Investere

Reinvesting dividends Matter? Ja!

Reinvesting dividends Matter? Ja!

Selv med at den finanspolitiske klippen nærmer seg og skattesatsene på utbytte har potensial til å gå opp, kan utbyttebetalende aksjer fortsatt være en god investering. Når du kjøper en enkelt aksje, tilbyr de fleste meglerne deg to alternativer: Betal utbytte kontant, eller reinvester utbytte. Dette kan være et interessant valg for investorer i første omgang - fortsetter du å investere mer i et selskap, eller tar du kontanter og løper?

Under mange omstendigheter kan reinvestering av utbyttet overbelaste avkastningen, og det bør være ditt førstevalg når du velger å foreta utbytteinvesteringsbeslutningen. Her er noen av matematikken for å bevise det.

Saken for gjeninvestering av utbytte

Det største tilfellet for å reinvestere utbytte er kraften i sammensatt avkastning over tid. Det er samme sak som å sette penger i et pengemarkedsfond. Hvis du investerer i høyverdige utbyttebetalende aksjer, som utbyttearistokrater, får du ikke bare fordelene med inntektene dine over tid, men du får også nyte den potensielle prisveksten av den underliggende aksjen.

Her er et godt eksempel. Si at du investerer $ 10.000 i Coca-Cola (KO), som betaler utbytte på USD 1,02 per aksje hvert år, og har konsekvent betalt kvartalsutbytte til aksjonærene siden 1920.

Din investering på $ 10 000 vil kjøpe deg ca 270 aksjer i Coca-Cola, som vil tjene deg $ 275,40 per år i utbytte.

Nå, hvis du reinvesterte den inntekten til samme pris per aksje, vil du nå ha 278 aksjer av Coca-Cola, som vil tjene deg $ 283,56 året etter.

Over tid vil denne sammenslåingen fortsette å bygge, noe som bidrar til å levere bedre lagerytelse over tid.

Her er litt mer matte:

Hvis du hadde investert i 400 aksjer i Coca-Cola i 1984 (samme år Warren Buffett investert i det), ville du ha sett en 12,8% avkastning på investeringen din på bare pris- og lageravsetninger, uten å inkludere utbytte reinvestering.

Nå, hvis du bare hadde tatt utbytte i kontanter i løpet av denne perioden, ville Coca-Cola ha utbetalt litt over $ 181 000 i utbytte. Det er en fin mengde penger, men vent litt ...

Hvis du ville reinvestert de samme utbyttene over tid, ville du ikke bare ha tjent ytterligere $ 84 000 i utbytte (siden de reinvesterte aksjene også ville ha betalt utbytte, men de reinvesterte aksjene ville også ha verdsatt en annen $ 230 000, og økte avkastningen fra 12,8% til nesten 17%.

Gitt, Coca-Cola er en flott utøver over tid uavhengig av utbytte betalt, men samme matte gjelder for mange selskaper. Faktum er at utbytte reinvestering vil øke avkastningen over tid, noen ganger dramatisk.

Tider når du ikke bør gjeninvester utbytte

Det er noen ganger når du ikke skal reinvestere utbyttene du mottar i en aksjeselskap. Disse er for det meste unike situasjoner, eller tilfeller for avanserte investeringsstrategier, men du bør likevel være oppmerksom på dem.

  • Inntektsstrategier: Hvis du stoler på utbytte som en del av en inntektsstrategi for pensjonering, bør du velge å ta kontanter.
  • Value Investing Strategies:Hvis du er en verdi investor, forstår du at prisen er viktig. Hvis prisen på en aksje er høyere enn din egenverdi, kan du ikke tro at reinvestering av utbytte til den prisen er en optimal strategi. Det kan være en bedre innsats å ta penger og finne andre verdier.
  • Warren Buffett Gjør ikke: Ja, du hørte det riktig - Warren Buffetts investeringsstrategi handler om utbytte, men han reinvesterer ikke dem. I stedet elsker han penger, og beholder kontanter for å følge sin verdi investeringsstrategi.
  • Du tror ikke på selskapet: Noen ganger tror du ikke at utbyttet eller selskapets forretningsmodell er bærekraftig. Det er noen ganger når utbytte spiller ingen rolle, og et dårlig selskap kan være en av disse tider. Hvis du ikke tror at utbyttet er bærekraftig, ta kontanter og løp.

Som du kan se, er det tilfeller når du ikke bør reinvestere utbytte også.

Hva er dine tanker på utbytte reinvestering?

Skrive Inn Din Kommentar