Investere

Hva er kvalifiserte utgifter for en 529 plan (og hva teller ikke)?

Hva er kvalifiserte utgifter for en 529 plan (og hva teller ikke)?

Å åpne en 529 plan for å spare for barnets høyskoleutgifter kan være en fin måte å bygge besparelser på når du høster skattefordeler.

Noen av fordelene med en 529-plan inkluderer skattefri vekst og skattefri tilbakekalling hvis pengene brukes til "kvalifiserte utdanningskostnader". Men en ting som stopper mange ville være at 529 eiere forstår hva en 529 plan vil dekke - hva er det egentlig kvalifiserte utdanningskostnader?

Hvis du har vurdert å åpne en 529, er det noen vanlige kvalifiserte utgifter du bør være oppmerksom på. Vi drar også inn i noen av de ikke-kvalifiserte utgiftene som folk noen ganger blir blandet opp og "tenker" de kvalifiserer. Pass på at du ikke faller inn i den fellen.

Video på 529 Planutgifter

Kvalifiserte utgifter for en 529-plan

En 529-plan dekker kun utgifter som er relatert til videregående opplæring (se nedenfor for bruk av en 529 plan for grunnskoleutdanning). Men der er regler. De fleste kvalifiserte utgifter kan ikke overstige kostnadene estimatene fra skolen som 529 mottaker skal delta. Vanligvis vil skolens finanshjelpskontor sende dette til studenter eller legge det på deres hjemmeside. For eksempel kan du finne den estimerte kostnaden for oppmøte for UCLA her.

Her er det som er dekket:

Undervisning - Undervisning er en kvalifisert utgift for både fulle og deltidsstudenter på akkreditert institusjoner. Å være akkreditert betyr ganske enkelt at høyskolen eller universitetet har bestått standarder fastsatt av en gjennomgangskomité. Selv om flertallet av høgskoler er akkreditert, må du spørre finanshjelpskontoret på forhånd.

Rom og styret - Hvis studenten går på college halvtid eller mer, og rommet og styret blir betalt direkte til høgskolen eller universitetet, er dette en kvalifisert utgift.

Hvis rom og brett skal betales til utleier og matbutikk, er budsjettet satt av skolen og er tilgjengelig for studenter som deltar på halvtid eller høyere. Hvis leien betalt til utleier er høyere enn skolens rom og styret estimerer overskytelsen er ikke betraktet som en kvalifisert utgift.

For eksempel, ved å bruke vår UCLA estimerte kostnad over, er det anslått at det vil koste $ 9 800 for rom og board off campus. Det betyr at du ikke kan bruke mer enn $ 9 800 per år fra din 529 plan for å være "kvalifisert".

Teknologiske elementer - Du kan bruke en 529 plan for å dekke teknologiske behov som datamaskiner, skrivere, bærbare datamaskiner og til og med internettjeneste. Disse elementene må brukes av planmodtageren mens de er på college. Du kan også bruke dette for å få programvare som kreves for skolen - for eksempel, kanskje du trenger å installere Microsoft Word eller Adobe Photoshop for å få de riktige verktøyene for klassen. Pass på at du sjekker ut din campus bokhandel og ser etter "Utdanning" versjoner av programvare - det er mye billigere!

Bøker og rekvisita - Bøker og rekvisita er kvalifiserte utgifter, men bare de som kreves. Også dette budsjettet vil bli satt av skolen, men hvis det er en påkrevd utgift av klassen din, kan du alltid bruke 529 pengene dine. Utover lærebøker, inkluderer noen vanlige elementer laboratorieforsyninger, scantrons, og til og med grunnleggende som penn og papir.

Utgifter som du tror kan kvalifisere, men ikke

Det er også utgifter som du kanskje tror kvalifiserer for 529 planutdelinger, men du vil bli overrasket over å lære at de ikke gjør det.

Transport og reise - Hvis barnet ditt går bort til skolen, skal du uunngåelig avtale med transport og reiseutgifter. Du må flytte dem inn, flytte dem hjem, og du kommer sannsynligvis til å fly dem hjem til ferier og ferier. Men ingen av disse utgiftene er kvalifiserte utdanningskostnader, slik at du ikke kan bruke skattefri 529 planjonspenger for disse.

Studentlånsbetaling - Det ser ut til at du skal kunne bruke dine 529 planmidler til å betale studielån, fordi du brukte studielånene dine til å betale for skolen. Men dessverre kan du ikke bruke 529 planene dine til å tilbakebetale studielånets gjeld. Hvis du gjør det, vil du bli utsatt for skatter og en straff på uttaket.

Generelle Elektronikk og Cell Phone Plans - Mobiltelefoner er en hverdag i livet. Som sådan blir de ikke ansett som utdannelsesutgifter, og mens de er "nødvendige", kan de ikke kostnadsføres og betales med dine kvalifiserte utdelinger fra 529-planen din.

Sport og Fitness Club Medlemskap - Mange høyskoler tilbyr idretts- eller treningssenter for sine studenter å bruke, og de tar vanligvis en liten månedlig avgift. Og selv om høgskolen eller universitetet regner med denne utgiften, regnes det ikke som en utdanningskostnad. Siden det ikke er en utdanningskostnad, kan du ikke bruke dine kvalifiserte 529 planpenger til å betale for det.

Forsikring - Helseforsikring er så viktig for studenter, og hvis du ikke blir i foreldrenes plan, velger mange mennesker å bruke en plan fra høgskolen eller universitetet. Mange skoler tilbyr helsetjenester og forsikring på campus, noe som er nyttig. Men enda en gang, bare fordi bekostning er fakturert av universitetet, er det ikke opplæringsrelatert, og så kan du ikke bruke dine 529 pengepenger for det uten å betale en straff.

Bruke en 529 plan for privat grunnskole eller videregående skole

Fra 2018 er du nå berettiget til å bruke 529 planutgifter for privat elementær gjennom videregående opplæring. Legg merke til undervisning - det er kun kvalifisert for undervisning.

Du kan trekke opp til $ 10 000 per år for å betale for privat skoleundervisning.

Det er mange nyanser rundt dette, så sjekk ut vår fullstendige artikkel om å bruke en 529 plan for å betale for privat grunnskole her.

Hva skjer hvis du bruker en 529 for en ikke-kvalifisert kostnad?

Mange foreldre er bekymret for at:

  1. Deres barn vil ikke ende opp med å gå på college
  2. De må bruke 529 pengene for andre utgifter enn de som er nevnt ovenfor

Så hva skjer akkurat når du bruker en 529 plan for en ikke-kvalifisert utgift?

Hvis du husker fra våre tidligere 529 artikler, er en av de viktigste fordelene med å investere i en 529 den føderale og noen ganger staten, skattefeil. Eiere av 529 planer blir gitt disse pausene når pengene er lagret, er spesielt brukt for høgskoleutgifter. I tilfelle du må trekke pengene av en annen grunn, må du betale føderale skatter på kontoinntektene og en 10% straff. Hvis du har mottatt en statsskatt, kan du også betale det også. Sørg for at du sjekker med skattemyndighetene fordi hver stat har forskjellige regler rundt dette.

Du bør også være oppmerksom på at hvis en av barna bestemmer seg for ikke å gå på college, kan du endre mottaker på kontoen uten straff.

Hvordan trekker du ut 529 planfondene dine?

Avhengig av statens plan er det vanligvis flere måter å trekke ut 529 planpengene dine. For eksempel kan Scholarshare du be om tilbaketrekning på nettet, ved å sende i et skjema via snail mail, eller ved å ringe sitt anropssenter.

Du kan få midler sendt til deltaker, mottaker, skolen direkte eller en tredjepart. Mange 529 planer, inkludert Scholarshare, tillater også ETF-overføringer, noe som kan øke hastigheten på prosessen dramatisk.

Når du tar et uttak, er du ikke pålagt å gi noe bevis på om pengene blir brukt til kvalifiserte eller ikke-kvalifiserte utgifter. Du er imidlertid pålagt å deklarere det til IRS når du legger inn skatter, og det er derfor viktig å opprettholde nøyaktige oppføringer hvis du trenger dem.

Så, er en 529 verdt det?

Det er mange fordeler å delta i statens 529 plan. (Se en stor liste over dem her.) Men det er viktig at du vet nøyaktig hva du kan og ikke kan bruke 529 planen for.

Når det gjelder tid til å faktisk bruke pengene du har spart, må du være sikker på at du kjenner lovene og utnytter dine 529 besparelser på den mest effektive måten. Hvis du har spesifikke spørsmål, blir det aldri vondt å snakke med en regnskapsfører som er kjent med 529 planer.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan du sparer opp college besparelser, sjekk ut hvor mye bør du ha en 529 plan etter alder.

Gjør din høyskolebesparende jobb for deg!

Skrive Inn Din Kommentar