte. En høy lønnsmottaker kan bidra til en ikke-trekkbar IRA med de eneste intensjonene om å konvertere den i 2010.

Ved å bidra til den uverdigbare IRA, vil du bare være ansvarlig for å betale hvilke gevinster du vil ha fra nå til du konverterer i 2010. Hvis 2009 blir det første året å bidra, så med mindre du tilfeldigvis velger en i en million skudd , din skatteplikt bør minimeres.

Femårsregelen

En siste vurdering når du konverterer til en Roth IRA er femårsregelen. Som når du gjør et bidrag til en Roth IRA, har du samme femårsperiode for inntektene gjelder konverteringsbeløpet. Dette er beløpet du vil kunne ta skatt og straff gratis. (Huske: Når du gir nye penger til en Roth IRA er det bare inntektene som må vente 5 år, ikke bidragene). Her er noen ting å vurdere:

  1. Femårsperioden gjelder 1. januar i året som du konverterer. For eksempel, hvis du konverterte den 1. november 2008, begynte den femårige holdingsperioden 1. januar samme år.
  2. Hvis du allerede har konvertert i fortiden, begynner hver ny konvertering en splitter ny 5 års holdingsperiode. La oss si at du var i stand til å kunne konvertere i 2006, og du planlegger å konvertere igjen i 2010, da vil hver av disse konverteringene være underlagt en egen 5 års holdingsperiode.
  3. Til slutt, hvis du bestemmer deg for å konvertere og deretter ombestemme deg, har du alltid muligheten til å rekaracterize. Recharacterization av en IRA er lik en mulligan på golfbanen.

* Restriksjoner, straffer og avgifter kan gjelde. Med mindre visse kriterier er oppfylt, er Roth IRA-eiere må være 59 1/2 eller eldre og har holdt IRA i 5 år før skattefri uttak er tillatt.

Skrive Inn Din Kommentar